پنج‌شنبه، 11 اردیبهشت، 1404

شاخص کیفیت هوا در این استان‌ها به ۵۰۰ رسید

همشهری آنلاین: امروز (۱۰ اردیبهشت) میزان آلاینده های هوا در برخی ایستگاه های کشور به بیشترین حد خود رسید. در این ایستگاه ها شاخص آلودگی هوا بر روی عدد ۵۰۰ قرار گرفت.

در استان سیستان و بلوچستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های شبکه بهداشت و درمان شهرستان زهک و اداره کل محیط زیست زاهدان به عدد ۵۰۰ رسید تا وضعیت به رنگ قهوه ای(خطرناک) دربیاید. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل (۴۰۰) و مرکز خدمات سلامت شهید دستغیب (۳۶۳) به این ترتیب بود.

در استان خراسان جنوبی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه طبس به عدد ۵۰۰ رسید. در ساتان خراسان رضوی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه بردسکن به عدد ۲۱۷ رسید تا وضعیت آلودگی هوا به رنگ بفنش(بسیار ناسالم) دربیاید. در این استان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های تایباد (۱۷۰)، ‌ خواف (۱۶۲)، ایستگاه سبزوار (۱۶۰) و صالح آباد (۱۵۲) چنین وضعیتی داشت تا در وضعیت قرمز (نااسالم برای تمامی گروه های سنی) قرار بگیرد.

در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه انار بر روی عدد ۲۳۵ رسید. همچنن شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های رفسنجان (۱۹۴) و فهرج (۱۶۲) به این ترتیب بود.

در استان یزد شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های یزد- آزادشهر (۳۳۵)، اردکان- محیط زیست (۳۱۶) و مهریز- محیط زیست (۱۸۳) چنین وضعیتی داشت. در استان کهگیلویه و بویراحمد شاخص آلودگی هوا در ایستگاه یاسوج به عدد ۲۷۰ رسید تا در وضعیت بنفش آلودگی هوا قرار بگیرد. در استان کرمانشاه شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قصرشیرین به عدد ۱۸۹ رسید. در استان خوزستان نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ماهشهر (۱۹۳)، سوسنگرد (۱۸۳) و هویزه (۱۸۲) به این ترتیب بود.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده ‌های معیار به شمار می‌ رود، می ‌تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسه‌های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت‌های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش ‌سوزی جنگل ‌ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفان‌های گردوغبار، افزایش می ‌یابد.

PM۲.۵

شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آبادان و خرمشهر خوزستان به بالاترین حد خود یعنی به عدد ۵۰۰ رسید. در این استان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های بهبهان (۱۵۷)، هندیجان (۱۵۶) و پتروشیمی ماهشهر (۱۵۵) به این ترتیب بود.

در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های کاشان (۲۴۲)، ایستگاه قهجاورستان (۱۷۷)، زینبیه (۱۵۹) و شاهین شهر (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت. در استان ایلام شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های مهران ۳ (۳۴۵)، میدان نفتی آذر ۲ (۱۹۶) و ایستگاه دهلران (۱۶۰) به این ترتیب بود.

در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فرمانداری شهرری به عدد ۱۵۵ رسید. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های پارک شکوفه (۱۵۳) و ایستگاه پیشوا (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت. در استان لرستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه علوم پزشکی به عدد ۱۶۲ و در ایستگاه کوهدشت به عدد ۱۵۹ رسید. در سیستان و بلوچستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه کوه خواجه بر روی عدد ۱۵۶ قرار گرفت.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می ‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت ‌های هستند که در آنها سوخت ‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می ‌شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه ‌گیری می‌ شود.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها