جمعه، 02 خرداد، 1404

بازگشت قیمت دلار به محدوده حمایت؛ افزایش قیمت طلا و سکه در محدوده رنج/ تتر اصلاح داد، بیت‌کوین در اوج

 >>عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان 

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز معاملات اولین روز خرداد را با نوسان منفی آغاز کرد. در حالی که دلار تهران در پایان ماه اردیبهشت به معاملات خود خاتمه داد، اخبار منتشرشده در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا در روز جمعه در رم، تأثیرات چشمگیری بر روند بازار ارز و طلا داشت. این خبرها که در معاملات پشت خطی به شدت مورد توجه قرار گرفت، انتظارات افزایشی از نرخ ارز را تعدیل کرده و موجب کاهش فشار تقاضا شد.

در این میان، تتر در معاملات پشت خطی با عقب‌نشینی به کانال دوم کریدور هشتم وارد فاز اصلاحی شد. تحلیلگران بر این باورند که در صورتی که مذاکرات ایران و آمریکا در ماه‌های آتی ادامه یابد و هیچ گونه عامل ریسک‌زای جدیدی بازار را تهدید نکند، انتظار می‌رود که بازار ارز و طلا در قالب یک روند رنج‌گونه و نوسانی قرار گیرد و تغییرات قابل توجهی در کوتاه‌مدت مشاهده نشود.

امروز، دلار با کاهش ارزش در کانال دوم کریدور هشتم بازگشایی شد و در مقایسه با آخرین معامله روز چهارشنبه، بیش 1000 تومان کاهش را تجربه کرد. این کاهش قیمت نشان‌دهنده افت قابل توجه تقاضا در بازار است. در روز پنجشنبه، روند تقاضا نسبت به سایر روزهای هفته به وضوح کاهش یافته و جو بازار ارز بیشتر به سمت انتظاری و بی‌تحرکی گرایش پیدا کرد. به نظر می‌رسد که معامله‌گران به دلیل ابهامات موجود در فضای سیاسی و خبری، از انجام معاملات پرخطر خودداری کرده و بازار را در حالت بلاتکلیفی رها کرده‌اند.

اخبار مرتبط با برگزاری دور پنجم مذاکرات میان ایران و آمریکا که قرار است در پایتخت ایتالیا، رم، برگزار شود، در نهایت موجب کاهش قیمت دلار در بازارهای داخلی گردید. این اخبار تأثیر مستقیم و معناداری بر روند کاهش قیمت دلار در بازار پشت خطی چهارشنبه و همچنین در معاملات نقدی روز پنجشنبه داشت. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این مذاکرات می‌تواند نقطه عطفی در تعیین جهت‌گیری‌های آینده بازار ارز باشد. در نتیجه، معامله‌گران به‌طور محتاطانه‌ای در انتظار تحولات و نتیجه‌گیری‌های این مذاکرات نشسته‌اند و به طور مستقیم از این وضعیت بلاتکلیفی بهره‌برداری می‌کنند.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را با گپ منفی در میانه کانال دوم کریدور هشتم استارت زد و سپس در در نیمه اول همین کنال نوسان داد و در نیمه دوم معاملات، اسکناس آمریکایی تغییر فاز داد و با نوسان مثبت به نیمه دوم این کانال رفت و در لحظه نگارش این گزارش در پله هشتم کانال دوم کریدور هشتم در حال معامله است.

پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیست‌ها حکایت از آن دارد که اسکناس آمریکایی در آستانه یک محدوده حمایتی حساس در مرز بالایی کانال دوم از کریدور هشتم قرار دارد؛ سطحی که از دست رفتن آن می‌تواند هشداری فنی برای آغاز یک روند نزولی پرشتاب و حرکت به سمت کف‌های قیمتی پایین‌تر باشد. در سوی مقابل، عبور دلار از مقاومت واقع در مرز ورودی به کانال چهارم، می‌تواند راه را برای صعود به میانه این کریدور و حتی سطوح بالاتر هموار کند.

دلار هرات هم امروز را با نوسان مثبت 450 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در پله هفتم از کانال دوم کریدور هشتم آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با نوسان منفی تا پله سوم این کانال پایین آمد. این اسکناس همزمان با آغاز نیمه دوم معاملات، با نوسان مثبت یک کانال بالا رفت و در لحظه نگارش این گزارش در کف کانال سوم کریدور هشتم در معامله بود.

فعالان بازار معتقدند نرخ دلار هرات به سطح حساسی در میانه کانال دوم رسیده که نقش حمایت محوری را ایفا می‌کند. اگر این سطح شکسته شود، می‌تواند مسیر بازار را به‌طور کامل به سمت فاز نزولی سوق دهد و زمینه‌ساز افت‌های سنگین‌تر باشد. در مقابل، اگر اسکناس آمریکایی موفق به بازپس‌گیری و تثبیت بالای پله اول از کانال چهارم شود، می‌توان انتظار داشت که بارقه‌هایی از بازگشت به روند صعودی در بازار ظاهر شود.

درهم امارات هم امروز روندی مشابه دلار را سپری کرد و با استارت معاملات با نوسان منفی 150 تومانی نسبت به معاملات روز گذشته در محدوده 22 هزار و 700 تومان، با نوسان منفی تا سطح 22 هزار و 550 تومان کاهش یافت و سپس بین پله های ششم و هفتم کانال 22 هزار تومان در نوسان بود.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، تحلیل‌گران فنی معتقدند درهم امارات به نقطه‌ای حساس نزدیک شده است؛ جایی که حمایت کلیدی در حوالی 22 هزار و 400 تومان قرار دارد. در صورتی که این سطح از دست برود، احتمال سقوط تا مرز روانی ۲۲ هزار تومان دور از انتظار نخواهد بود. در سوی مقابل، اگر قیمت بتواند از سد مقاومتی ۲۳ هزار تومان عبور کرده و در سطوح بالاتر تثبیت شود، مسیر برای صعود به اهدافی مانند ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان هموارتر خواهد شد..

کاهش قیمت دلار در بازار رسمی

از سوی دیگر بازار رسمی هم شاهد کاهش قیمت دلار و افزایش قیمت یورو نسبت به روز گذشته است و براساس اعلام مرکز مبادله ایران،‌ دلار 71 هزار و 143 تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم، 69 هزار و 205 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم 80 هزار و 681 تومان معامله شد و حواله یورو هم 78 هزار و 483 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی 19 هزار و 371 تومان نرخ‌گذاری و حواله درهم 18 هزار و 844 تومان معامله شد.

بیت‌کوین رکوردشکنی کرد، تتر در نوسان؛ آینده بازار رمزارزها

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها در روزهای اخیر با نوسانات قابل توجهی مواجه بوده است که مهم‌ترین آنها مربوط به حرکت‌های قیمتی بیت‌کوین و تتر است.در روز چهارشنبه، بیت‌کوین موفق شد یک جهش تاریخی را ثبت کند و از سقف قبلی خود در ژانویه عبور کرده و به بالاترین سطح قیمتی خود در تاریخ یعنی 111 هزار و 860 دلار برسد. این حرکت صعودی قابل توجه نشان‌دهنده قدرت بازار بیت‌کوین و تمایل شدید سرمایه‌گذاران به خرید این ارز دیجیتال بود. این افزایش قیمت را می‌توان به عواملی چون افزایش تقاضا، پذیرش گسترده‌تر در میان نهادهای مالی و کاربران، و همچنین سیگنال‌های مثبت تکنیکالی نسبت داد.

در ادامه، قیمت بیت‌کوین که در ابتدای روز در محدوده 111 هزار و 600 دلار قرار داشت، با اندکی کاهش به کانال 110 هزار دلار برگشت و در حال حاضر در نرخ 110 هزار و 650 دلار در حال معامله است.

از سوی دیگر، تتر به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال پایدارتر و با نوسانات کمتر، در 24 ساعت گذشته در ناحیه‌ای بین 82 هزار و 225 تومان تا 83 هزار و 850 تومان در حال نوسان بوده است و در حال حاضر در سطح 82 هزار و 730 تومان قرار دارد.

تتر به دلیل ارتباط مستقیم با دلار آمریکا معمولاً ثبات بیشتری دارد و در زمان نوسانات شدید بازارهای ارز دیجیتال، به عنوان یک ارز ذخیره به شمار می‌رود، که در این شرایط، تقاضا برای آن افزایش می‌یابد و در نوار خاصی از قیمت نوسان می‌کند.

با توجه به این موارد، پیش‌بینی می‌شود که در کوتاه‌مدت قیمت بیت‌کوین بتواند به سمت 115 هزار دلار حرکت کند، به شرط آنکه سطوح حمایتی در محدوده 110 هزار دلار و 108 هزار و 500 دلار حفظ شوند. این سطوح حمایتی نشان‌دهنده پایداری حرکت صعودی هستند، اما در صورت از دست دادن این سطوح، احتمال اصلاح قیمت وجود دارد.

همچنین، قیمت تتر در نوسان بین 82 هزار تا 84 هزار تومان خواهد ماند، به‌ویژه اگر شرایط بازار آرام باشد و تغییرات عمده‌ای در قیمت دلار آمریکا به وجود نیاید. در نهایت، بازار رمزارزها به دلیل ویژگی‌های پرنوسان خود نیازمند دقت بالا در تحلیل و استراتژی‌های مدیریت ریسک است، بنابراین سرمایه‌گذاران باید همواره آماده تغییرات سریع در بازار باشند.

در بازار طلا و سکه، روز پنجشنبه شاهد نوساناتی متفاوت بودیم؛ به طوری که قیمت طلا و سکه امامی در ابتدای معاملات با روند افزایشی همراه شد، اما سایر قطعات سکه در جهت عکس و روند کاهشی حرکت کردند. این عدم تعادل در روند قیمت‌ها، انعکاسی از واکنش‌های بازار به اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا است. به نظر می‌رسد که معامله‌گران در این مقطع زمانی، به شدت محتاط شده‌اند و در پی کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت سیاسی و اقتصادی، از هرگونه اقدام ریسکی پرهیز می‌کنند. همین عدم اطمینان و چشم‌انداز مبهم، باعث ایجاد نوسانات نامتوازن در بازار فلزات گرانبها گردیده است.

به طور کلی، با توجه به روند فعلی مذاکرات و تأثیرات آن بر بازارهای مالی، انتظار می‌رود که در کوتاه‌مدت بازار ارز و طلا در شرایط رنج و نوسانات محدود باقی بماند. تا زمانی که تحولات سیاسی و اقتصادی به وضوح روشن نشوند و هیچ سیگنال قوی جدیدی به بازارها وارد نشود، معامله‌گران در وضعیت احتیاطی و انتظاری قرار خواهند داشت و بازار نیز به همین ترتیب از هرگونه تغییرات قابل توجه دور خواهد ماند.

امروز قیمت طلای جهانی با نرخ 3336 دلار وارد معاملات شد و در ابتدا با رشد هفت دلاری به 3343 دلار رسید و سپس با تغییر روند نزولی شد و به سمت کف این کانال حرکت کرد و با از دست دادن این کانال تا نرخ 3287 دلار کاهش یافت و بار دیگر با افزایش وارد کانال 3300 دلار شد و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 3310 دلار در معامله بود.

تحلیلگران معتقدند که در شرایط فعلی، بازار طلای جهانی در محدوده‌ای حساس قرار دارد. سطح حمایتی کوتاه‌مدت در حدود 3287 دلار است که در صورتی که این سطح حفظ شود، احتمال بازگشت قیمت به سمت بالاترین سطوح اخیر وجود دارد. به‌ویژه، سطح مقاومتی نخست در 3343 دلار قرار دارد که عبور از آن می‌تواند راه را برای رسیدن به کانال 3400 دلار هموار کند.

در عین حال، اگر قیمت نتواند سطح حمایتی 3287 دلار را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر قیمت به سمت 3250 دلار یا حتی 3200 دلار وجود دارد. اما در صورتی که قیمت در کانال 3300 دلار تثبیت شود و از سطح مقاومتی 3343 دلار عبور کند، مسیر صعود به 3400 دلار باز خواهد شد.

به طور کلی، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت طلا در کوتاه‌مدت نوساناتی در محدوده کانال 3300 دلار تا 3400 دلار خواهد داشت، با این حال شرایط اقتصادی جهانی و تصمیمات آتی بانک‌های مرکزی می‌تواند تاثیر زیادی بر روند آتی قیمت‌ها داشته باشد.

طلای آبشده هم امروز با گپ منفی در قیمت 28 میلیون و 259 هزار تومانی بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات، با کاهش به 28 میلیون و 120 هزار تومان رسید و در نیمه دوم معاملات، کمی پیش رفت و در محدوده 28 میلیون و 330 هزار تومان قرار گرفت.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، تحلیلگران معتقدند که در حال حاضر، سطح حمایتی اصلی در حدود 28 میلیون و 120 هزار تومان قرار دارد و اگر این سطح حفظ شود، امکان بازگشت قیمت به سمت سطوح بالاتر وجود دارد. از سوی دیگر، سطح مقاومتی کوتاه‌مدت در حدود 28 میلیون و 330 هزار تومان قرار دارد که در صورت عبور از آن، مسیر برای رسیدن به قیمت‌های بالاتر مانند 28 میلیون و 500 هزار تومان هموار خواهد شد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در کوتاه‌مدت طلای آبشده نوساناتی بین 28 میلیون و 120 هزار تومان تا 28 میلیون و 330 هزار تومان خواهد داشت و در صورتی که نتواند سطح حمایتی 28 میلیون و 120 هزار تومان را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر به سمت 28 میلیون تومان یا حتی 27 میلیون و 800 هزار تومان وجود دارد.

هر گرم طلای 18 عیار هم 6 میلیون و 530 هزار تومان قیمت گذاری و معامله شد.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی هم معاملات را با نرخ 73 میلیون و 800 هزار تومان آغاز کرد و سپس با افت 200 هزار تومانی، در محدوده 73 میلیون و 600 هزار تومان قرار گرفت. این فلز زرد داخلی در ادامه معاملات، با افزایش وارد کانال 74 میلیون توامن شد و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 74 میلیون و 100 هزار تومان خرید و فروش شد.

معامله‌گران فنی معتقدند که در حال حاضر، سطح حمایتی کلیدی در حوالی 73 میلیون و 600 هزار تومان قرار دارد. در صورتی که این سطح حفظ شود، احتمال بازگشت قیمت به سمت سطوح بالاتر و تثبیت در کانال 74 میلیون تومان وجود دارد. اگر قیمت از این سطح حمایتی پایین‌تر بیاید، حمایت بعدی در حدود 73 میلیون تومان قرار دارد که می‌تواند به عنوان منطقه‌ای برای تثبیت و جلوگیری از افت بیشتر عمل کند.

در سوی دیگر، سطح مقاومتی در محدوده 74 میلیون و 200 هزار تومان قرار دارد. در صورت عبور از این سطح، امکان صعود قیمت به 75 میلیون تومان وجود دارد. به گفته معامله‌گران فنی، در کوتاه‌مدت اگر قیمت در کانال 74 میلیون تومان تثبیت شود و بتواند از مقاومت 74 میلیون و 200 هزار تومان عبور کند، احتمال صعود به سطوح بالاتر وجود دارد.

در مجموع، تحلیلگران فنی پیش‌بینی می‌کنند که قیمت سکه امامی در کوتاه‌مدت نوساناتی بین 73 میلیون و 600 هزار تومان تا 74 میلیون و 200 هزار تومان خواهد داشت. در صورتی که حمایت 73 میلیون و 600 هزار تومان شکسته شود، احتمال کاهش قیمت به سمت 73 میلیون تومان و حتی 72 میلیون و 800 هزار تومان وجود دارد.

نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب 42 میلیون و 700 هزار تومان و 24 میلیون و 900 هزار تومان قیمت گذاری شدند و قیمت سکه گرمی هم به 13 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها