بستنی یکی از خوراکیهای خوشمزه است که در تمام فصول سال مصرف میشود؛ ولی خوردن آن در فصل تابستان و زمانی که هوا گرم است، به دلیل طبع خنکی که دارد، بسیار دلچسبتر است. تهیه بستنی سنتی در ایران سابقه طولانی دارد و ایرانیان قدیم از مخلوط کردن برف و آب انگور چیزی شبیه به بستنی را تهیه میکردند. شاید بتوان گفت تاریخ تولید بستنی سنتی در ایران به حدود 60 سال قبل برمیگردد؛ اما در دهه 30 و 40 بود که بستنی فروشیها در ایران رونق گرفتند.
بستنی موز و بیسکوییت
مواد لازم
موز یخ زده: 2 عدد
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
بیسکوییت پتیپور: 3 عدد
پودر نارگیل: 1 قاشق غذاخوری
شیر نارگیل: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
همه مواد را داخل دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند به اندازهای بزنید که مواد به صورت یکدست و کامل با هم مخلوط شوند و بافت نرمی داشته باشد. مواد بستنی را داخل ظرف سر بسته بریزید و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا بستنی یخ بزند. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا یخ بستنی باز شود، سپس با اسکوپ بستنی را داخل ظرف بریزید یا توی قیف بستنی بگذارید.
بستنی موز و توت فرنگی
مواد لازم
موز یخ زده: 2 عدد
توت فرنگی: 5 عدد
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
عسل: به میزان دلخواه
شکلات تختهای تلخ: به میزان دلخواه
طرز تهیه
همه مواد را داخل دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند به اندازهای بزنید که مواد به صورت یکدست و کامل با هم مخلوط شوند و بافت نرمی داشته باشد. مواد بستنی را داخل ظرف سر بسته بریزید و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا بستنی یخ بزند. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا یخ بستنی باز شود، سپس با اسکوپ بستنی را داخل ظرف بریزید یا توی قیف بستنی بگذارید.
بستنی موز و طالبی
موز یخ زده: 2 عدد
طالبی خرد شده و یخ زده: 1 لیوان
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
عسل: به میزان لازم
طرز تهیه
همه مواد را داخل دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند به اندازهای بزنید که مواد به صورت یکدست و کامل با هم مخلوط شوند و بافت نرمی داشته باشد. مواد بستنی را داخل ظرف سر بسته بریزید و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا بستنی یخ بزند. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا یخ بستنی باز شود، سپس با اسکوپ بستنی را داخل ظرف بریزید یا توی قیف بستنی بگذارید.
بستنی موز و شکلات
مواد لازم
موز یخ زده: 2 عدد
پودر کاکائو: یک و نیم قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
عسل: به میزان لازم
طرز تهیه
همه مواد را داخل دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند به اندازهای بزنید که مواد به صورت یکدست و کامل با هم مخلوط شوند و بافت نرمی داشته باشد. مواد بستنی را داخل ظرف سر بسته بریزید و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا بستنی یخ بزند. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا یخ بستنی باز شود، سپس با اسکوپ بستنی را داخل ظرف بریزید یا توی قیف بستنی بگذارید.
بستنی موز و نسکافه
مواد لازم
موز یخ زده: 2 عدد
نسکافه فوری: 1 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
عسل: به میزان دلخواه
طرز تهیه
همه مواد را داخل دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند به اندازهای بزنید که مواد به صورت یکدست و کامل با هم مخلوط شوند و بافت نرمی داشته باشد. مواد بستنی را داخل ظرف سر بسته بریزید و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا بستنی یخ بزند. بعد از این مدت زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا یخ بستنی باز شود، سپس با اسکوپ بستنی را داخل ظرف بریزید یا توی قیف بستنی بگذارید.
نکات مهم
ـ اگر میخواهید بستنی کاملا رژیمی باشد، میتوانید به جای خامه صبحانه از ماست یونانی استفاده کنید.
ـ به هر کدام از بستنیها میتوانید وانیل هم اضافه کنید، در این صورت طعم بهتری خواهد داشت.
ـ مواد بستنی را بیش از حد با دستگاه غذاساز نزنید؛ زیرا شل میشود.
ـ این مدل بستنیهای خانگی را نمیتوانید زیاد داخل فریزر نگه دارید و باید درنهایت ظرف دو تا سه روز میل کنید.