فرارو: به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد. این مرغ که داخل کره سرخ میشود و همراه با سسی از زعفران و مایونز و آلو طبخ میشود، بسیار خوشمزه و ترد است و اگر یکبار آن را درست کنید حتما مرغ مورد علاقهتان خواهد شد. اگر دوست دارید این مرغ خاص را با روشی آسان در منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه این مرغ مجلسی همراه ما باشید.
مواد لازم
مرغ: ۴ تکه
پیاز متوسط: ۲ عدد
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۱ فنجان
آب جوش: ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
آلو خورشتی: ۱۰ عدد
کره: ۵۰ گرم
طرز تهیه
برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا روی تکههای مرغ با چاقو چند برش عمیق ایجاد کنید و با فرچه روی تکههای مرغ زعفران آب کرده بمالید و مقداری نمک، فلفل و پودر سیر بریزید و با دست ماساژ بدهید. کره را داخل ماهی تابه بیندازید و روی اجاق گاز قرار بدهید تا آب شود، سپس تکههای مرغ را داخل کره سرخ کنید و کنار بگذارید. پیازها را پوست و خرد کنید و داخل همان ماهی تابه بریزید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید و تکههای مرغ را روی پیاز بچینید. داخل یک کاسه سس مایونز، زعفران دم کرده و آب جوش را بریزید و خوب مخلوط کنید. حالا این سس را روی تکههای مرغ بریزید. آلو خورشتی را که از قبل خیس دادهاید، داخل ماهی تابه بریزید و درب ماهی تابه را ببندید. ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ با شعله کم بپزد و سس به غلظت برسد. در این مرحله مرغ خوشمزه ما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامینهای گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگهای زرد، سیاه و قهوهای روشن و در اندازههای ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث میشود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.