سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

تاکید وزیر ارشاد بر نقش سرمایه‌اجتماعی، فرهنگ شهروندی و تمرکز بر اولویت‌ها در شورای‌فرهنگ عمومی

class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز،

«سید‌عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت این شورا گفت:شورای فرهنگ عمومی یک قرارگاه فکری و تصمیم‌ساز برای بهبود مسائل فرهنگی کشور است

وی افزود: هدف این شورا فقط سخنرانی و کارشناسی نیست؛ باید محل تصمیم، اقدام و نظارت باشد و اقداماتش به شکل ملموس و مؤثر در جامعه نمود پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشبختانه با اصلاح آیین‌نامه‌ها، اکنون شورا دارای ساختار هیئت رئیسه و کمیته‌های تخصصی است تا مصوبات از حالت شعارگونه خارج و وارد مرحله اجرا شود.

وزیر ارشاد ضمن بیان ضرورت تمرکز بر اولویت‌ها به جای پراکندگی فعالیت‌ها تاکید کرد:لازم است به جای پرداختن به ده‌ها موضوع در سطحی، چند مسئله اصلی احصا و به صورت جدی پیگیری شود.

صالحی تصریح کرد: در شورای فرهنگ عمومی جدید، سه محور کلان در دستور کار شورای فرهنگ عمومی را شامل؛شناسایی متغیرهای پیشران و مؤثر بر هر حوزه،مسئله سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی و تقویت فرهنگ شهروندی با چهار رکن مسیولیت‌پذیری، قانون‌مداری، مشارکت‌جویی، تعلق مکانی عنوان کرد.

وی با اشاره به ساختار شورا خاطرنشان کرد: خوشبختانه آیین‌نامه جدید گامی مهم برای بهبود است و شبکه شوراهای فرهنگ عمومی تا سطوح شهرستان‌ها و حتی بخش‌ها گسترش یافته و می‌تواند همه نهادهای مؤثر را کنار یک میز جمع کند.

صالحی اضافه کرد: ضروری است این شوراها فعال و دارای هیئت رئیسه و دبیرخانه‌ حرفه‌ای شوند تا امور به صورت هدفمند و پیوسته پیش روند.

صالحی در ادامه مسئله فرهنگ شهروندی را از الزامات اصلاح فرهنگی جامعه عنوان کرد و افزود:هر چقدر حس مسئولیت‌پذیری، قانون‌گرایی و مشارکت شهروندی تقویت شود، شاهد بهبود سریع‌تر مسائل فرهنگی و اجتماعی خواهیم بود.

وی اضافه کرد: اگر در هر استان برش منطقه‌ای و محلی برای مسائل کلان فرهنگی انجام شود، برنامه‌ها اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت همکاری بین مدیران استانی، امام جمعه م و سایر ارکان مدیریت فرهنگی کرمانشاه را برای اجرای موفق برنامه‌های شورا ضروری دانست و گفت:با توجه به ویژگی‌های خاص استان کرمانشاه و سابقه غنی تمدنی و فرهنگی آن، لازم است با نگاه سه‌ساله و مبتنی بر ساختار جدید و مسائل معین و اولویت‌دار، رصد و ارزیابی مستمر مسائل انجام گیرد تا نتایج ملموس و موفقیت‌های بیشتری رقم بخورد.

صالحی با اشاره به تجربه خود از شورای فرهنگ عمومی استان‌های مختلف بر استفاده از ظرفیت نخبگان استان تاکید کرد

‌وی افزود:فقط با سخنرانی و کار کارشناسی در صحن شورا نمی‌توان به تغییرات پایه‌ای دست یافت شورای فرهنگ عمومی باید با تصمیم و اقدام، جوابگوی نیازهای فرهنگی استان و کشور باشد.

خبرنگار: طیبه دولت‌آبادی

لینک خبر
9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها