چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

آموزش‌و‌پرورش: پلیس به هیچ وجه در مدارس حضور نمی‌یابد

خبرگزاری ایرنا: سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه پلیس و این وزارتخانه با تاکید بر اینکه پلیس به هیچ وجه در مدارس حضور نمی‌یابد گفت: این تفاهم نامه به هیچ وجه به معنی حضور پلیس در مدرسه نیست.

علی فرهادی امروز (۹ اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه پلیس و این وزارتخانه و امکان ورود نیرو انتظامی به داخل مدارس توضیح داد: موضوع اول این است که متن این تفاهم‌نامه منتشر شد و هیچ مغایرت قانونی وجود ندارد.

وی افزود: همکاری پلیس با آموزش و پرورش تا پیش از در ورود به مدرسه است،ما باید بپذیریم اطراف مدارس نباید فضای جرم ایجاد شود، بنابراین باید برای ایجاد فضای سالم در اطراف مدرسه از ظرفیت پلیس استفاده کنیم.

فرهادی عنوان کرد: اگر مجرمی در جامعه وجود دارد، نتواند به دانش آموزان نزدیک شود، این تفاهم نامه به هیچ وجه به معنی حضور پلیس در مدرسه نیست.

میانگین نمرات آزمون نهایی دانش‌آموزان نیم نمره افزایش یافت

نمره میانگین آزمون نهایی دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود نیم نمره رشد داشته است که خبر بسیار خوشحال‌کننده‌ای محسوب می‌شود.

خبر خوشحال‌کننده دیگر این است که میانگین نمرات در رشته علوم انسانی نیز حدود نیم نمره افزایش یافته است. همچنین هیچ یک از استان‌ها کاهش میانگین نمره نسبت به سال قبل را تجربه نکرده‌اند و همه استان‌ها شاهد افزایش نمرات بوده‌اند. بیشترین افزایش مربوط به استان یزد بوده که حدود یک نمره رشد داشته است.

وی افزود: نکته مهم این است که تمامی استان‌ها میانگین نمراتشان افزایش یافته و این موضوع نشان‌دهنده تلاش مستمر معلمان و دانش‌آموزان است که آرام آرام اهمیت آزمون‌های نهایی را بهتر درک کرده و نگاه عمیق‌تری به مطالعه مستمر در طول تحصیل پیدا کرده‌اند.

۵۹۳ فرهنگی در فرآیند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند

فرهادی با بیان اینکه ۵۹۳ هزار فرهنگی در فرآیند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند، گفت: ۲۵ معلم نمونه کشوری در این فرآیند انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: امنیت و آرامش امروز ما قطعاً مدیون شهدا، به ویژه شهدای معلم و دانش‌آموز است. چهار هزار معلم شهیدی که وظیفه اصلی‌شان حضور در جبهه نبود، اما داوطلبانه و با توجه به شأن معلمی خود، برای کمک به دفاع از کشور حضور یافتند.

وی افزود: حدود چهار هزار معلم شهید را تقدیم کرده‌ایم و همچنین ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید حاصل تربیت همین معلمان بودند. اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، سهم معلمان و دانش‌آموزان در جمع شهدای عزیزمان سهم بسزایی است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با گرامیداشت هفته مقام معلم و یاد و خاطره معلم شهید استاد مرتضی مطهری گفت: نخستین خبر خوب از این وزارتخانه این است که نزدیک به ۷۰ درصد از معلمان، یعنی ۵۹۳ هزار نفر در فرایند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند، این بسیار خبر خوبی است؛ زیرا نشان‌دهنده میزان مشارکت و انگیزه بالای معلمان برای حضور در یک فرایند حرفه‌ای و دقیق است.

وی تاکید کرد: در این فرایند ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار دانش‌آموز و معلم برای اظهار نظر درباره نامزدهای معلم نمونه مشارکت داشتند. این فرایند صرفاً محدود به مدیران یا مسئولان اجرایی نبود؛ بلکه انتخاب نهایی معلمان نمونه در سطح استان، منطقه و کشور حاصل مشارکت گسترده همین ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار دانش‌آموز و همکار بود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در این ارزیابی‌ها، ۲ هزار و ۴۴۰ نفر از معلمان نیز شرکت کردند و اظهارنظرهایی درباره معلمان نمونه انجام دادند، در سطح منطقه ۲ هزار و ۴۴۰ نفر انتخاب شدند و در سطح استان ۱۳۸ نفر و در سطح کشور ۱۵ نفر برگزیده شدند. همچنین ۲۵ نفر معلم نمونه کشوری نیز معرفی شدند که از بین مربیان پرورشی و معلمان مدارس غیردولتی نیز معرفی شده‌اند.

فرهادی ادامه داد: هفته معلم نباید فقط محدود به یک یا چند فرد خاص باشد؛ بلکه این روز نماد گلچینی از بهترین‌های آموزش‌ و پرورش است؛ گل‌هایی که توسط خودِ معلمان و دانش‌آموزان انتخاب شده‌اند تا نمادی از نظام تعلیم‌ و تربیت کشور باشند، اگر بخواهیم نمونه‌های برجسته را انتخاب کنیم، تعداد بسیار بیشتری از این همکاران فرهنگی وجود دارند.

وی با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار مدرسه در نقاط دوردست کشور وجود دارد، گفت: معلمان در آن‌ مناطق، هر روز مسیرهای طولانی رفت و برگشت را طی می‌کنند و رسالت خطیر تعلیم و تربیت را بر عهده دارند.

سخنگوی آموزش و پرورش ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ شاهد بودیم، تنش کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش مدیریت شد، در مهرماه ۱۴۰۲ این مشکل با توجه به استخدام‌هایی که صورت گرفت و ساماندهی حرفه‌ای که در حوزه نیروی انسانی آموزش و پرورش انجام شد، تا حد زیادی برطرف شد.

وی خاطر نشان کرد: امسال نیز حدود ۳۲ هزار دانشجو معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان دانشجو معلم، کار خود را در وزارت آموزش و پرورش آغاز خواهند کرد، پس از اخذ مدرک کارشناسی از این ۲ دانشگاه، این عزیزان به عنوان معلم در سراسر کشور خدمت خواهند کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: یکی از برجسته‌ترین روش‌های انتخاب معلم، دقیق‌ترین و حرفه‌ای‌ترین روش مربوط به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی است؛ زیرا انتخاب دانشجو معلم‌ها به صورت بومی انجام می‌شود. منظور از بومی بودن این است که انتخاب‌ها نه صرفاً بر اساس استان یا شهر بلکه بر اساس منطقه محل زندگی افراد صورت می‌گیرد. این امر باعث می‌شود که نیروهای جذب شده از طریق این ۲ دانشگاه کمتر دچار مشکلاتی مانند نقل و انتقال شوند. همچنین، انتخاب معلمان از میان افرادی که با فرهنگ، آداب، رسوم و سنن همان منطقه آشنا هستند اتفاق بسیار خوبی است.

فرهادی با بیان اینکه سال آینده نیز از طریق آزمون ماده ۲۸ استخدام خواهیم داشت، گفت: جزئیات مربوط به این آزمون توسط همکاران ما در سازمان اداری استخدامی یا وزارت آموزش و پرورش اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: حداقل حدود ۲۰ هزار نفر نیروی سرایدار و خدمتگزار با همکاری سازمان اداری استخدامی، سازمان برنامه‌ و بودجه و کمک دولت جذب آموزش و پرورش خواهند شد تا ناترازی نیروی انسانی در بخش مدرسه‌یاران رفع شود.

به گفته وی، مدرسه‌یار نقش مهمی در فرایند تعلیم و تربیت دارد؛ مدرسه‌یار صرفاً یک نیروی خدمتگزار نیست بلکه نقشی کلیدی ایفا می‌کند؛ بنابراین ما آن‌ها را با عنوان «مدرسه‌یار» یاد می‌کنیم.

سخنگوی آموزش و پرورش تاکید کرد: حدود ۳۰ هزار نفر دیگر نیز از طریق آزمون ماده ۲۸ در رشته‌های مختلف دبیری، آموزگاری، هنرآموزی و همچنین رشته‌های کیفیت‌بخشی جذب خواهند شد، جزئیات بیشتر هنگام صدور دفترچه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که آزمون مذکور در تیرماه برگزار شود؛ اطلاع‌رسانی کامل نیز توسط مدیران سازمان سنجش یا وزارت آموزش‌وپرورش انجام خواهد گرفت.

فرهادی افزود: تفاوت‌هایی بین آزمون استخدامی امسال با سال گذشته وجود دارد؛ اگرچه نظر وزارت آموزش‌وپرورش همیشه بر این بوده است که وزن بیشتری به نمره کتبی آزمون داده شود اما سال گذشته سیاست سازمان اداری استخدامی بیشتر وزن نمره شفاهی را لحاظ می‌کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: امسال با موافقت سازمان اداری استخدامی وزن نمره کتبی افزایش یافته است تا بتوانیم بهترین معلمان را صرفاً بر اساس نتایج آزمون جذب کنیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: با وجود همه این تلاش‌ها، معتقدیم بهترین و کم‌نقص‌ترین روش برای انتخاب معلم همان پذیرش دانشجو معلم‌ها از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی است.

۷۰۰ هزار بازمانده از تحصیل داریم

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره تعداد بازماندگان از تحصیل و ترک تحصیل کنندگان اظهار کرد: تاکنون مشاهده نشده که والدین دانش‌آموزان برای ثبت‌نام مراجعه کنند، اما وزارت آموزش و پرورش آن‌ها را ثبت‌نام نکند.

فرهادی افزود: در این بازه زمانی باید بگوییم که ما اصلاً دانش‌آموزی نداریم که والدینشان به آموزش و پرورش مراجعه کرده باشند و به دلیل عدم موفقیت در ثبت‌نام و پوشش تحصیلی در آن منطقه نتوانسته باشند تحصیل کنند.

وی ادامه داد: مدرسه ابتدایی داریم که تنها یک دانش‌آموز دارد؛ یعنی برای یک دانش‌آموز فقط یک معلم اختصاص داده شده است. این نگاه نظام حکمرانی عدالت‌محور جمهوری اسلامی ایران است که هدف آن حداکثر رساندن پوشش تحصیلی است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه بحث عدالت آموزشی نیز یکی از سیاست‌های اصلی رئیس‌جمهور است؛ گفت: تا کنون رییس جمهور ۲۷ جلسه با مسئولان آموزش و پرورش برگزار کرده‌اند، چه در حوزه فضاهای آموزشی و چه در بحث کیفیت آموزش. شخصاً در این جلسات حضور داشته‌ام؛ یعنی رئیس‌جمهور در ۲۷ جلسه با مسئولین آموزش و پرورش شرکت کرده‌اند، جلساتی که حتی تا سه ساعت طول کشیده است تا فضای مدارس و کیفیت تدریس ارتقا یابد، به گونه‌ای که هم از بازماندگی از تحصیل جلوگیری شود و هم ارتباط کیفیتی برقرار شود تا خروجی بهتر حاصل شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: طبق قانون آموزش و پرورش، در حقوق کودک و مسائل مربوط به حقوق عامه، قانونگذار پیش‌بینی‌هایی انجام داده است که اگر والدین فرزندشان را ثبت‌نام نکنند، جرم محسوب شود؛ یعنی تلقی جرم داشته باشد. همچنین مشخص شده است که اگر جرم محسوب شد، وظیفه چه کسی است که والدین را ملزم کند تا تربیت فرزندان خود را انجام دهند یا موارد مشابه. در حال حاضر، ما در قانون آموزش و پرورش چنین قانونی نداریم.

فرهادی خاطر نشان کرد: ما می‌توانیم رصد کنیم بطور مثال دانش‌آموزی در منطقه‌ای حضور دارد یا خیر. علت ثبت‌نام برخی از دانش آموزان را بررسی کردیم که چند حالت وجود دارد؛ یکی اینکه دانش‌آموز مهاجرت کرده باشد یعنی از منطقه‌ای دیگر رفته باشد. مثلا در شهرستان‌های تهران امسال نسبت به سال گذشته ۲هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز افزایش یافته است؛ یعنی این دانش‌آموزان مهاجرت کرده‌اند ولی نتوانسته‌اند در منطقه جدید ثبت‌نام کنند. ممکن است این افراد جز بازماندگان از تحصیل قرار گیرند.

وی افزود: حالت دیگر اینکه برخی دانش‌آموزان شرایط حضور در مدرسه را نداشتند؛ مثلا شرایط جسمانی یا سایر ملاحظات مانع بوده یا هدایت شده بودند به مدارس آموزش و پرورش استثنایی کشور یا حتی شرایط دیگری باعث شده باشد که آن‌ها نتوانند وارد مدارس شوند یا در مراکز خاص نگهداری شوند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: همچنین تعدادی از دانش آموزان که هنوز از تحصیل بازنمانده‌اند؛ البته تعدادشان در دوره ابتدایی کم است اما در دوره متوسطه دوم همان ترک تحصیل محسوب می‌شود، دلایل مختلفی وجود دارد. برخی انگیزه‌های شغلی دارند؛ مثلا سن‌آنها بالای ۱۵ یا ۱۶ سال است و به مدرسه مراجعه نمی‌کنند چون شرایط کار برای آنها فراهم شده است.

وی تاکید کرد: ما همچنان تلاش می‌کنیم تا هم مدارس خودمان هم بخش‌های مشاوره‌ای ما بتوانند پس از آموزش دیدن، دانش‌آموزان را مجدداً به مسیر تحصیل برگردانند.

سخنگوی آموزش و پرورش تعداد بازماندگان از تحصیل و ترک تحصیلی‌ها را حدود ۷۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد در ۲ سال گذشته از حدود ۹۰۰ هزار نفر به ۷۰۰ هزار نفر رسیده‌اند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره میزان سابقه تحصیلی برای پذیرش در دانشگاه و کنکور توضیح داد: در کنکور سراسری سال ۱۴۰۴، بر اساس مصوبه، تاثیر قطعی دروس پایه دوازدهم ۶۰ درصد خواهد بود.

فرهادی ادامه داد: همچنین، معدل نمرات پایه یازدهم تاثیر مثبت دارد؛ یعنی تاثیر منفی ندارد. اگر معدل دانش‌آموز بالا باشد، نسبت به معدلی که در یازدهم کسب کرده است، تاثیر مثبتی بر نتیجه کنکور دارد. برای کنکور ۱۴۰۴ (در سال ۱۴۰۵)، شش درس از دروس پایه یازدهم به صورت نهایی آزمون خواهند شد و تمام دروس پایه دوازدهم نیز به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی افزود: جمع این ۲ پایه (یازدهم و دوازدهم) سهم تاثیرگذاری برابر با ۶۰ درصد دارد؛ که از این میزان، ۱۷ درصد مربوط به همان شش درس پایه یازدهم است و ۴۳ درصد مربوط به دروس پایه دوازدهم است که همگی به صورت نهایی برگزار می‌شوند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در کنکور سال ۱۴۰۵ (سال ۱۴۰۶) و پس از آن نیز همه دروس پایه یازدهم به صورت نهایی برگزار خواهد شد؛ یعنی همه دروس پایه دوازدهم نیز آزمون نهایی خواهند داشت. جمع تاثیر این ۲ پایه بر کنکور برابر با ۶۰ درصد است که شامل ۲۰ درصد مربوط به پایه یازدهم و ۴۰ درصد مربوط به پایه دوازدهم می‌باشد. از سال ۱۴۰۶ به بعد، این روند تکرار شده و تغییر نمی‌کند؛ بنابراین دانش‌آموزان عزیز می‌توانند بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهند.

به گفته وی، یک نگاه ویژه نیز باید به آموزش و پرورش بویژه حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی داشته باشیم. اگر ما نظام آموزش‌وپرورش را تنها محدود به آموزش بدانیم، اشتباه کرده‌ایم؛ چراکه مقوله پرورش اهمیتش کمتر از آموزش نیست بلکه بیشتر است.

فرهادی تاکید کرد: اگر این نکته را نپذیریم، قطعا در فرآیند آموزش موفق نخواهیم بود؛ زیرا آموزش واقعی زمانی محقق می‌شود که سلامت روان دانش‌آموز حفظ شود، جسم سالم باشد و آرامش فکری داشته باشد. آموزش بدون آرامش فکری دانش‌آموز نتیجه‌ای ندارد. براین اساس باید اقدامی انجام شود که دانش آموزان حداقل سالی یکبار به اردوهای دانش آموزی بروند.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها