class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز،
بارها شنیدهایم که به احساسات درونی خود اعتماد کنیم. حال، نیویورکپست با استناد به نظرات یک متخصص، تایید میکند که هورمونهای بدن نیز میتوانند در تشخیص اینکه آیا در یک رابطهی عاطفی درست قرار داریم یا خیر، به ما کمک کنند.
کوکسیس، متخصص سلامت هورمونی، توضیح میدهد که اگر پس از استراحت کافی، همچنان احساس خستگی میکنید یا به طور مداوم، به ویژه در حضور شریک عاطفی خود، دچار اضطراب هستید، احتمالاً سطح هورمون استرس، یعنی >>کورتیزول، در بدن شما بالاست. او تاکید میکند که در یک رابطهی سالم، فرد باید در کنار شریک زندگیاش احساس امنیت و آرامش داشته باشد و هر حسی غیر از این، میتواند هشداری از سوی بدن مبنی بر وجود مشکل باشد.
این متخصص اشاره میکند که کورتیزول، هورمون اصلی استرس، در مواجهه با فشارهای عاطفی یا جسمی افزایش مییابد تا بدن را برای واکنش سریع آماده کند. در یک رابطهی ناسالم که با احساس ناامنی، غیرقابل پیشبینی بودن یا انتظارات بیش از حد همراه است، بدن حتی تعاملات روزمره را به عنوان تهدید تفسیر کرده و فرد را در حالت خفیفی از "جنگ یا گریز" قرار میدهد.
کوکسیس همچنین به نقش دوپامین، هورمون لذت و پاداش، اشاره میکند. در ابتدای یک رابطه، هیجان ناشی از افزایش دوپامین میتواند لذتبخش باشد، اما اگر فرد به طور مداوم در پی تجربهی این تحریک باشد و رابطهاش تنها بر پایهی این هیجانات لحظهای بنا شود، احتمالاً با یک رابطهی ناسالم روبرو هستیم. چنین رابطهای میتواند به چرخهای اعتیادآور تبدیل شود که در آن فرد برای رسیدن به احساس خوب، مدام به محرک نیاز دارد و سطح رضایت پایدار و سالمی وجود نخواهد داشت.
علاوه بر این، احساس عصبانیت یا غم و اندوه بیش از حد معمول میتواند ناشی از نوسانات یا کاهش سطح سروتونین باشد. سروتونین، یک انتقالدهندهی عصبی کلیدی در تنظیم خلقوخو، خواب و تعادل عاطفی است. رابطهای که به طور مداوم باعث استرس و احساسات منفی شود، میتواند سطح سروتونین را مختل کرده و منجر به تغییرات ناگهانی در خلقوخو و احساسات افسردگی شود. سروتونین به ایجاد حس ثبات، آرامش و رضایت کمک میکند و در روابط سالم، سطح آن معمولاً بالاست.
در نهایت، این متخصص هشدار میدهد که اگر رابطهی جنسی نیز به یک "انجام وظیفه" تبدیل شود، این میتواند هشداری از سوی هورمونها مبنی بر وجود مشکل در رابطه باشد. با این حال، علاوه بر توجه به پیامهای بدن، نشانههای عاطفی دیگری مانند از دست دادن حس عاطفی به شریک زندگی، دلخوری و کینه، و دعواهای بینتیجه نیز میتوانند نشاندهندهی وجود مشکل در رابطه باشند و نباید نادیده گرفته شوند. متخصصان توصیه میکنند در صورت مشاهدهی این نشانهها، صادقانه با شریک زندگی خود گفتگو کرده و در صورت لزوم، به فکر بازنگری در رابطه باشید.