یکشنبه، 04 خرداد، 1404

قیمت دلار بلاتکلیف شد؛ بازار طلا و ارز در حالت تدافعی/ پیشروی لاک پشتی قیمت سکه؛ طلا همچنان درخشان

 >>عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز،‌ بازار طلا، سکه و ارز امروز تحت تأثیر نوسانات سیاسی و اقتصادی داخلی و بین‌المللی و به ویژه تحت شعاع مذاکرات ایران و آمریکا سبب حساسیت معامله‌گران شده و معاملات به کندی و فضای بازار آرام و منتظر نتایج و اخبار جدید است.

در نخستین روز معاملاتی هفته، بازار ارز با نوسانی محدود و رفتاری محتاطانه به استقبال تحولات پیش رو رفته است و قیمت دلار در کف کانال سوم قرار دارد، محدوده‌ای که بیانگر تداوم فاز بلاتکلیفی و نبود تصمیم‌گیری روشن میان بازیگران اصلی بازار است. تحلیل‌گران معتقدند سایه سنگین اخبار مذاکرات دیپلماتیک، نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری فضای انتظاری فعلی دارد و سرمایه‌گذاران ارزی، در نبود شفافیت نسبت به نتیجه این مذاکرات، ترجیح داده‌اند در حالت تدافعی باقی بمانند.

قیمت دلار در محدوده بلاتکلیفی؛ درهم نوسان در محدوده کوتاه

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را با گپ مثبت 400 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی روز گذشته، در پله دوم کانال سوم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات بانوسان منفی تا پله چهارم پیش رفت و سپس به پله اول برگشت. قیمت دلار تهران در نیمه دوم معاملات با نوسان منفی به کانال قبل برگشت و تا پله هفتم کانال دوم کریدور هشتم کاهش یافت و در لحظه نگارش این گزارش در پله نهم کانال دوم کریدور هشتم در معامله بود.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی، محدوده حمایت مهم دلار تهران ابتدا در کف کانال دوم از کریدور هشتم و سپس در میانه کانال اول قرار دارد. در مقابل مرز مقاومت دلار تهران در کف کانال چهارم این کریدور و سپس پله نهم کانال چهارم کریدور هشتم قرار دارد.

قیمت دلار هرات هم معاملات امروز را با نوسان مثبت 600 تومانی در پله هفتم کانال سوم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در نیمه نخست روز با نوسان منفی تا کف این کانال کاهش یافت و در نیمه دوم معاملات با نوسان منفی به کانال دوم برگشت و تا میانه کانال دوم کریدور هشتم پایین آمد.

درهم امارات هم با گپ مثبت 150 تومانی نسبت به معاملات روز پنج‌شنبه در سطح 22 هزار و 800 تومان استارت زد و در نیمه اول معاملات ابتدا 50 تومان افزایش یافت و سپس با نوسان منفی تا سطح 22 هزار و 600 تومان کاهش یافت و در نیمه دوم معاملات با ادامه عقب نشینی، تا سطح 22 هزار و 500 تومان پایین آمد.

معامله‌گران فنی معتقدند، درهم در محدوده 22 هزار و 400 تومان از حمایت قوی برخوردار است و حفظ این محدوده می‌تواند معامله‌گران را به تداوم روند صعودی امیدوار کند. در مقابل از دست رفتن این مرز حمایت، گذر درهم را به کانال‌های کاهشی خواهد انداخت. مرز مقاومت درهم، 23 هزار تومان است که عبور و تثبیت روزانه بالای آن، شانس افزایش قیمت را تقویت خواهد کرد.

از سوی دیگر بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان قابل توجه قیمت دلار و یورو بود؛ روندی که در پی آن قیمت دلار نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته، رشد سه هزار تومانی را تجربه کرد؛ موضوعی با واکنش مرکز مبادله ایران همراه شد و این مرکز ظهر امروز با تاکید بر اینکه قیمت ها به روال گذشته بازگشته است، نوشت: نرخ اسکناس دلار مرکز مبادله ایران برای امروز شنبه ۳ خردادماه، ابتدا ۷۴ هزار و ۴۹ تومان اعلام شد. این تغییر نرخ به دلیل لحاظ کردن کارمزد معاملات در نرخ نهایی اعلامی صورت گرفت؛ اما به دنبال تصمیم گیری های جدید صورت گرفته مقرر شد اعلام نرخ اسکناس مرکز مبادله کماکان با روال سابق صورت گیرد.

با این حال، براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار 71 هزار و 143 تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم، 69 هزار و 205 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم 80 هزار و 733 تومان معامله شد و حواله یورو هم 78 هزار و 534 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی 19 هزار و 371 تومان نرخ‌گذاری و حواله درهم 18 هزار و 844 تومان معامله شد.

بازگشت پرقدرت بیت‌کوین به کانال ۱۰۹ هزار دلاری؛ تتر در کمند نوسانات ارزی

به گزارش اقتصادنیوز،‌ قیمت بیت‌کوین هم که ابتدای روز در سطح ۱۰۸ هزار و ۳۰۰ دلار قرار داشت، در نخستین ساعات با فشار فروش مواجه و وارد روند نزولی کوتاه‌مدت شد و در ادامه، این افت قیمتی تا محدوده ۱۰۷ هزار و ۳۶۰ دلار ادامه یافت و در این نقطه، نشانه‌هایی از ورود مجدد خریداران به بازار نمایان شد. این ناحیه که از نظر تکنیکال یک سطح حمایتی محسوب می‌شود، بار دیگر واکنش مثبت بازار را در پی داشت. پس از لمس این سطح، روند قیمتی بیت کوین تغییر جهت داد و شاهد بازگشت بیت‌کوین به مدار صعودی و عبور دوباره از مرز ۱۰۹ هزار دلار بودیم؛ به‌گونه‌ای که در لحظه نگارش این تحلیل، قیمت بیت‌کوین در سطح ۱۰۹ هزار و ۱۶۰ دلار قرار دارد و نشانه‌هایی از تثبیت در این کانال قابل مشاهده است.

بر اساس تحلیل تکنیکال و نظر تکنیکالیست‌ها، رفتار قیمتی بیت‌کوین در روز جاری نمایانگر یک حرکت برگشتی (Pullback) از سطح حمایتی و آغاز یک فاز اصلاحی صعودی است. در حال حاضر، سطح ۱۰۷ هزار دلار به‌عنوان اولین حمایت جدی قیمت در نظر گرفته می‌شود و در صورت شکست آن، محدوده ۱۰۵ هزار و ۸۰۰ دلار می‌تواند نقش حمایت دوم را ایفا کند. از سوی دیگر، مقاومت مهم پیش روی بازار در محدوده ۱۱۰ هزار و ۲۰۰ دلار قرار دارد که در صورت عبور موفق از آن، قیمت ممکن است تا سطح ۱۱۲ هزار دلار پیشروی کند.

دلایل این بازگشت قیمت را می‌توان در چند عامل کلیدی جست‌وجو کرد. نخست، نزدیک شدن شاخص‌های تکنیکال به سطوح اشباع فروش در تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت بود که تمایل معامله‌گران برای ورود در این سطوح را افزایش داد. دوم، افزایش حجم معاملات در حوالی سطح حمایتی، که نشانه‌ای از حضور فعال خریداران بود. سوم، نبود اخبار منفی اقتصادی یا سیاسی مؤثر از سوی بازارهای جهانی که می‌توانست بازار را به سمت نزول شدیدتر سوق دهد. همه این موارد سبب شدند که بازار بیت‌کوین از فاز نزولی خارج شده و به سمت بالا اصلاح شود.

در صورتی که بیت‌کوین بتواند خود را بالای سطح ۱۰۹ هزار دلار تثبیت کند، احتمال شکست مقاومت ۱۱۰ هزار و ۲۰۰ دلار و ادامه حرکت صعودی تا محدوده ۱۱۲ هزار دلار بسیار زیاد خواهد بود. اما اگر قیمت نتواند در این محدوده دوام بیاورد و مجدداً با فشار فروش مواجه شود، احتمال عقب نشینی دوباره تا حمایت‌های ۱۰۷ هزار دلار و حتی ۱۰۵ هزار و ۸۰۰ دلار وجود دارد؛ بنابراین، رفتار بازار در این نواحی کلیدی تعیین‌کننده جهت روند روزهای آینده خواهد بود.

از سوی دیگر، تتر طی ۲۴ ساعت گذشته در بازه‌ای بین ۸۲ هزار و ۳۱۰ تومان تا ۸۳ هزار و ۹۵۰ تومان نوسان کرده است و در زمان نگارش این تحلیل، با نرخ ۸۳ هزار و ۲۲۰ تومان در حال معامله است. این نوسانات عمدتاً متأثر از تغییرات جزئی در نرخ دلار آزاد در بازار داخلی و میزان عرضه و تقاضا برای تتر در صرافی‌های ارز دیجیتال بوده است. از آنجا که تتر در بازار ایران معمولاً به‌عنوان معادل دلاری شناخته می‌شود، هرگونه تغییر در نرخ اسکناس دلار مستقیماً در قیمت تتر بازتاب می‌یابد.

از دیدگاه تکنیکال، سطح ۸۲ هزار تومان همچنان مهم‌ترین ناحیه حمایتی برای تتر محسوب می‌شود. این سطح در دفعات پیشین بارها مانع ریزش قیمت شده و خریداران در این ناحیه فعال بوده‌اند. در صورت شکست این حمایت، احتمال افت قیمت تا ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان مطرح است. در سمت مقابل، سطح ۸۴ هزار تومان به‌عنوان مقاومت مهم کوتاه‌مدت در نظر گرفته می‌شود و اگر تتر بتواند از این سطح عبور کند، می‌توان انتظار رشد قیمت تا محدوده ۸۴ هزار و ۸۵۰ تومان و حتی ۸۵ هزار تومان را داشت.

