دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

غذایی که بچه ها موقع امتحانات نباید بخورن

نقش تغذیه بر روی عملکرد مغز و یادگیری ثابت شده است و تحقیقات نشان داده رژیم‌های غذایی مناسب و سالم برای بهبود عملکرد شناختی و یادگیری دانش آموزان بسیار مفید است از این رو کارشناسان تغذیه در فصل امتحانات به دانش آموزان توصیه می‌کنند از مصرف برخی >>مواد غذایی بپرهیزند زیرا این غذاها سبب اختلال در یادگیری و >>کاهش حافظه و عملکرد مغز خواهند شد. در ادامه این بخش از >>نمناک غذاهای مضر برای فصل امتحانات را معرفی می‌کنیم، والدین گرامی در امتحانات بر روی تغذیه فرزندانتان نظارت داشته باشید و آنها را از مصرف این غذاها منع کنید.

غذاهای قندی

در فصل امتحانات هرگز غذاهای قندی زیادی مصرف نکنید و از مصرف زیاد شیرینی و تلقلات خودداری نمایید زیرا روی قدرت یادگیری و حافظه تاثیر منفی ی‌گذارد چرا که با همان سرعتی که انرژی به دست آورده اید قند خونتان به سرعت کاهش یافته و احساس خستگی خواهید کرد.

>>

غذاهای پرچرب

هیچگاه در فصل امتحانات از رژیم غذایی سرشار از غذاهای چرب پیروی نکنید، غذاهای سرخ شده و چرب موجب التهاب و آسیب به رگ‌های خونی مغز شده و یادگیری را مختل می‌کند. مصرف غذاهایی که موجب پرکاری دستگاه گوارش یا فساد غذا در معده می شوند، عملکرد مغزی کاهش می یابد.

نوشیدنی های >>کافئین دار

در امتحانات نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای، قهوه، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف نکنید زیرا موجب ایجاد احساس ناامنی و >>اضطراب شده و تمرکز و یادگیری را مختل می‌کند.

وعده های غذایی سنگین

در فصل امتحانات غذای سبک مغذی مصرف کنید و از خوردن وعده‌های غذایی سنگین اجتناب نمایید زیرا موجب فشار آمدن به دستگاه گوارش و صرف نیروی بیشتر برای انجام اعمال هضم و جذب و دفع می‌شود و بدن انرژی لازم برای کارهای مغزی را نخواهد داشت.

غذای بیش از حد

در روزهای آزمون از پرخوری خوداری کنند، چرا که هرگونه ناسازگاری غذایی و فساد هضم در معده منجر به افت شدید عملکرد مغز می‌شود. بنابراین دانش آموزان و دانشجویان باید در روزهای امتحان از پرخوری اجتناب کرده و حتی الامکان غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنند.

>>

غذاهای ادویه دار

غذاهای ادویه‌دار برای فصل امتحانات مناسب نیستند زیرا ممکن است سبب بروز مشکلات سلامتی چون آلرژی،درد معده و اختلالات گوارشی گردد و دانش آموز را از یادگیری باز دارد.

غذاهای نفاخ

در فصل امتحانات بهتر است غذاهای نفاخ چون حبوبات خیس نکرده، کلم، تربچه، سیر و >>پیاز مصرف نکنید زیرا سبب ازدیاد فعالیت دستگاه گوارش، اختلال عملکرد سیستم اعصاب مرکزی و سنگینی و >>خواب آلودگی فرد می‌شود.

غذاهای کم کالری

در فصل امتحانات رژیم‌های غذایی خیلی سخت برای >>کاهش وزن نگیرید و از رژیمی پیروی کنید که تمامی مواد غذایی را داشته باشد، رژیم غذایی با کمبود مواد غذایی و عدم تنوع، می‌تواند به کاهش عملکرد شناختی و یادگیری در دانش آموزان منجر شود.مصرف مواد غذایی کم کالری مانند دوغ، کاهو، >>ماست سبب کندی عملکرد مغز و خواب آلودگی در فرد شده و هوشیاری را کاهش می‌دهد.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بهبود عملکرد شناختی دانش آموزان را تسهیل می‌کند و باعث بهبود توجه و تمرکز آن‌ها می‌شود. همچنین، مصرف مواد غذاییی مانند میوه‌ها، سبزیجات و ماهی، می‌تواند به بهبود حافظه و یادگیری دانش آموزان کمک کند.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها