به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین؛ در نشست خبری امروز سوم خرداد ۱۴۰۴، دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از کاهش ۲/۶ درصدی تولید محصولات فولادی کشور در فروردینماه خبر داد؛ آماری که در نگاه نخست نگرانکننده بهنظر میرسد، اما با نگاهی دقیقتر به جزئیات آن، میتوان چشماندازهای متفاوتی را نیز مشاهده کرد.
بر اساس اعلام رسمی انجمن، اگرچه تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال پیش از آن با افتی ۵/۷ درصدی مواجه بوده، اما در بخش فولاد میانی شاهد جهشی قابلتوجه هستیم؛ بهطوریکه در نخستین ماه سال جاری، تولید فولاد میانی با ثبت رقم ۳ میلیون و ۳۱۲ هزار تن، رشد ۴/۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه کرده است.
دکتر سبحانی در ادامه سخنان خود به عوامل اصلی افت تولید فولاد در سال گذشته پرداخت و گفت: یکی از جدیترین چالشهای صنعت فولاد در زمستان ۱۴۰۳، قطع همزمان آب و گاز بود که تاثیر مستقیم بر توقف خطوط تولید گذاشت. این در حالی است که اگر تولید در سایر ماههای سال نیز همانند فروردینماه ادامه پیدا میکرد، این ظرفیت وجود داشت که به رکورد ۳۹ میلیون تن در سال برسیم، اما با وضعیت فعلی، حدود ۹ میلیون تن از ظرفیت تولید کشور عملاً از دست رفته است.
وی همچنین با تاکید بر دشواریهای تأمین انرژی مورد نیاز صنعت فولاد، اظهار داشت: در سال جاری برای نخستین بار، محدودیتهای انرژی از میانه فروردینماه آغاز شد؛ تخصیص تنها ۱۰ درصد دیماند برق به واحدهای فولادی، به معنای توقف کامل تولید است؛ این میزان از محدودیت نهتنها تولید را متوقف میکند، بلکه موجب آسیب به مواد در جریان تولید و تجهیزات کارخانهها نیز میشود.
وی ادامه داد: تأثیر این بحران فقط محدود به آمار نیست، بلکه ما شاهد وارد آمدن خسارات چندجانبه به صنایع هستیم؛ از تولید گرفته تا فرآیندهای فنی و تجهیزاتی بنابراین این وضعیت میتواند سال جاری را به یکی از سختترین دورههای تاریخی صنعت فولاد کشور تبدیل کند.
وی توضیح داد: با توجه به شرایط حاکم، فعالان این صنعت بزرگ استراتژیک در انتظار تدوین راهکارهایی فوری و پایدار برای رفع موانع تأمین انرژی هستند تا بتوانند مسیر تولید و صادرات فولاد را در سالهای آینده هموار کنند.