سه‌شنبه، 09 اردیبهشت، 1404

خطر پنهان در قرص‌های شادی؛ ارتباط مصرف طولانی‌مدت ضدافسردگی‌ها با مرگ ناگهانی قلبی!

class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز،

تحقیقات جدید در دانمارک ارتباطی نگران‌کننده بین مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدافسردگی و افزایش خطر مرگ ناگهانی قلبی را آشکار کرده است. این مطالعه که به تجزیه و تحلیل تمام موارد مرگ ثبت‌شده در این کشور در سال ۲۰۱۰ پرداخت، نشان داد که از ۶۰۰۲ مورد مرگ ناگهانی قلبی، یک سوم آن‌ها در میان افرادی بوده است که داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کردند. به طور کلی، محققان دریافتند که افراد مصرف‌کننده این داروها در مقایسه با کسانی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، شانس بسیار بیشتری برای مرگ ناگهانی دارند و این خطر با افزایش مدت زمان مصرف دارو به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

نکته قابل توجه این مطالعه، افزایش چشمگیر خطر در گروه‌های سنی خاص بود. بالاترین میزان افزایش خطر در افراد ۳۰ تا ۳۹ ساله مشاهده شد؛ در این گروه سنی، مصرف داروهای ضدافسردگی به مدت یک تا پنج سال، خطر مرگ ناگهانی قلبی را سه برابر و مصرف به مدت شش سال یا بیشتر، این خطر را تا پنج برابر افزایش می‌دهد. این یافته‌ها در حالی منتشر می‌شود که آمارها در انگلیس نشان می‌دهد حدود ۸.۷ میلیون نفر، یعنی تقریباً یک نفر از هر هفت نفر، از داروهای ضدافسردگی استفاده می‌کنند و این تعداد نسبت به سال گذشته نیز افزایش یافته است.

دکتر جاسمین موژکانوویچ، یکی از نویسندگان این پژوهش، تاکید کرد که علت دقیق این افزایش خطر هنوز به طور کامل مشخص نیست. او احتمال داد که این امر می‌تواند ناشی از عوارض جانبی احتمالی داروهای ضدافسردگی باشد. با این حال، او همچنین این فرضیه را مطرح کرد که طولانی بودن مدت زمان مصرف دارو ممکن است نشانگری برای شدت بیشتر بیماری زمینه‌ای در این بیماران باشد. در هر صورت، این یافته‌ها هشداری جدی را برای پزشکان و مصرف‌کنندگان داروهای ضدافسردگی به همراه دارد و لزوم بررسی دقیق‌تر خطرات و مزایای مصرف طولانی‌مدت این داروها را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

لینک خبر
2 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها