یکشنبه، 18 خرداد، 1404

طرز تهیه پیراشکی مخصوص بلغاری برای صبحانه

چشمک: برخی غذاها، با وجود اینکه از کشورهای مختلف میان، شباهت زیادی به هم دارن. یکی از اون‌ها کولاج هست؛ یه نون سرخ‌شده و پف‌دار که در بلغارستان و نواحی تراکیه (در ترکیه امروزی) معمولا به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو می‌شه. کولاج در ظاهر و طعم، بسیار شبیه به پیراشکی ایرانی یا “پیشی” ترکی هست.

سطح بیرونی کولاج طلایی و تُرده و درونش نرم و سبک. با چند ماده ساده و در دسترس، می‌تونین این نان خوشمزه رو توی خونه درست کنین و با اولین گاز، خاطرات کودکیتون زنده بشه.

این نون سنتی با پنیر، زیتون، مربا یا حتی کشک و کره هم سرو می‌شه.

اطلاعات تغذیه‌ای و آماده‌سازی

مقدار کالری هر عدد: حدود ۲۲۰ کیلوکالری

تعداد:‌ حدود ۶ عدد بزرگ

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه

زمان استراحت خمیر: ۳۰ دقیقه

زمان سرخ کردن: ۵ دقیقه

کل زمان: حدود ۵۰ دقیقه

مواد لازم برای طرز تهیه کولاج پیراشکی بلغاری

نکات کلیدی قبل از شروع

خمیر نباید خیلی شُل یا خیلی سفت باشه؛ باید نرم و کمی چسبناک باشه.

حتما ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت بدین تا خوب پف کنه.

حین سرخ کردن، روغن باید داغ باشه ولی نه بیش از حد که سطح نون بسوزه و داخلش خام بمونه.

طرز تهیه کولاج پیراشکی بلغاری چگونه است؟

آماده‌سازی خمیر

آب ولرم، شکر و مایه‌ خمیر رو داخل یک کاسه بزرگ بریزین و هم بزنین تا فعال بشه (حدود ۵ دقیقه صبر کنین تا کف کنه).

افزودن مواد دیگر

نمک، روغن زیتون و آرد رو کم‌کم اضافه کرده و خمیر رو ورز بدین تا لطیف و یکدست بشه.

استراحت دادن به خمیر

روی خمیر رو بپوشونین و حدود ۳۰ دقیقه در جای گرم بذارین تا حجمش دو برابر بشه.

شکل دادن به خمیر

از خمیر گلوله‌هایی به اندازه گردو (یا کمی بزرگ‌تر) بردارین، با دست پهن کنین و وسطشون یه سوراخ کوچیک ایجاد کنین (مثل دونات).

سرخ کردن:

داخل ماهیتابه روغن مایع بریزین و بذارین حسابی داغ بشه. هر کولاج رو از دو طرف سرخ کنین تا طلایی بشه.

کولاج‌ها آماده‌ان! بذارین کمی خنک بشن و بعد با چای یا قهوه نوش جان کنین!

پیشنهاد سرو

با پنیر سفید، گوجه، زیتون، مربا، عسل، خامه یا کشک خیلی خوشمزه می‌شه.

می‌تونین داخل بعضی کولاج‌ها پنیر، سیب‌زمینی، یا گردو هم بگذارین و اون‌ها رو مثل پیراشکی ببندین و بعد سرخ کنین.

کولاج نان چیست؟

نانی گرد و سرخ‌شده است که با خمیر مایه‌دار تهیه می‌شه و بافتی نرم داره.

چرا خمیر کولاج پف نمی‌کنه؟

احتمالاً آب سرد بوده، یا مایه خمیر فاسد بوده، یا خمیر به اندازه کافی استراحت نکرده.

با چه موادی می‌شه داخل کولاج رو پر کرد؟

پنیر، سیب‌زمینی، گوشت چرخ‌کرده، گردو، شکلات، ارده یا حتی مربا.

چند وقت می‌شه کولاج رو نگه داشت؟

تا ۲ روز در ظرف دربسته در دمای محیط قابل نگهداریه، ولی روز اول تازه‌ترین و خوش‌طعم‌ترینه.

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها