>>اقتصادآنلاین؛ گروه استان ها_ محمدجعفر فوده در نشست بررسی کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی اظهار کرد: یکی از اقدامات مثبت دوره اخیر اتاق، تخصصیتر شدن فعالیتهای کمیسیون کشاورزی بوده است، تا اعضای حاضر بتوانند دغدغهها و چالشهای مشترک خود را بهصورت متمرکز دنبال کنند.
وی افزود: همافزایی میان فعالان بخش کشاورزی میتواند به ارائه راهکارهای عملی برای مشکلات صنعت کشاورزی و دامپروری منجر شود.
در ادامه وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به فعالیتهای این کمیسیون گفت: تا امروز ۵۶ جلسه کمیته تخصصی ذیل این کمیسیون برگزار شده است که در این میان، کمیته دام و طیور نقش بسیار مؤثری در حل مشکلات داشته است.
وی افزود: با پیگیریهای صورتگرفته در این کمیته، بخشی از چالشهای ناشی از بخشنامههای دولتی حل شده و اقدامات مثبتی برای حمایت از فعالان این صنعت انجام شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی با تأکید بر اهمیت حمایت از فعالان این حوزه، اظهار کرد: اگرچه مشکلات زیادی در صنعت کشاورزی و دامپروری وجود دارد، نباید این چالشها موجب نادیدهگرفتن توانمندیهای کشور در این حوزه شود. در حال حاضر، بدون هیچگونه اختلالی، مواد غذایی مورد نیاز جمعیت ۸۰ میلیونی کشور تأمین میشود که نشاندهنده پیشرفتهای قابلتوجه در این بخش است.
وی افزود: تمرکز صرف بر مشکلات، موجب ناامیدی نسل آینده از ورود به این صنعت میشود که میتواند تبعات جدی برای آینده کشاورزی و دامپروری کشور داشته باشد.
وی بیان کرد: در سال جاری، تمرکز ما بر توسعه گیاهان دارویی خواهد بود و قصد داریم اصفهان را به هاب تولید گیاهان دارویی کشور تبدیل کنیم.
فرصتهای اقتصادی جدید برای فعالان این حوزه
وی افزود: این صنعت میتواند نقش مؤثری در تأمین مواد اولیه مورد نیاز بخش دامپروری داشته باشد و فرصتهای اقتصادی جدیدی برای فعالان این حوزه ایجاد کند.
دزفولی همچنین از برنامهریزی برای ایجاد زیرساختهای صادراتی در استان خبر داد و گفت: یکی دیگر از اهداف اصلی کمیسیون در سال جاری، راهاندازی پایانه اختصاصی حمل و صادرات محصولات کشاورزی در اصفهان است. این موضوع از طریق شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری خواهد شد، تا زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه تجارت محصولات کشاورزی فراهم شود.
وی تأکید کرد: با ایجاد این پایانه اختصاصی، زمینه برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان فراهم شده و فعالان این بخش میتوانند با هزینه کمتر و سرعت بیشتر، محصولات خود را به بازارهای بینالمللی عرضه کنند.