دوشنبه، 15 اردیبهشت، 1404

کشف راز طول عمر در کشوری غیرمنتظره؛ پایان سلطه رژیم مدیترانه‌ای

class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز،

این منطقه با مناطق موسوم به «مناطق آبی» مرتبط است، مناطقی با بیشترین طول عمر و کمترین میزان مرگ و میر مادران.

اما یک مطالعه اخیر به رهبری محققان هلندی، نکته‌ای شگفت‌انگیز را آشکار کرده است: یک کشور آفریقایی ممکن است راز سلامتی و طول عمر را در جایی بسیار فراتر از سواحل مدیترانه در خود جای داده باشد.

نتایج این مطالعه نشان داد که تانزانیایی‌ها، به ویژه آن‌هایی که رژیم غذایی کلیمانجارو را دنبال می‌کنند، به لطف اتکایشان به غذاهای سنتی و فرآوری نشده، از بسیاری از مردم کشورهای غربی سالم‌تر هستند.

>>رژیم غذایی کلیمانجارو که نام خود را از کوه معروف کلیمانجارو گرفته است، بر غذاهای طبیعی مانند بامیه، موز نشاسته‌ای و لوبیا و همچنین نوشیدنی سنتی «مبیگی» که از موز تخمیر شده و آرد ارزن تهیه می‌شود، تکیه دارد.

این مطالعه نشان داد مردانی که به این رژیم غذایی پایبند بودند، سطح التهاب بدنشان بطور قابل توجهی کاهش یافت و همچنین قدرت سیستم ایمنی بدنشان بطور قابل توجهی بهبود یافت.

محققان معتقدند که فقدان غذاهای فرآوری‌شده در رژیم غذایی، مهم‌ترین عامل در محافظت از بدن در برابر التهاب است که به پیشگیری از بیماری‌های مزمن و احتمالاً افزایش طول عمر کمک می‌کند.

دکتر کوئیرین دِ ماست، متخصص بیماری‌های عفونی و سرپرست این مطالعه از مرکز پزشکی رادبود در هلند، گفت: «مطالعه ما فواید غذاهای سنتی را در مبارزه با التهاب و حمایت از فرآیندهای متابولیک در بدن برجسته می‌کند، ضمن اینکه اثرات مضر رژیم‌های غذایی ناسالم غربی را نیز نشان می‌دهد.»

در این مطالعه، از ۷۷ مرد تانزانیایی با میانگین سنی ۲۵ سال خواسته شد که رژیم غذایی خود را به مدت دو هفته تغییر دهند: یک گروه از رژیم غذایی کلیمانجارو به رژیم غذایی غربی غنی از غذاهای فرآوری شده روی آوردند و گروه دیگر برعکس عمل کردند.

نتایج واضح بود: تغییر به رژیم غذایی غربی باعث افزایش نشانگرهای التهابی و تضعیف پاسخ ایمنی شد، در حالی که تغییر به رژیم غذایی کلیمانجارو منجر به نتایج مثبت سلامتی شد که حتی هفته‌ها پس از پایان آزمایش نیز ادامه داشت.

اگرچه امید به زندگی در تانزانیا همچنان کمتر از کشورهای منطقه آبی است، حدود ۶۷ سال در مقایسه با ۸۲-۸۴ سال در یونان و ایتالیا، شاخص‌های سلامت عمومی، مانند میزان سرطان، همچنان بطور قابل توجهی پایین‌تر از غرب هستند.

ساپنا پرویمبا، متخصص تغذیه، توصیه می‌کند که روی سبزیجات، میوه‌ها و حبوبات و همچنین غذاهای تخمیر شده مانند کیمچی و ترشی‌های طبیعی تمرکز کنید که با تحریک تولید ترکیبات ضد التهابی، ایمنی را تقویت می‌کنند. همانطور که پرویمبا می‌گوید: «قدرت بازگشت به ریشه‌های تغذیه‌ای طبیعی خود را دست کم نگیرید.»

لینک خبر
7 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها