دوشنبه، 01 اردیبهشت، 1404

فقط ۱۳ بیمارستان تهران تاییدیه آتش‌نشانی دارند!

خبرگزاری ایرنا: رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: با توجه به فعالیت حدود ۱۲۰ بیمارستان در تهران که با کلینیک‌های بزرگ حوزه درمان به ۱۶۲ مرکز می‌رسد اما در مجموع ۱۳ مرکز از این تعداد، تاییدیه ایمنی از آتش‌نشانی دارند.

مهدی بابایی شامگاه یکشنبه در گفت وگویی اظهار کرد: با این وجود ۷۸ مرکز درمانی و بیمارستانی در تهران مراحل تاییدیه ایمنی را طی می‌کنند ولی بقیه هیچ‌گونه مراجعه‌ای به سازمان آتش‌نشانی برای ایمنی‌سازی نداشته‌اند که باید به صورت جدی به این موضوع ورود شود.

وی افزود: متولی امر برای ایمنی بیمارستان‌ها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که باید تمدید مجوز مرکز درمانی را به تاییدیه سازمان آتش نشانی منوط کند البته وزارت بهداشت وارد این عرصه شد اما به دلیل اعتراض برخی از بیمارستان‌ها مهلت یک ساله به بیمارستان‌ها داده شد.

بابایی گفت: نمونه آن درمانگاه مشیریه تهران بود که این درمانگاه مجوز موقت چندماهه از آتش‌نشانی گرفته است اما سختگیری از سمت وزارت بهداشت کمتر شده که این اتفاقات رخ می‌دهد بنابراین باید سختگیری قانونی از سوی سازمان آتش‌نشانی هم انجام شود.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های جدی توجه به موضوع پیشگیری و کاهش ریسک بود که یک بخش آن انجام شده و بحث دیگر این بود که مدیریت شهری نیز به این عرصه ورود جدی داشته باشد.

وی یادآور شد: در دهه‌های مختلف بیشترین توجه به افزایش تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی و تجهیزات بود و اکنون شهرداری تهران رتبه یک را در اَبَر شهرهای جهان نسبت به جمعیت و مساحت از نظر ایستگاه‌ها و تجهیزات دارد.

بابایی تاکید کرد: در حال خرید ۶۰ خودرو با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه آتش‌نشانی است که البته هدف این است که آتش‌نشانی تهران رتبه یک در کمترین حادثه را داشته باشد.

کاهش حریق‌ها در تهران

بابایی افزود: در برنامه چهار ساله برنامه‌ای تدوین شد تا بتوان میزان حریق‌ها در تهران را کاهش داد بطوریکه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رشد حریق‌ها را متوقف کردیم و براساس اقدامات انجام شده حریق ساختمانی سالانه یک درصد کاهش داشته اما بیرون ساختمان این آمار بیشتر بود که الزام کردیم به آتش‌نشانی کاهش حادثه را در برنامه داشته باشد.

وی اضافه کرد: برنامه این بود که در ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ سالانه یک درصد کاهش حادثه را داشته باشیم اما زمانی که این رویکرد در سازمان آتش‌نشانی پیگیری شد شاهد شگفتی هستیم.

وی افزود: از سال ۱۳۸۴ روند تغییرات ماموریت‌های حریق تهران را شاهد بودیم اما از هشت هزار حریق در آن سال به ۲۴ هزار و ۹۳۱ حریق در سال ۱۴۰۰ رسیده‌ایم که از سال ۱۴۰۱ روند نزولی داشت و سال ۱۴۰۲ نیز به ۲۲ هزار حریق رسید و سال ۱۴۰۳ نیز با کاهش جدی به ۱۴ هزار آتش‌سوزی رسیده و این ۴۰ درصد کاهش حریق در سطح تهران را نشان می‌دهد.

رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: روند تغییرات حوادث فوتی نیز از ۱۳۰ به ۱۱ مورد رسیده و مجروحان و مصدومان در حوادث آتش‌سوزی در تهران نیز در ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲، ۵۰ درصد کاهش داشته است که امیدواریم این روند را با کمک همه امسال هم پیش ببریم.

کارگاه‌های کفاشان باید از بازار تهران خارج شوند

بابایی ادامه داد: موضوع ایمنی بازار تهران چندوجهی است و حضور همه دستگاه‌های خدمات‌رسان را نیاز دارد، متولی اصلی ایمنی استانداری تهران است و برنامه اقدام هر دستگاه خدمات‌رسان آماده است اما تعدادی از دستگاه‌ها اقدامات خود را آغاز کرده‌اند اما باید جلسات مستمر در استانداری تشکیل شود.

وی تاکید کرد: ما هم باید موارد ناایمنی را پیگیری کنیم و یکی از موضوعات انتقال یکسری صنوف خطرساز از تهران است و باید استانداری در حریم شهر تهران برای اینها، مکان‌یابی داشته باشد.

بابایی یادآور شد: یکی از صنوفی که هر روز آتش‌نشانان با آن مشکل دارند کارگاه‌های کفاشان است زیرا چسب‌های اشتعال‌زا دارند لذا این صنف باید از داخل بازار خارج شوند.

این عضو شورای شهر تهران گفت: برنامه اقدام که وجود دارد و برای هر دستگاهی وظایف را معین کرده و براساس اعتبارات می‌توان اقدام کرد، اینگونه نیست که یک برنامه مدون باشد اما باید کار را شروع کنیم و به سمت بازار برویم البته اقدامات پیشگیرانه و آموزشی آتش‌نشانی نشان می‌دهد که کاهش حادثه را داشته‌ایم.

وی درباره مراکز آموزشی پایتخت نیز یادآور شد: سال گذشته سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۲ هزار و ۸۰۰ مدرسه شهر را بازدید کرد و موارد عدم انطباق ایمنی و ناایمنی را احصا و به اداره کل آموزش و پرورش تهران ارائه شد و تعدادی از مدارس ایمنی‌سازی را شروع کرده است.

به گفته وی، ۱۰ میلیارد تومان شهرداری برای این منظور هزینه کرده و این بازدید و پایش انجام شده اما باید وزارت آموزش و پرورش در این حوزه به مدارس کمک کند تا حوزه ایمن‌سازی به صورت جدی انجام شود.

بابایی ادامه داد: سالن‌های سینما و ساختمان‌های فرهنگی شهرداری تهران نیز بودجه ایمنی نداشته‌اند اما اعتباراتی تخصیص داده شده تا فرایند ایمن‌سازی آنها انجام شود.

16 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها