شنبه، 06 اردیبهشت، 1404

آخرین آمار از تعداد اتباع خارجی در کشور

فارس: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن اشاره به جلسه این کمیسیون با معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، رئیس مرکز امور اتباع این وزارتخانه و همچنین استاندار خراسان رضوی گفت: در این جلسه گفته شد که ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تبعه خارجی در کشور هستند.

ابراهیم رضائی نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدازظهر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور اعضای این کمیسیون و علی اکبر پورجمشیدیان معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و دبیر شورای امنیت کشور، نادر یاراحمدی رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی برگزار شد.

وی گفت: در این جلسه ابتدا استاندار خراسان رضوی گزارشی از وضعیت این استان بیان و آمارهایی هم در این زمینه ارائه کرد.

این نماینده مجلس بیان داشت: مظفری اشاره کرد که سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر به منظور زیارت حضرت رضا علیه السّلام وارد این استان می‌شوند و مشهد در نوروز امسال شش میلیون زائر را پذیرا بوده است.

رضائی گفت: استاندار خراسان رضوی عمده مشکلات این استان را در حوزه زیرساخت‌ها عنوان کرد و اشاره ای هم به وضعیت اتباع در این استان و مشهد مقدس داشت.

وی گفت: مظفری اشاره کرد به اینکه قریب به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار حاشیه نیشین در شهر مشهد وجود دارد که از این میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اتباع خارجی هستند و یک میلیون و ۲۷۰ هزار حاشیه نشین دیگر در کنار آن ها قرار دارند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و ساسیت خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استاندار خراسان رضوی بر این نکته تاکید داشت که برای شهر مشهد باید یک ساختار خاص دیده شود و سطح انتظامی و امنیتی این شهر ارتقاء پیدا کند.

رضائی در ادامه گفت: در این جلسه همچنین معاون امنیتی وزیر کشور و دبیر شورای امنیت کشور گزارشی از وضعیت امنیت در سالی که گذشت ارائه داد و گفت که مدیریت رهبر انقلاب باعث شد که این سال سخت را به بهترین شکل پشت سر بگذاریم و از چالش های آن عبور کنیم.

وی گفت: پورجمشیدیان همچنین از تهدیدات محتمل امنیتی کشور در سال ۱۴۰۴ گزارشی داد و اذعان داشت که جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت ژئوپولوتیک خود و برخی مسائل دیگر مورد توجه و رصد قدرت ها و طبیعتا مورد تهدید احتمالی آن ها است.

رضائی گفت: وی ضمن اشاره به رژیم جعلی صهیونیستی و تحرکات و خباثت‌های مستقیم و غیر مستقیم آن به عنوان بزرگترین تهدید ایران، به مهمترین چالش های کشور در سال جاری و همچنین سناریوهای محتمل برای ضربه زدن به ایران اشاره کرد و راهکارهای خود را نیز برای عبور از این چالش‌ها در این زمینه برشمرد.

سخنگوی کمسیون امینت ملی مجلس ادامه داد: معاون امنیتی وزارت کشور تاکید کرد تمرکز همه دستگاه ها باید برای حل مسائل معیشتی مردم به ویژه مسائل اقتصادی، ارزش پول ملی و تورم باشد و اینکه همه دستگاه ها باید ملزم به پیگیری و پاسخگویی به مطالبات اصناف و اقشار مختلف باشند و از اتخاذ تصمیمات خلق‌الساعه و اقدامات پر خطر پرهیز کنند.

رضائی گفت: پورجمشیدیان به چالش هایی مثل آب و مرزها هم اشاره کرد و تاکید کرد که انسداد مرز مهم است و این امر باید تسریع و تکمیل شود.

وی بیان کرد: معاون امنیتی وزارت کشور همچنین گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حماسه اربعین داد و گفت که تلاش های خوبی برای اینکه مردم سفر و زیارت آسان، ارزان و ایمن داشته باشند، صورت گرفته است.

این نماینده مجلس به نقل از پورجمشیدان گفت که کمیته های اربعین هم تشکل شده و ترجیح ما این است که مسئولیت کار به عراقی ها محول شود.

رضائی یادآور شد: در ادامه نادر یار احمدی رئیس امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نیز گزارشی از وضعیت اتباع خارجی در داخل کشور داد و گفت که برآورد ما نشان می دهد بالغ بر ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تبعه خارجی در کشور داریم که مشخصات اکثر این افراد ثبت شده است.

وی گفت: رئیس امور اتباع خارجی وزارت کشور همچنین از اقدامات و پیگیری هایی که برای تعیین تکلیف این افراد انجام گرفته است گزارشی داد و گفت که تا نیمه اردیبهشت‌ماه امسال بامدیریت وزارت کشور همه اطلاعات دستگاه های مسئول در این زمینه یکپارچه می شود و وحدت رویه ای را در این زمینه خواهیم داشت.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یاراحمدی با اشاره به اینکه روند رشد حضور اتباع بیگانه در داخل کشور متوقف شده است به چالش هایی که اتباع بیگانه در داخل کشور به وجود می آورند، اشاره کرد.

رضائی ادامه داد: رئیس امور اتباع خارجی وزارت کشور ارزبری که از کشور و هزینه هایی که این افراد از یارانه های عمومی در حوزه بهداشت، آموزش، نان، انرژی و بقیه حوزه ها دارند را از جمله این موارد دانست.

وی بیان کرد: یار احمدی در حوزه اتباع اشاره داشت که در این زمینه باندهای قاچاق، چالشی می باشند که باید ضربه اساسی به آن ها صورت بگیرد و اینکه برخورد با آن ها موجب کاهش قاچاق انسان خواهد شد.

رضائی در ادامه خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی هم نقطه‌نظرات، دیدگاه ها، مطالبات و انتقادات خودشان را در این جلسه بیان کردند.

وی گفت: لزوم تکریم اتباع خارجی و اینکه افغانستان امتداد تمدنی ماست، راه‌اندازی قطار سریع‌السیر تهران مشهد به عنوان مطالبه این کمیسیون، توجه به حساسیت های قومی و مذهبی در موضوع امنیت، توجه به گردشگری زیارت در رابطه با مشهد مقدس، لزوم تامین دستگاه ایکس ری در پایانه های مرزی از طرف اعضای این کمیسیون مطرح شد.

رضائی ادامه داد: لزوم برخورد قاطع با ورود اتباع غیرمجاز به کشور، لزوم پاسخ خواهی ایران از طالبان، انتقاد از بروکراسی حاکم بر وزارت کشور، ضرورت مدیرت اتباع خارجی، انتقاد از حذف نیروهای انقلابی در وزارت کشور و همین‌طور انتقاد از تاثیر پذیری وزارت کشور از ستادهای انتخاباتی نیز در همین راستا از طرف این کمیسیون عنوان شد.

وی گفت: تدبیر در حماسه اربعین، تاکید بر قانون مداری و عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب نیز از دیگر نکاتی بود که اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این جلسه بر آن‌ها تاکید داشتند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: معاون امنیتی وزیر کشور هم در پایان یادآور شد که دیپلماسی آب باید تقویت شود و بر بهبود وضعیت منزلت و معیشت کارکنان وزارت کشور وهمین طور تفویض اختیارات به استان ها تاکید کرد.

رضائی اشاره کرد: در این جلسه انتقادی هم از سوی ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عنوان شد مبنی بر اینکه ما نظریه امنیت داخلی نداریم و اینکه وزارت کشور باید لایحه امنیت داخلی کشور را ارائه کند.

18 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها