به گزارش اقتصادنیوز، محمد ارنکزیب - وزیر دارایی پاکستان - اعلام کرده است این کشور آسیای جنوبی بهدنبال خریداری کالاهای بیشتر از آمریکا است و میخواهد با از میان بردن موانع غیرتعرفهای، پاکستان را از تعرفههای بالای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، معاف کند.
به نوشته اکوایران به نقل از بلومبرگ، این مقام پاکستانی در مصاحبهای با بلومبرگ در روز دوشنبه (1 اردیبهشت) اعلام کرد: «ما یک چارچوب استراتژیک بزرگتر برای تعامل با آمریکا را در نظر داریم. ما بهشکل سازندهای با ایالات متحده تعامل خواهیم کرد و یک هیئت رسمی بهزودی اعزام خواهد شد.»
وزیر دارایی پاکستان همچنین گفت که این کشور بهدنبال خرید پنبه و سویای بیشتر از آمریکاست و در گفتوگوهایی قرار دارد که هدف آن از بین بردن موانع غیرتجاری است تا بازار پاکستان بهروی مقادیر بیشتری از کالاهای آمریکایی باز شود.
او گفت: «همچنین میتوانیم بررسی کنیم که آیا مسائل مربوط به موانع غیرتعرفهای وجود دارد یا خیر، مثلا آیا بازرسیهای طاقتفرسایی برای محصولات آمریکایی در طرف ما اعمال میشود یا نه. قطعا میتوانیم این موضوع را بازبینی کنیم.»
اسلامآباد بهدنبال سازش با آمریکاست تا از تعرفههای متقابل 29 درصدی رئیسجمهور آمریکا معاف شود. در حالیکه این تعرفهها تا ماه جولای متوقف شدهاند، پاکستان اعلام کرده است که در ماههای آینده یک هیئت تجاری به واشنگتن اعزام میکند که هدف از آن، پر کردن شکاف تجاری است.
آمریکا بزرگترین بازار صادراتی پاکستان است و ارزش صادرات سالانه این کشور جنوب آسیا به ایالات متحده در سال 2024 در سطح بیش از 5 میلیارد دلار قرار گرفت. با این حال، ارزش واردات پاکستان از آمریکا در سطح 2.1 میلیارد دلار قرار دارد.
وزیر دارایی پاکستان اظهار داشت که این کشور همچنین آماده پذیرش سرمایهگذاری مستقیم خارجی از سوی شرکتهای آمریکایی در بخشهای تازه افتتاحشده مواد معدنی و معدن این کشور است.
محمد ارنکزیب که یکی از دستیاران نزدیک شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، است، در حال حاضر در آمریکا به سر میبرد تا در اجلاس بهار صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی شرکت کند. این بانکدار سابق جیپی مورگان چیس گفت که کشور بحرانزده پاکستان از بازارهای سرمایه بینالمللی استفاده خواهد کرد تا منابع مالی بیشتری را برای رشد پایدار تضمین کند.
وزیر دارایی پاکستان در مصاحبه خود با بلومبرگ افزود: «آنچه ما بهدنبال آن هستیم این است که چطور از یک چرخه رونق و رکود خلاص شویم و به یک مسیر رشد پایدار دست یابیم.»
این مقام پاکستان اعلام کرد که این کشور در حال آمادهسازی برای عرضه اولین اوراق پاندا (Panda Bond) خود در بازهای بین 200 تا 250 میلیون دلار است که احتمالا در سهماهه چهارم سال جاری میلادی انجام خواهد شد.
مقامات پاکستانی در تلاشاند تا اقتصاد آسیبدیده این کشور را بازسازی کنند؛ اقتصادی که در سال 2023 در آستانه نکول (ناتوانی در پرداخت بدهیها) قرار گرفته بود. ماه گذشته، این کشور آسیای جنوبی موفق شد موافقت اولیه برای دریافت وامی 2.3 میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول را کسب کند؛ وامی که تا سال 2027، یک چشمانداز تأمین مالی برای پاکستان فراهم میکند.
هفته گذشته نیز مؤسسه فیچ (Fitch) رتبه اعتباری پاکستان را ارتقا داد و دلیل این اقدام را اعتماد به توانایی این کشور در تداوم اصلاحات در چارچوب برنامه وام صندوق بینالمللی پول عنوان کرد.