به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، ساخت دهمیلیارد ربات انساننما در کمتر از دو دهه، مشکلات فنی و اقتصادی بسیاری را بههمراه خواهد داشت. توسعهی هوش مصنوعی با قابلیتهای شناختی و حرکتی مشابه انسان، یکی از مشکلات اصلی است. همچنین، تولید انبوه این رباتها نیازمند ایجاد زنجیره تأمین گسترده و زیرساختهای تولیدی قوی است.
ماسک توضیح داد که تسلا در حال توسعه رباتهایی است که ابتدا در کارخانههای این شرکت برای انجام کارهای تولیدی و صنعتی استفاده میشوند. او انتظار دارد که تولید انبوه این رباتها برای کاربران عادی، در سال 2026 آغاز شود. این رباتهای انساننما میتوانند نقشهای متنوعی در زندگی روزمره انسانها و کارهای روتین صنعتی را برعهده بگیرند.
توسعهی رباتهای انساننما میتواند فرصتهای متفاوتی را برای اقتصاد جهانی ایجاد کند. رباتهای انساننما میتوانند در صنایع مختلف ازجمله تولید و خدمات و مراقبتهای بهداشتی بهکار گرفته شوند و بهرهوری را افزایش دهند. این فناوری میتواند به حل برخی از مشکلات جهانی مانند پیری جمعیت و کمبود نیروی کار نیز کمک کند.
درمقابل، افزایش تعداد رباتهای انساننما در جامعه تأثیرات اجتماعی و اخلاقی مهمی خواهد گذاشت. یکی از نگرانیهای مهم جایگزینی نیروی کار انسانی بهواسطه رباتها و افزایش نرخ بیکاری است. همچنین، مسائل اخلاقی مرتبط با حقوق رباتها و مسئولیتپذیری درصورت بروز خطای آنها، نیازمند بررسی دقیق هستند.
پیشبینی آیندهی فناوری همیشه با ابهام همراه است. تحقق پیشبینی ایلان ماسک به عوامل متعددی ازجمله پیشرفتهای تکنولوژیکی و سیاستهای دولتها و پذیرش اجتماعی بستگی دارد. بااینحال، این پیشبینی تولید چندمیلیاردی از رباتهای انساننما، نشان میدهد که آیندهی رباتیک بسیار روشن است و این فناوری بهزودی به بخش جداییناپذیر زندگی ما تبدیل خواهد شد.