تغییرات قیمت تتر، در کنار تأثیرپذیری از نرخ دلار، معمولاً تابعی از شرایط اقتصادی کشور، نوسانات تقاضای حواله‌ای و حجم تراکنش‌های مرتبط با خرید و فروش رمزارزهاست. در روزهایی که تقاضا برای خرید تتر (به‌ویژه برای خروج سرمایه یا شرکت در بازارهای بین‌المللی) افزایش می‌یابد، معمولاً شاهد رشد مقطعی قیمت هستیم. برعکس، ثبات در بازار ارز و یا کاهش تقاضا می‌تواند باعث آرامش و کاهش نوسان در قیمت آن شود.

در صورت عبور تتر از سطح مقاومتی ۸۴ هزار تومان، احتمال رشد بیشتر قیمت تا محدوده ۸۴ هزار و ۸۵۰ تومان وجود دارد. با این حال، اگر قیمت دوباره با افت مواجه شود و سطح ۸۲ هزار تومان را از دست بدهد، امکان سقوط تا سطح ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان وجود خواهد داشت. بنابراین، سطوح حمایتی و مقاومتی ذکرشده می‌توانند معیارهای مهمی برای تصمیم‌گیری معامله‌گران در کوتاه‌مدت باشند.

بازار طلا و سکه آرام و نوسانات کوتاه

در همین حال، بازار طلا و سکه از این فضای احتیاطی مستثنی نبود، اما با اتکا به رشد نرخ ارز، وارد فاز افزایشی شده است. قیمت طلای ۱۸ عیار با جهشی قابل توجه، از مرز روانی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عبور کرده است. این افزایش، ناشی از ترکیب عوامل داخلی و خارجی است و افزایش قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی تا حوالی ۳۳۰۰ دلار، به شکل‌گیری این روند صعودی دامن زده است.

قیمت جهانی طلا امروز در سطح 3358 دلار قرار دارد و به دلیل تعطیلات پایان هفته میلادی،‌ ارزش فلز زرد امروز و فردا در همین محدوده ثابت است.

طلای آبشده هم معاملات را با نوسان مثبت در نرخ 28 میلیون و 649 هزار تومان بازگشایی کرد و سپس با نوسان مثبت تا نرخ 28 میلیون و 789 هزار تومان افزایش یافت و در ادامه بین پله ششم و هفتم این کانال در نوسان بود و در لحظه نگارش این گزارش در مرز 28 میلیون و 690 هزار تومان در معامله بود.

تحلیلگران بر این باورند قیمت طلای آبشده در مرز 28 میلیون و 250 هزار تومان از حمایت قوی برخوردار است و در صورت شکستن این مرز کف کانال در دسترس خواهد بود. در مقابل مرز مقاومت طلای آبشده در ناحیه 28 میلیون و 900 هزار تومان قرار دارد که شکستن این مرز موجب در دسترس قرار گرفتن کانال 29 میلیون تومان می‌شود.

ارزش هر گرم طلای 18 عیار هم امروز، به شش میلیون و 623 هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی هم معاملات را در سطح 74 میلیون و 100 هزار تومان آغاز کرد و با روند صعودی به کانال 75 میلیون تومان افتاد و سپس با تغییر روند نزولی شد و به کانال قبل برگشت و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 74 میلیون و 200 هزار تومان در معامله بود.

تحلیلگران بازار معتقدند، سکه امامی مرز مقاومت 75 میلیون و 100 هزار تومان را در پیش دارد که در صورت عبور از این مرز، 75 میلیون و 700 هزار تومان در دسترس خواهد بود. همچنین مرز حمایتی سکه امامی در سطح 74 میلیون تومان قرار دارد که شکستن این مرز منجربه حرکت به سمت کانال 73 میلیون تومان می شود.

نیم سکه و ربع سکه هم امروز به ترتیب 42 میلیون و 500 هزار تومان و 24 میلیون و 500 هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم، در محدوده 13 میلیون و 700 هزار تومان قیمت گذاری شد.

در جمع‌بندی می‌توان گفت بازار امروز، تصویری از آرامش سطحی اما آماده جهش را به نمایش می‌گذارد. معامله‌گران با دقت بالا تحولات سیاسی را رصد می‌کنند و بازارها در حال تجربه نوعی "تعلیق منتظرانه" هستند. روند روزهای آتی به شدت وابسته به سیگنال‌هایی خواهد بود که از مذاکرات سیاسی مخابره می‌شود؛ سیگنال‌هایی که می‌توانند زمینه‌ساز چرخش سریع در انتظارات و رفتار بازار باشند.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها