چکیده
>>رشد سرسامآور ارزهای دیجیتال فرصت ممتازی جهت سرمایهگذاری و کسب بهره از بازار کریپتوکارنسی را در اختیار افراد قرار داده است و ارزهای دیجیتال به عنوان بخشی کلیدی جهت محافظت در برابر اثرات تورمی، در سبد سرمایه بسیاری حضور پیدا کردهاند. اندیکاتور >>ADX>> یا اندیکاتور میانگین جهتدار یکی از ابزارهای تحلیلی برای معاملهگران است که به کمک آن میتوانند قدرت روندهای حاکم بر بازار را تحلیل کرده و بر همین اساس، نقاط ورود و خروج معاملات خود را تایید کرده و آنها را مدیریت کنند.
>>در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا پس از معرفی اندیکاتور >>ADX>>، به بررسی معنی آن در تحلیل تکنیکال پرداخته و روش استفاده از آن برای تاییدیه سیگنالهای ورودی و خروجی را تحلیل کنیم.
اندیکاتور میانگین جهت دار چیست؟
>>اندیکاتور >>ADX>> یا >>Average Directional Index>> به معنای شاخص میانگین جهتدار است. این شاخص قدرت روند حاکم بر بازار را ارزیابی میکند و بر همین اساس، تحلیلگران با استفاده از آن میتوانند پیشبینی کنند که آیا روند فعلی حاکم بر بازار ادامهدار خواهد بود و یا باید در انتظار تغییر جهت روند باشند.
>>با آن که مقدار عددی اندیکاتور >>ADX>> میتواند از ۰ تا ۱۰۰ تغییر کند، اما به ندرت پیش میآید که مقدار آن به عدد ۶۰ برسد. از اندیکاتور >>ADX>> برای تحلیل چارت قیمت در بازارهای مختلف استفاده کرد، به خصوص در >>>>پیشبینی قیمت ارز دیجیتال>>.
>>به طور کلی، مقادیر بالای اندیکاتور >>ADX>> (بالاتر از ۲۵) معمولا نشاندهنده یک روند قوی هستند، در حالی که مقادیر پایین >>ADX>> (زیر ۲۰) نشاندهنده یک روند ضعیف و یا عدم وجود روند مشخص در بازار هستند.
>>توجه داشته باشید که اندیکاتور >>ADX>> ربطی به صعودی یا نزولی بودن روند حاکم بر بازار ندارد و تنها نشاندهنده قدرت این روند است. برای مثال، در یک روند صعودی، شاخص >>ADX>> 40 نشاندهنده قدرتمند بودن روند صعودی است و شاخص >>ADX>> 18 نشان میدهد که از قدرت روند صعودی حاکم بر بازار کاسته شده است.
>>به منظور مشخص شدن کاربرد اندیکاتور >>ADX>>، فرض کنید شخصی قصد >>>>خرید بیت >>کوین>> دارد و با بررسی چارت متوجه میشود که بیت کوین فعلا در یک روند نزولی قرار دارد. برای این فرد، بهترین زمان خرید، زمانی است که روند نزولی حاکم بر بازار تضعیف شده باشد. در این حالت او میتواند خرید خود را در مناسبترین >>>>قیمت بیت >>کوین>> انجام داده و با تغییر روند به روند صعودی، بیشترین میزان سود را کسب کند.
اجزای اندیکاتور ADX
>>اندیکاتور >>ADX>> از سه خط تشکیل شده است که معمولا در پایین نمودار قیمت نمایش داده میشود. سه خط اصلی این اندیکاتور عبارتند از:
- >> ADX (خط اصلی):>> این خط قدرت روند را نشان میدهد و با یک خط ممتد نمایش داده میشود. به طور کلی هرچه مقدار اندیکاتور اصلی >>ADX>> بالاتر باشد، به معنای آن است که روند قویتر است.
- >> +DI (+ شاخص جهتدار):>> این خط قدرت حرکت صعودی قیمت را نشان میدهد و معمولا با یک خطچین نمایش داده میشود.
- >> -DI (- شاخص جهتدار):>> به طور مشابه، خط >>-DI>> که با خطچین نمایش داده میشود، قدرت حرکت نزولی قیمت را نشان میدهد.
>>شما میتوانید به راحتی با تغییر تنظیمات صفحه نمایش قیمت در>> >>صرافی تبدیل>>، اندیکاتور >>ADX>> را مشاهده کرده و از تغییرات آن برای تایید نقاط ورود و خروج معاملات خود استفاده کنید.
اندیکاتور ADX و سیگنال دهی در تحلیل تکنیکال
>>از آنجایی که اندیکاتور >>ADX>> یک اندیکاتور تاخیری (>>Lagging Indicator>>) است و که سیگنالها را با تاخیر نسبت به بازار ارائه میدهد، نمیتوان از آن به عنوان یک معیار قطعی برای خرید یا فروش استفاده کرد، اما با استفاده از اندیکاتور >>ADX>> به همراه سایر شاخصها، می توان تحلیل تکنیکال دقیقتری داشت.
>>با این که انتخاب دوره زمانی اندیکاتور >>ADX>> بر اساس استراتژی معاملاتی و بازه زمانی مورد نظر فرد، قابل تغییر است، اما استفاده از این اندیکاتور برای بازههای زمانی کمتر از ۱ ساعته توصیه نمیشود. در کل، هر چه بازه زمانی تعریف شده کوچکتر باشد، میزان خطای تحلیل اندیکاتور >>ADX>> بیشتر میشود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، مناسبترین بازه زمانی برای تنظیم اندیکاتور >>ADX>>، از یک روزه تا ۱۴ روزه است.
>>روشهای مختلفی برای استفاده از اندیکاتور >>ADX>> در استراتژی معاملاتی وجود دارند که در ادامه برخی از معروفترین این روشها را معرفی میکنیم.
تشخیص قدرت روند
>>همان طور که گفتیم، اندیکاتور >>ADX>> بالای ۲۵ نشان میدهد که در بازار روند قوی وجود دارد و بنابراین، معاملهگران میتوانند در جهت روند (صعودی یا نزولی) معامله کنند.
>>برای مثال اگر روند صعودی است و اندیکاتور >>ADX>> مقداری بیشتر از ۲۵ را نشان میدهد، روند صعودی قوی تشخیص داده میشود و معاملهگران انتظار دارند که روند صعودی ادامه داشته باشد، بنابراین اندیکاتور >>ADX>> معاملات لانگ را تایید میکند.
>>به طور کلی، بازههای عددی شاخص >>ADX>> معمولا به شرح زیر تفسیر میشوند:
- >> ADX از ۰ تا ۲۰:>> بازه ۰ تا ۲۰ برای این شاخص به عنوان بازار تعادلی یا عدم وجود روند مشخص در بازار تعبیر میشود. در بازار رنج (>>Range>>) قیمت بین سطوح حمایتی و مقاومتی نوسان میکند و نمیتوان روند بعدی آن را با اطمینان پیشبینی کرد.
- >> ADX از ۲۰ تا ۳۰:>> معمولا زمانی >>ADX>> وارد این محدوده عددی میشود که قیمت یکی از سطوح حمایتی یا مقاومتی بازار رنج را شکسته باشد و یک روند جدید بر بازار حاکم شده باشد. در این محدوده هنوز نمیتوان با اطمینان روند آتی بازار را تایید کرد و برای باز کردن یک معامله جدید، باید تاییدیه سایر ابزارهای تحلیلی را هم داشته باشیم.
- >> ADX از ۳۰ تا ۴۰:>> محدوده ۳۰ تا ۴۰ بهترین موقعیت برای باز کردن پوزیشن معامله همجهت با روند فعلی بازار است. در این محدوده میتوان نسبت به ادامهدار بودن روند کنونی اطمینان نسبی داشت.
- >> ADX از ۴۰ تا ۵۰:>> محدوده ۴۰ تا ۵۰ معمولا نشاندهنده آخرین مرحله از یک روند است. در این ناحیه هنوز هم میتوانید معاملات خود را حفظ کنید، اما باید احتمال تغییر روند حاکم بر بازار را در نظر داشته باشید.
- >> ADX از ۵۰ تا ۱۰۰: >>محدوده ۵۰ تا ۱۰۰ منطقه اوج روند است و به عنوان محدوده خاتمه روند در نظر گرفته میشود. روند قیمت بازار در این محدوده ممکن است الزاما تغییر کلی نداشته باشد، اما حتی در صورت ادامه روند هم میتوان انتظار یک برگشت محلی را داشت.
>>توجه داشته باشید که استفاده از اندیکاتور >>ADX>> نمیتواند به تنهایی سیگنالهای دقیقی برای>> >>سرمایه گذاری در ارز دیجیتال>> را صادر کند و بهتر است در استراتژی خود از سایر شاخصها و ابزارهای تحلیلی هم استفاده کنید.
تقاطع +DI و -DI
>>خطوط >>+DI>> و >>-DI>> به ترتیب نشان دهنده قدرت روندهای صعودی و نزولی در بازار هستند و نقاط تقاطع این دو خط، معمولا به عنوان نقاط مناسب برای ورود یا خروج معاملات در نظر گرفته میشود.
- >> >>اگر >>+DI>> از >>-DI>> عبور کند (به سمت بالا)، میتواند به معنای آن باشد که روند صعودی در حال قدرت گرفتن است و میتواند آن را به عنوان سیگنال خرید تعبیر کرد.
- >> >>اگر >>-DI>> از >>+DI>> عبور کند (به سمت بالا)، میتواند به معنای آن باشد که روند نزولی قدرت بیشتری پیدا کرده و بنابراین، میتوان آن را به عنوان سیگنال فروش در نظر گرفت.
>>توجه داشته باشید که اندیکاتور >>ADX>> به تنهایی برای>> >>خرید ارز دیجیتال>> یا فروش آن سیگنال قطعی صادر نمیکند.
ADX و الگوهای قیمتی
>>از اندیکاتور >>ADX>> میتوان برای تایید الگوهای قیمتی استفاده کرد. به این معنی که ابتدا الگوی قیمت را تشخیص داده و بر مبنای آن، روند آینده قیمت را پیشبینی میکنیم. سپس از اندیکاتور >>ADX>> برای تایید قدرت این روند استفاده میکنیم.
>>به عنوان مثال، فرض کنید که>> >>قیمت اتریوم>> سر و شانه معکوس را تشکیل داده است که به عنوان یک الگوی صعودی شناخته میشود. در چنین حالتی، اندیکاتور >>ADX>> در حال افزایش به منزله یک تاییدیه قویتر برای سیگنال خرید در نظر گرفته میشود.
شاخص ADX و واگرایی
>>واگرایی بین قیمت و اندیکاتور >>ADX>> نیز میتواند در>> >>تحلیل تکنیکال>> و تصمیمگیری برای باز کردن و یا بستن معاملات معنادار باشد. به این معنی که کاهش >>ADX>> به معنای کاهش قدرت روند حاکم بر بازار است و باید احتمال تغییر روند را در نظر بگیریم.
>>به عنوان مثال، اگر قیمت در حال افزایش باشد اما >>ADX>> در حال کاهش باشد، این میتواند نشاندهنده ضعف روند صعودی و احتمال تغییر روند باشد. بنابراین ممکن است معاملهگر تصمیم بگیرد پوزیشنهای لانگ خود را ببندد.
شاخص ADX و معنای آن
>>از اندیکاتور >>ADX>> یا اندیکاتور میانگین جهتدار برای تشخیص قدرت روند حاکم بر بازار استفاده میشود. در حالی که مقادیر بالای این اندیکاتور نشاندهنده قدرت بالای روند فعلی و به دنبال آن، موقعیت مناسب جهت انجام معاملات در راستای روند کنونی است، مقادیر پایین آن نشان میدهد که روند کنونی بازار ضعیف بوده و یا بازار فاقد روند مشخص (به اصطلاح، بازار رنج) است و بنابراین بهتر است معاملهگران تا تعیین روند بعدی بازار وارد معامله نشوند.
>>صرافی تبدیل علاوه بر پشتیبانی کردن از>> >>بازار ارز دیجیتال>> بسیاری از ارزهای معروف و معتبر، امکان استفاده از اندیکاتورهای تحلیلی مختلفی از جمله شاخص >>ADX>> را فراهم میکند. علاوه بر این، با استفاده از سایر ابزارهای قابل تنظیم در این پلتفرم ایرانی ارزهای دیجیتال، میتوانید تحلیل دقیقتری داشته باشید و نقاط ورود و خروج معاملات خود را با دقت بیشتری تعیین کنید.
>>
>>منابع:
>>>>investopedia.com
>>>>tradingview.com
>>>>blueberrymarkets.com