چکیده
>>با دومین شماره تحلیل «پنج ستاره» از مجله صرافی تبدیل همراه شما هستیم؛ جایی که هر هفته ۵ ارز مهم بازار ارز دیجیتال را زیر ذرهبین میبریم. امیدواریم این تحلیلهای کاربردی، به تصمیمگیریهای مالی شما جهت دهد و در مسیر پرنوسان کریپتو، شفافیت بیشتری رقم بزند. این هفته هم به قلب بازار کریپتو میزنیم. با ما همراه باشید.
>>بیت کوین
>>>>بیتکوین هفته گذشته را پرنوسان اما خنثی سپری کرد. نمودار هفته گذشته این ارز، با تشکیل یک حرکت رفت و برگشتی شبیه به N و دامنه نوسان ۵ درصدی، به پایان رسید. البته در این بین اخبار اقتصادی مثبت و منفی را نیز شاهد بودیم که تا حدی در این رفت و برگشتها تاثیر داشتند. پایان جنگ تجاری ترامپ و چین، شروع خریدهای گسترده توسط کمپانیهای بزرگ، یک میلیونی شدن تعداد هولدرهایی که بیش از ۱ بیت کوین دارند و منفی شدن میزان تولید ناخالص داخلی آمریکا، اخبار مثبت این هفته بودند. خبرهای مربوط به جنگ بین کشورهای مختلف و بیشتر شدن شاخص مدیران خرید (PMI) نسبت به پیشبینیها هم اخبار منفی محسوب میشوند که بیتکوین را تحت تاثیر قرار دادند.
>>امروز، مهمترین روز خبری هفته جاری برای بیتکوین است. امروز راس ساعت ۹:۳۰ شب به وقت تهران، فدرال رزرو نرخ بهره بانکی را اعلام میکند و آقای پاول نیز درباره سیاستهای مالی و پولی سخنرانی دارد. اعلام این نرخ و لحن صحبت آقای پاول میتواند تاثیر مستقیم روی بیتکوین و ارزهای دیجیتال داشته و مسیر آنها را برای روزهای آتی مشخص کند.
>>البته پیشبینیها مبنیبر این است که فدرال رزرو تغییری در نرخ بهره ایجاد نخواهد کرد. ازاینرو هر اتفاقی جز ثابت ماندن آن، یک شوک بزرگ به بازار وارد میکند: کم شدن نرخ بهره در جهت مثبت و بالا رفتن نرخ بهره در جهت منفی.
>>از نظر تکنیکال نیز بیتکوین درحالحاضر میان دو محدوده ۹۲ و ۱۰۰ هزار دلار قرار دارد. شکست هر کدام از این دو محدوده میتواند روند اصلی بیتکوین را رقم بزند. بیت کوین با رشدی که روز گذشته داشت، گپ CME خود در محدوده ۹۷ هزار دلار را پر کرد و حالا تنها گپ باقیمانده روی نمودار در محدوده ۹۲ هزار دلار است. در مجموع رسیدن قیمت بیتکوین به زیر ۹۰ هزار دلار و پایینتر را فرصت خرید این ارز در میانمدت تلقی میکنیم. تارگت کوتاهمدت بیتکوین را هم میتوانیم حوالی ۱۱۰ هزار دلار در نظر بگیریم.
>>دامیننس بیت کوین
>>دامیننس بیتکوین که در این مدت در روند صعودی قرار داشت، در حال عبور از مقاومت ۶۵ درصدی است. در صورتی که این سطح مقاومتی از دست برود، میتوانیم انتظار رشد دامیننس بیتکوین تا محدوده ۷۰ تا ۷۴ درصد را بهعنوان مهمترین مقاومت پیش رو داشته باشیم. این رشدی میتواند مانعی برای شروع آلتسیزن در بازار باشد. با این حساب، در صورت عبور دامیننس بیتکوین از سطح مقاومت ۶۵ درصد، فعلا آلتسیزن را باید به فراموشی سپرد و تنها روی برخی از آلتکوینهای جذاب و ترند بازار مثل ریپل، سویی، استلار، هدرا، ویرچوال پروتکل، چین لینک و … تمرکز داشت تا سوددهی مناسبی از آنها به دست آورد.
>>تتر
>>>>تتر در هفته گذشته، یک رالی صعودی و یک دراپ نزولی را با یک اندازه نوسان پشت سر گذاشت و در نهایت، قیمت آن بدون تغییر باقی ماند. ابتدا اخبار مربوط به انفجار بندر شهید رجایی و به تعویق افتادن مذاکرات هستهای با آمریکا، روند صعودی را برای تتر رقم زدند و در ادامه صحبتهای مثبت طرفین مذاکرات و اعلام زمان بعدی پشت میز نشستن آنها، تتر را به سمت پایین کشاند.
>>درحالحاضر نیز روند تتر در میامدت به شدت تحت تاثیر نتیجه مذاکرات است و تکنیکال در اولویت دوم تحلیلی این ارز قرار میگیرد. بااینحال از نظر تکنیکال، تتر آماده یک رشد موقت از نواحی فعلی تا سطح ۹۰ تا ۹۱ هزار تومان است. البته انتظار این رشد را فقط برای کوتاهمدت داریم. حمایت محلی تتر روی سطح ۷۸ هزار تومان و حمایت اصلی آن نیز در محدوده ۷۵ هزار تومان است. ریزش تتر به این سطوح فرصتهای مناسبی برای خرید خواهد بود.
>>دامیننس تتر
>>دامیننس تتر در هفته گذشته، رفتاری دقیقا خلاف روند بیتکوین داشت. ابتدا شاهد صعودی شدن این شاخص بودیم و در قدم بعدی نیز افت دوباره باعث شد تا دامیننس تتر به سطح حمایتی ۵ درصد برگردد. هفته پیش اشاره کردیم که بازار، تنها در صورتی میتواند روند صعودی قدرتمندی به خود بگیرد که شاهد از دست رفتن حمایت ۵ درصدی تتر باشد. این اتفاق هنوز رخ نداده است.
>>البته تکنیکال همچنان نتیجه فعل و انفعال فعلی دامیننس تتر را چیزی جز ادامه ریزش این شاخص نشان نداده است. این موضوع، سناریو صعودی شدن بیتکوین و سایر آلتکوینها را در کوتاهمدت تقویت میکند. سطح حمایت بعدی دامیننس تتر نیز روی محدوده ۴.۵ درصد خواهد بود.
>>اتریوم
>>>>اتریوم هفته گذشته را آرام و بیسروصدا پشت سر گذاشت. نه در جهت مثبت، و نه در جهت منفی، شاهد نوسان خاصی از اتریوم نبودیم. به نظر میرسد اتریوم بهعنوان لیدر آلتکوینهای بازار، به اخبار فاندامنتالی پیش رو چشم دوخته تا جهت اصلی خود را مشخص کند. کاهش نرخ بهره با صحبتهای مثبت پاول در روز جاری میتوانند فیتیله رشد اتریوم را روشن کند. از نظر تکنیکال هم اتریوم بعد از شکست خط روند اصلی نزولی خود، حالا روی مهمترین ناحیه مقاومتی قرار دارد و تا این لحظه موفق به عبور از آن نشده است. شاید اگر سطح مقاومتی فعلی اتریوم از دست میرفت، مطمئنتر میتوانستیم درباره سناریو صعودی صحبت کنیم.
>>درحالحاضر سناریو صعودی اتریوم در صورت شکست مقاومت فعلی رقم خواهد خود. عبور کامل قیمت از این محدوده و تثبیت روی آن میتواند فرصت خوبی برای خرید اتریوم به دید کوتاهمدت یا بلندمدت باشد. محدوده ۲۰۰۰ دلار را هم میتوان فرصت خوبی برای خروج تریدرهای کوتاهمدت در نظر گرفت. در صورت حادث شدن سناریو نزولی و برگشت اتریوم، محدوده ۱۵۰۰ تا ۱۵۵۰ دلار را میتوان فرصتی مناسب برای خرید اتریوم در نظر گرفت.
>>سولانا
>>>>سولانا بهعنوان رقیب اصلی اتریوم، هفته گذشته را بیشتر نزولی طی کرد. البته این ارز هم به تبعیت از سایر آلتکوینهای اصلی و مهم بازار، نوسانات محدودی داشت.
>>سولانا هم دقیقا شرایطی مشابه اتریوم دارد. بعد از شکست خط روند نزولی اصلی، قیمت سولانا روی محدوده مقاومتی قرار گرفته و هر چند شاهد عبور قیمت از این محدوده هم بودیم، اما قیمت روی آن تثبیت نشده است. در صورت تثبیت قیمت روی این سطح میتوانیم سولانای ۱۸۰ دلاری را شاهد باشیم که تارگت قیمتی خوبی برای تریدرهای کوتاهمدت است.
>>اگر هم سناریو نزولی به وقوع بپیوندد، محدوده ۱۲۰ دلار را میتوانیم فرصت خوبی برای خرید سولانا در نظر بگیریم. این سطح میتواند دوباره سولانا را به سمت بالا هدایت کند.
>>ریپل
>>>>ریپل در طول هفته گذشته بیشتر کندل نزولی به ثبت رساند تا صعودی. البته کندلهای نزولی ریپل، افت قابل توجهی را برای این ارز رقم نزدند. این هفته هم مانند هفتههای گذشته، اخبار فاندامنتال مثبتی را برای بنیاد ریپل شاهد بودیم؛ از شروع همکاریهای جدید گرفته تا ارتقاء سیستمها. اما این اخبار مثبت هم نتوانست ابهامات فعلی را برای سرمایهگذاران ریپل برطرف کند.
>>این ارز از نظر تکنیکال در وضعیت مناسبی قرار دارد که سناریو صعودی را برای آن تقویت میکند. در واقع همین سطح فعلی را میتوان نقطه مناسبی برای خرید ریپل در نظر گرفت. ریزش بیشتر آن نیز میتواند موقعیتهای خرید بعدی را در محدوده قیمتی ۲ دلار ایجاد کند. از طرف دیگر، ۲.۵ دلار تارگت قیمتی مناسبی برای کوتاهمدت خواهد بود.
>>شاخص توتال
>>تحلیل ما از شاخص توتال نسبت به هفته گذشته تغییر زیادی نداشته است. اشاره کردیم که محدوده ۳ تریلیون دلار، مهمترین محدوده مقاومتی توتال است که شکسته شدن آن به سمت بالا میتواند سیگنال قدرتمندی برای صعودی شدن بازار باشد. در هفته گذشته این شاخص تنها برای لحظاتی به این عدد رسید و موفق به عبور از آن نشد. بااینحال تست کردن محدوده ۳ تریلیون دلاری میتواند نشانهای برای شکسته شدن آن در کوتاهمدت باشد.
>>سناریو دوم ما برای توتال، شروع افت و شکستن این محدوده در رالی صعودی بعدی است. این سناریو با نزدیک شدن زمان اعلام نرخ بهره، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران قرار گرفته است.
>>بیت کوین CME
>>با توجه به اینکه شاخص توتال ۲ نسبت به هفته گذشته تغییر محسوسی نداشته، این هفته یکی دیگر از شاخصها و نمودارهای مهم در تحلیل بیتکوین را مرور کردیم: بیتکوین CME یا همان معاملات آتی بیتکوین در بورس شیکاگو که با نماد BTC1 مشخص میشود. تفاوت نمودار بیتکوین CME با بیتکوین در تعطیلات دو روز آخر هفته به دلیل تعطیلی بورس است.
>>از طرف دیگر، خود بیتکوین در دو روز آخر هفته بهطور پیوسته توسط کاربران معامله میشود. در صورتی که قیمت بیتکوین، فاصله زیادی از آخرین قیمت آن در انتهای روز جمعه (آخرین روز کاری هفته) بگیرد، عملا معاملات بیتکوین CME در روز دوشنبه (اولین روز کاری) با گپ باز خواهد شد. این گپها معمولا پر میشوند، اما نه قطعا.
>>تا همین دیروز، بیتکوین CME دو گپ در محدوده ۹۷ هزار دلار و ۹۱۸۰۰ دلار داشت که گپ بالا پر شد و حالا گپ پایین باقیمانده است. اگر سناریو پر شدن گپ را برای روند بیتکوین محتمل بدانیم، روند نزولی موقتی را برای آن متصور خواهیم بود که کف آن میتواند ۹۱۸۰۰ دلار باشد.
>>در پایان، امیدواریم تحلیلهای این شماره برای شما کاربردی و راهگشا بوده باشد. بااینحال، فراموش نکنید که هیچ تحلیلی در بازار ارز دیجیتال قطعیت ندارد. تصمیمگیری نهایی همیشه بر عهدهی شماست؛ بنابراین با رعایت مدیریت ریسک و سرمایه و تکیه بر تحلیل شخصی خودتان وارد معاملات شوید و به یاد داشته باشید که آگاهی، کلید بقا در دنیای پرنوسان رمزارزهاست.