class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز، با فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت ناقلان بیماری، اداره کل دامپزشکی استان بوشهر نسبت به احتمال شیوع بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو هشدار داده است. این بیماری که یکی از خطرناکترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود، نگرانیهایی را در خصوص سلامت عمومی در بوشهر ایجاد کرده است.
بیماری خاموش اما خطرناک در کمین
مهدی تنگستانی مکان، مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر، در گفتگو با رسانهها با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو در دامهای آلوده اغلب بدون علائم بالینی واضح است، اظهار داشت: "این ویژگی بیماری، مقابله و کنترل آن را دشوارتر میکند، چرا که اقدامات کنترلی معمولاً پس از مشاهده موارد انسانی و بروز بیماری در انسان آغاز میشود." وی تأکید کرد که رعایت دقیق اصول بهداشتی توسط تمامی شهروندان، بهویژه در مناطق روستایی و عشایری، نقشی حیاتی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ایفا میکند.
گروههای پرخطر و راههای انتقال ویروس
مدیرکل دامپزشکی بوشهر افزود: "دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان، روستاییان و عشایر به دلیل تماس مستقیم و مستمر با دام زنده و فرآوردههای خام دامی، بیش از سایر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو قرار دارند." از این رو، پرهیز جدی از کشتار دام در خارج از محیط بهداشتی کشتارگاه، استفاده الزامی از دستکش و پوشش محافظ هنگام تماس با دام یا گوشت تازه، و نگهداری گوشت در شرایط سردخانهای پیش از مصرف، از جمله توصیههای ضروری است.
نکات طلایی برای پیشگیری از تب کریمه کنگو
برای حفظ سلامت خود و خانواده در برابر این بیماری خطرناک، توصیه میشود از خرید گوشتهایی که فاقد مهر تأیید دامپزشکی هستند، جداً خودداری کنید. گوشت خریداریشده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری شود. این زمان برای جگر و سایر امعاء و احشاء دامی به ۴۸ ساعت افزایش مییابد تا ویروس احتمالی از بین برود. همچنین، هنگام خرد کردن گوشت در منزل، استفاده از دستکش یکبار مصرف ضروری است.
خطر کنهها، ناقلان اصلی بیماری را جدی بگیرید
یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس تب کریمه کنگو، گزش کنه آلوده یا تماس با کنههای له شده است. تنگستانی مکان با تأکید بر این موضوع، از عموم مردم، بهویژه دامداران و ساکنان مناطق روستایی، خواست از هرگونه تماس با کنههای ماده تخمریز و له کردن آنها با دست یا پای برهنه خودداری کنند. وی همچنین به دامداران توصیه کرد بدون استفاده از تجهیزات محافظتی مانند دستکش و لباس کار مناسب، اقدام به پشمچینی یا شیردوشی دامها نکنند و از خوابیدن در مراتع و کوهستانها بدون زیرانداز و تجهیزات ایمنی پرهیز نمایند. رعایت این نکات میتواند به میزان قابل توجهی از شیوع بیماری در بوشهر جلوگیری کند.