به گزارش اقتصادنیوز، بازار سرمایه در روز سهشنبه 30 اردیبهشت ماه 1404 افت محسوسی را تجربه کرد، به نحوی که شاخص کل بورس با ریزش 58 هزار واحدی همراه بود.
در این بین، 12 درصد نمادها مثبت بودند و 88 درصد دیگر منفی معامله شدند. همچنین نمادهای وبملت، شپنا و خودرو بیشترین تاثیر منفی را بر روند شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای فزر، مبین و غزر روندی مثبت از معاملات را به نمایش گذاشتند.
در روزی که گذشت، ارزش صفوف خرید نسبت به معاملات روز گذشته کاهش یافتند و در مقابل ارزش صفهای فروش رشد محسوسی را تجربه کردند.
در نهایت باید گفت؛ در بازار امروز نقدینگی از صندوق بادرآمد ثابت و بازارسرمایه خارج شد، ولی شاهد ورود پول حقیقی در صندوق کالایی هستیم.
شاخص هم وزن درجا زد
محمدرضا اعلمی – کارشناس بازار سهام در گفتوگو با اکوایران گفت: شاخص کل بورس تهران در آستانه مقاومت مهم ۳٬۲۵۹٬۴۳۲ واحدی متوقف شده است، سطحی که از منظر تکنیکال چندین بار با فشارعرضه مواجه شده و حالا بهمثابه مرز روانی جدیدی برای فعالان بازار عمل میکند.
وی در ادامه افزود: آنچه در ظاهر بهعنوان رشد دیده میشد، در باطن چیزی جز جابهجایی پول در بین گروههای دلاری نیست، همچنین شاخص هموزن درجا میزند، ارزش معاملات خرد پایین است و پول حقیقی، علاقهای به ریسک ندارد؛ این یعنی بازار نه بر پایه تحلیلهای بنیادی بلکه بر اساس هیجانهای موضعی و ناپایدار حرکت میکند.
عدم اعتماد سرمایه گذاران به بورس
به گفته این فعال بازارسرمایه؛ در سطح کلان نیز شرایط به سود بازار نیست. همچنین شکست تدریجی مذاکرات ایران و آمریکا، نبود چشمانداز روشن برای رفع تحریمها، و تداوم سیاستهای نامنسجم اقتصادی، منجر به فرسایش اعتماد شده است؛ سرمایهگذار نهتنها به آینده سود شرکتها اطمینان ندارد، بلکه حتی در مورد پایداری قواعد بازی هم تردید دارد.
اعلمی تصریح کرد:تغییرات غافلگیرکننده در نرخگذاری خوراک، مالیات صادرات، و همچنین افزایش انتشار اوراق با نرخهای بالا، تنها بخشی از چالشهاییست که امروز در مقابل بازار ایستادهاند؛ در چنین وضعیتی، طلا دیگر صرفاً یک دارایی امن نیست.
بازار طلا؛ پناهگاه سرمایه گذاران
بیثباتی تصمیمگیری، انگیزه اصلی حرکت سرمایه بهسوی داراییهای فیزیکی شده است؛ طلا در حال حاضر نقش یک پناهگاه روانی را ایفا میکند، نه صرفاً یک ابزار سرمایهگذاری سودآور.
وی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در مسیر فرسایشی قرار گرفته است: نه سقوط آزاد، نه جهش ناگهانی، بلکه افت و خیزهای کوتاهمدت در بستری از نااطمینانی؛ اگر قرار باشد آیندهای برای بورس متصور بود، باید از بازسازی اعتماد شروع کرد؛ کاری که بیش از هر ابزار تحلیلی، به سیاستگذاری هوشمندانه و پایدار نیاز دارد.
انتظار محافظه کاری در بازار سرمایه
این تحلیلگر بازارسرمایه عنوان کرد: سیاست گذاری که با درنظر گرفتن علم مالی رفتاری به تناسب وضعیت بازار باید به اصلاح ریزساختارهای بازار بپردازد؛ در نتیجه بهترین زمان اصلاح زمان رونق در بازار است.
اعلمی در پایان گفت: تصمیم گیران باید محافظه کاری را کنارگذاشته و تصمیمات درست اصلاحی را در زمان رونق بازار اعمال نمایند تا در دوران رکود یا ریزش بازار ، سرمایه گذاران کمترین آسیب را ببینند.