به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، قیمت دلار در بازار ارز در سال جاری با نوسانات چشمگیری روبهرو بوده است. قیمت دلار در فروردین ماه سقف صعود را تجربه کرد و در کانال ۱۰۰ هزار تومانی دیده شد. اما با شنیدن سیگنالهای سیاسی و آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا، روند قیمتی این ارز با اصلاح نرخ به کانالهای قبلی خود سقوط کرد. دلار حتی دوباره توانست به کانال ۷۰ هزار تومانی برگردد. اما دوباره در اثر به تعویق افتادن مذاکرات بین ایران و آمریکا به مدار صعودی بازگشت.
در همین راستا گسترش نیوز در گفتوگو با اصغر سمیعی، کارشناس ارشد اقتصادی و رئیس اسبق کانون صرافان به بررسی عمیق نوسانات اخیر بازار ارز و طلا پرداخته است که در ادامه میخوانیم.
اصغر سمیعی، کارشناس ارشد اقتصادی و رئیس اسبق کانون صرافان گفت: بسیاری از تلاطمات بازار نه تنها ریشه در واقعیتهای اقتصادی ندارند بلکه حاصل فعالیت سازمان یافته گروههایی سودجو هستند که با بهانهسازی، بازار را دستخوش تغییرات هیجانی میکنند. بازار طلا و ارز در سراسر دنیا ذاتاً با نوسان همراه است؛ اما این نوسانات در بسیاری از مواقع ساختگی و هدایت شدهاند. عدهای از سوداگران بازار با تشکیل کارتلها و تراستها، به دنبال بهره برداری از این تلاطمات هستند. آنها با بزرگنمایی اتفاقاتی، چون اعتصاب در یک معدن کوچک طلا یا تغییر جزئی در نرخ بهره، زمینهساز نوسانات میشوند.
وی افزود: این موضوع درباره ایران نیز صادق است؛ بهگونهای که گاهی صحبت یکی از مسئولان یا حتی وقوع زلزله و آتشسوزی، بهانهای برای موجسازی در بازار ارز میشود. مردم عادی که از سازوکارهای پشت پرده اطلاع ندارند، تحت تأثیر جو روانی دامنزده شده قرار میگیرند و به این موج دامن میزنند، در حالی که فعالان حرفهای بازار آن را امری طبیعی تلقی میکنند.