class="startmessage ">>به گزارش >>فرتاک نیوز، مشکل در به خاطر سپردن، به یاد آوردن و اختلال در تمرکز، پدیدهای است که با عناوین مه مغزی، هوشیاری ابری یا ابریشدن هوشیاری (Clouding of consciousness) و یا مهآلودگی ذهنی شناخته میشود. علل شایع مه مغزی شامل تجربه استرس یا اندوه، التهاب، گذراندن دوره پیش از یائسگی (در زنان) و خستگی است، اما علت دیگری هم در بروز این عارضه دخیل است که شاید کمتر بدان توجه شده باشد و آن «تغذیه» است؛ مواد غذایی مصرفی در رژیم غذایی ممکن است به نوبه خود باعث ایجاد مه مغزی در افراد شوند.
>>زیادهروی در مصرف کدام مواد غذایی منجر به مه مغزی میشود؟
مصرف غذاهایی که معمولاً آنتی اکسیدان و چربیهای سالم مانند امگا ۳ در آنها کمتر است و در مقابل، چربیهای ترانس، قندهای افزودنی و کربوهیدرات تصفیهشده بیشتری دارند، سبب ایجاد مه مغزی میشود. شماری از این مواد غذایی در ادامه ذکر شده که بهتر است مصرف آنها را محدود کنید:
>>۱) کربوهیدراتهای تصفیهشده
غلات تصفیهشده مانند نان سفید و برنج سفید، به نوبه خود در ایجاد مه مغزی نقش دارند و بر خلاف غذاهای غلات کامل، باعث افزایش و کاهش سریع سطح قند خون میشوند. بدن به این نوسانات با ترشح هورمونها پاسخ میدهد که منجر به علائمی میشود که معمولاً با مه مغزی همراه است؛ مانند گیجی، فراموشی و اختلال در تمرکز.
>>۲) الکل
الکل به دلیل تأثیرات آن بر هیدراتاسیون و سیستم عصبی مرکزی، عامل مهمی در ایجاد مه مغزی است. این کاهش هوشیاری نهتنها هنگام نوشیدن محسوس است، بلکه شما تا مدتی بعد نیز شاهد کاهش بهرهوری و توانایی مغز خواهید بود. دلیل این اتفاق این است که مصرف الکل باعث کمآبی بدن میشود و عملکرد شناختی را مختل میکند.
>>۳) کافئین
مصرف بیش از حد کافئین اثر محرک آن را از بین میبرد و باعث بروز خستگی، سردرد و مه مغزی میشود.
>>۴) غذاهای سرخشده
غذاهای سرخشده در روغن زیاد، مانند سیبزمینی سرخشده یا مرغ سوخاری، میتوانند باعث مه مغزی شوند. این غذاها به طور معمول سرشار از چربیها و نمک و سطح ناچیزی مواد مغذی هستند. مصرف منظم غذاهای سرخشده میتواند سبب افزایش التهاب در بدن شود، عاملی که در ایجاد مه مغزی نقش دارد.
>>۵) غذاهای فوق فرآوریشده
طبق تحقیقات، بین مصرف غذاهای فوق فرآوریشده و زوال شناختی ارتباط وجود دارد. کیک، کلوچه، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک و ... معمولاً سرشار از قند، چربیهای ناسالم، سدیم و اغلب حاوی مواد نگهدارنده، رنگها و طعم دهندههای مصنوعی هستند و در سلامت مغز اختلال ایجاد میکنند.