فرنی یکی از غذاهای سبک و بسیار خوشمزه است که با >>مواد غذایی در دسترسی مانند >>آرد برنج یا گندم، شکر، شیر، >>گلاب و... تهیه می شود. این غذای محبوب بیشتر در مناسبت های خاص مثل ماه مبارک رمضان برای سفره های افطاری و سحری طبخ می شود که آموزش تصویری و دقیق طرز تهیه آن را با کلیک روی مطلب" >>صفر تا صد طرز تهیه فرنی با آرد برنج "، در آشپزخانه >>نمناک مشاهده کنید.
فرنی دسری است که در تهیه آن می توان از انواع آرد (آرد برنج، آرد گندم، آرد >>ذرت و نشاسته)، شیر یا آب، شکر و... استفاده نمود. در طب سنتی فرنی تهیه شده از شیر، شکر و آرد برنج طبع سردی دارد. آرد گندم طبعی گرم و تر دارد و طبع >>نشاسته سرد و خشک میباشد.
مصلحات فرنی
برای اینکه طبع فرنی را به سوی تعادل و گرمی ببرید، در تهیه آن به جای شکر از شیرین کننده هایی مانند عسل، شیره، >>نبات استفاده نمایید و داخل این دسر بی نظیر انواع مغزها و >>زعفران را به کار ببرید.
>>
- فرنی تهیه شده با آرد گندم و مغزیجات برای مبتلایان به سلیاک مضر بوده و توصیه نمی شود.
- فرنی تهیه شده با شیر برای افراد دچار حساسیت به پروتئین های حیوانی مضر می باشد.
- فرنی تهیه شده با آرد برنج برای افرادی که برنج و مشتقات آن برایشان مضر است، مناسب نمی باشد.
- فرنی زعفرانی برای خانم های باردار و تازه زایمان کرده مناسب نیست.
- مصرف زیاد فرنی بدون توجه به مصلحات آن برای سردمزاجان مناسب نیست.
>>
- فرنی بافت نرم و لطیفی داشته و هضم آن آسان است به همین خاطر به طور معمول برای کسانی که معده ضعیف دارند، مفید است.
- فرنی برای افرادی که روزه می گیرند، به عنوان افطار مفید است زیرا سبب بالا آمدن >>قند خون شده و غذای سبکی می باشد.
- فرنی نشاسته برای ورزشکاران و بدنسازان مناسب است زیرا کربوهیدرات موجود در نشاسته سریع هضم شده و >>عضله سازی را افزایش می دهد.
- افراد >>لاغری که دوست دارند وزنشان متعادل شود، بهتر است بعد از غذا به عنوان دسر فرنی مصرف کنند.
- خوردن فرنی با آرد برنج و نشاسته در صبح در >>چاقی صورت مؤثر است.
- فرنی در وزن گیری نوزادان و رشد استخوان های آنان مؤثر است.
- فرنی برای کودکانی که دندان های ضعیفی داشته و قادر به جویدن نیستند و یا مشکل بلع دارند، مناسب است.
- فرنی خنثی کننده اسید معده است و برای مبتلایان به زخم های گوارشی و >>زخم معده مفید می باشد.
- فرنی برای خانم های باردار مفید است زیرا به وزن گیری و استخوان سازی >>جنین کمک کرده و سوزش های سردل و ترش کردن را بهبود می بخشد.
- فرنی برای افراد سرماخورده مفید است و نرمکننده گلو و تسکین دهنده >>سرفه می باشد.