چهارشنبه، 24 اردیبهشت، 1404

طرز تهیه خورش بز قورمه کرمانی اصل+ راز خوشمزگی این غذا

کرمان به جز بناهای تاریخی و گردشگری فراوان، غذاها و شیرینی‌های محلی متنوعی نیز دارد که بز قورمه یکی از آنهاست. >>آبگوشت بز قورمه با گوشت پرچرب گوسفندی تهیه می‌شود و کرمانی ها بر حسب سلیقه آن را با نان یا به عنوان خورش همراه برنج سرو می کنند. سیر، پیاز، >>نخود و ادویه‌جات نیز دیگر ترکیبات این آبگوشت هستند. برخی از افراد باتوجه به ذائقه غذایی خود مواد دیگری چون گردو، کشک، >>سیب زمینی و >>زیره نیز به ترکیبات این غذا اضافه می‌کنند. در این بخش از >>نمناک شما را با طرز تهیه بز قرمه اصیل کرمانی آشنا می کنیم.

مواد لازممقدار
گوشت گردن گوسفندنیم کیلو
نخودیک پیمانه
زردچوبه، نمک، >>فلفل سیاهبه مقدار لازم
سیرچهار حبه
کشکیک فنجان
پیازدو عدد درشت
نعناع خشکدو قاشق غذاخوری
  1. نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
  2. نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
  3. می توانید برای تهیه بزقورمه کرمان از کشک ساییده آماده یا >>کشک خشک استفاده کنید.
  4. در صورت استفاده از کشک خشک، صد گرم از آن را در کاسه بریزید و رویش آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شود. پس از خیس خوردن کشک‌ها آنها با آب داخل کاسه در مخلوط‌کن بریزید.
  5. پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده بزنید
  6. سیر و >>پیاز را درون قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید.
  7. گوشت را به قابلمه افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
  8. به گوشت زردچوبه و >>فلفل سیاه بزنید.
  9. نخود جوشانده و دو لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه دهید جوش آید.
  10. حرارت را کم کنید تا گوشت خوب بپزد.
  11. پس از کم شدن آب گوشت و پخت گوشت با گوشت کوب مواد(نخود و گوشت) را خوب بکوبید.
  12. کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند.
  13. روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و >>نعناع داغ، گردوی کوبیده تزیین کنید.
  • بهترین گوشت برای تهیه بز قرمه اصل، گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه گوسفندی است.
  • در گذشته برای تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده می‌کردند، به همین دلیل به این غذا بزقورمه می‌گویند.
  • اگر می‌خواهید برای تهیه بز قورمه از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
  • استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می‌کند.
  • هنگام تهیه بزقورمه حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید.
  • در تهیه بزقرمه اصیل کرمانی >>سیب زمینی اضافه نمی کنند.
  • می‌توانید از کنسرو نخود در طرز تهیه خورش بز قورمه استفاده کنید.
  • بز قرمه را می‌توانید هم با نان سنگک و یا در صورت تمایل به عنوان یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
  • برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
  • بزقرمه به دلیل داشتن گوشت گوسفندی، نخود، کشک و... ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
بز قورمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها