class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز، سعید کلانتری افزود: یکی از ادعاهای تبلیغاتی در فضای مجازی مربوط به خواص ویژه و برتری نمک دریا نسبت به نمکهای تصفیه شده و ید دار بوده که موجب شده بسیاری از افراد تحت تأثیر این تبلیغات، به مصرف نمک دریا روی آوردند.
وی افزود: مهم ترین مشکل مربوط به استفاده از نمک دریای فاقد مجوز بهداشتی، تصفیه نبودن، وجود ناخالصیها و فلزات سنگین بوده که این موارد تاثیر مخربی بر سلامتی مصرف کنندگان دارد.
مدیر نظارت وارزیابی فراورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو با تاکید بر لزوم استفاده از نمک ید دار و تصفیه شده در برنامه غذایی، گفت: نمک دریا فاقد ید به مقدار کافی است و مقدار ید آن متغیر است. فلزات سنگین موجود در آن حتی در مقادیر کم سبب بروز مشکلات جدی برای کلیهها و سیستم عصبی می شود.
وی گفت: اما نمکهای تصفیه شده یددار، تحت نظارت نهادهای بهداشتی و با رعایت استانداردهای مشخص، حاوی میزان دقیق و کافی ید است.درحالی که بسیاری از نمکهای دریا و همچنین نمک های رنگی موجود در بازار، فاقد برچسبگذاری معتبر، پروانه بهداشتی ساخت، علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضاء است.
وی افزود: واحدهای تولیدی که نمک دریا را به صورت تصفیه و یددار تولید میکنند، تحت نظارت دقیق هستند و محصول آنها ایمن است؛ اما مصرف مستقیم نمک دریا و نمکهای رنگی موجود در بازار که تصفیه نشده است، خطرناک است و به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
کلانتری با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو برای اطمینان از ایمنی و کیفیت نمکهای موجود در بازار، ضوابط خاصی را وضع کرده است، گفت: سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان را موظف به افزودن ید به نمکهای خوراکی تصفیه شده کرده است تا از بروز بیماریهایی مانند گواتر جلوگیری شود. همچنین با نظارت سازمان غذا و دارو از استفاده مواد مضر و آلایندههای شیمیایی در تولید این نمکها جلوگیری میشود.