چهارشنبه، 24 اردیبهشت، 1404

تاکنون وزیر در عیار آرمان‌های انقلاب نداشتیم/ هیچ مدرسه دولتی نتوانسته الگوی مدارس غیرانتفاعی باشد

علی اکبر اشعری در گفتگو با خبرفوری تصریح کرد:سال‌ها تدریس و مدرسه داری کردم و امروز تصور من این است که آموزش و پرورش ما به لحاظ روش و محتوا از آرمان‌های انقلاب عقب است.

وی افزود:اگر زمانی فردی مانند باهنر وزیر آموزش و پرورش ما بود بعدها در هیچ دولتی وزیری در طراز آرمان‌های انقلاب نداشتیم. حتی زمانی که به خود من پیشنهاد وزارت شد و رای نیاوردم، معترض بودم که چرا من را برای این پست در نظر گرفته‌اند.

به گفته اشعری در کشورهای پیشرفته وزیر آموزش و پرورش نفر دوم مملکت شمرده می‌شود و لازم است هوشمندترین و مدبرترین افراد در این مسئولیت انتخاب کرد و سپس در آموزش و پرورش متناسب با تحولات روز انسان تربیت کنیم.

عضو هیئت مدیره دفتر نشر فرهنگ اسلامی‌متذکر شد: در حال حاضر برخی مدارس از شیوه‌های مطلوب تربیتی استفاده می‌کنند اما این عمومیت آموزش و پرورش نیست.ما نمی‌توانیم مدرسه دولتی نشان دهیم که الگوی مدارس غیرانتفاعی باشد.

وی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش به تحول اساسی نیاز دارد. از وقتی سند تحول نوشته شده جای امیدواری دارد اما متاسفانه بسیاری از کسانی که باید سند را اجرا کنند، هیچ شناختی از آن ندارند. اگر این سند مورد توجه قرار گیرد حداقل از وضع فعلی خارج می‌شویم.

اشعری معتقد است همه ظرفیت ملی ما می‌تواند در خدمت آموزش و پرورش قرار گیرد. حدود 750 سال پیش خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی در تبریز یک شهرک علمی‌می‌سازد که فقط در کتابخانه آن 500 هزار کتاب خطی وجود داشته است. در این شهرک تمامی‌‌نیازهای اساسی اساتید و دانشجویان را تامین می‌کنند این شهرک از محل موقوفات ساخته می‌شود. امروز به سند ربع رشیدی افتخار می‌کنیم اما چرا نباید از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لازم است دولت‌ها آموزش و پرورش را جدی بگیرند و لازم است روی روش‌ها کار کرد. در تعلیم و تربیت و کار فرهنگی مخاطب ما باید فعال باشد نه کسی که می‌خواهد مدیریت کند. یعنی در کلاس درس باید دانش آموز فعالیت داشته باشد نه معلم. این مهم زمانی حاصل می‌شود که به ظرفیت‌ها به درستی توجه داشته باشیم.

این فعال فرهنگی متذکر شد: حدود 85 درصد المپیادی‌های ما از مدارس غیرانتفاعی نیستند. ابتکاراتی که گاهی یک مدیر و معلم به خرج داده منجر به تربیت یک دانش آموز مستعد شده است. نشناختن قدر دانش آموزان بیش از هر چیزی خود بنده را آزرده خاطر می‌کند. ما باید دانش آموز را سرمایه‌ای ارزشمند بدانیم. هم اینک هم در حوزه‌هایی که موفق هستیم به این دلیل بوده که به استعداد جوانان توجه شده است.ما ایرانی‌ها از ضریب هوشی بالایی برخورداریم و این سرمایه بزرگی است.

class="source_title">> منبع: >> خبر فوری
12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها