عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه، پس از رشد قیمتها در روز سهشنبه، پنجمین روز هفته را نسبتاً آرام سپری کرد و شاهد توقف معاملات در سایه اخبار و تحولات سیاسی بود؛ موضوعی که نشان از تردید در رفتار معاملهگران داشت.
در این میان، رکوردزنی قیمت طلای جهانی در بامداد روز چهارشنبه، از گزند توجه فعالان بازار دور نماند؛ موضوعی که به بسیاری چشم انتظار مشاهده اثر آن بر نوسانات بازار طلا و سکه بودند؛ اثری که در نهایت خبری از آن نشد، تا مشخص شود اولویت اول بازار همچنان اخبار و تحولات سیاسی است.
با این حال، قیمت طلای جهانی بامداد چهارشنبه با روندی صعودی از مرز مقاومت 3245 دلار عبور کرد و تا سطح 3312 دلار بالا رفت و رکورد جدیدی را به ثبت رساند؛ اما در ادامه اصلاح خورد و با عقبگرد به محدوده 3200 دلار، 3296 دلار قیمت خورد. عطش این فلز گرانبها برای رکوردزنی اما سیری ناپذیر بود و ارزش هر اونس طلا، بامداد پنجشنبه از محدوده 3330 دلار گذشت و رکود جدیدی را به ثبت رساند و این در حالیست که قیمت طلا در لحظه نگارش این گزارش، به 3339 دلار رسیده است.
به عقیده تحلیلگران تداوم تنش تجاری آمریکا و چین، افزایش ریسکهای سیاسی و بیثباتی ایجاد شده در سیستم مالی موجب افزایش تقاضا و در نهایت فتح قله جدید توسط طلا شده است.
از سوی دیگر، طلای آبشده هم که در روز سهشنبه روند صعودی نسبی را تجربه کرده بود، روز چهارشنبه از نوسانات هیجانی فاصله گرفت و در محدوده 30 میلیون و 99 هزار تومان آغاز به کار کرد و سپس تا سطح 30 میلیون و 350 هزار تومان بالا رفت؛ روندی که در نیمه دوم معاملات نزولی شد و طلا با از دست دادن کانال یاد شده، تا مرز 29 میلیون و 950 هزار تومان پایین آمد. بررسی اقتصادنیوز نشان می دهد حباب طلای آبشده در پایان معاملات روز گذشته منفی باقی ماند.
ارزش هر گرم طلای 18 عیار هم به شش میلیون و 902 هزار تومان رسید.
قیمت سکه امامی هم معاملات را در مرز 79 میلیون و 600 هزار تومان آغاز کرد و با روند صعودی سه کانال بالا رفت و به 82 میلیون تومان رسید، اما در نیمه دوم معاملات با تغییر روند نزولی شد و تا سطح 80 میلیون و 300 هزار تومان عقبنشینی کرد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه هم در روز چهارشنبه دو درصد پایین آمد.
معاملهگران معتقدند عقبگرد قیمت طلا و سکه در نیمه دوم معاملات ناشی از حرکت الاکلنگی طلای جهانی و دلار بوده است؛ در واقع با رکوردزنی قیمت طلا در آغاز روز چهارشنبه، قیمت ها در بازار طلا و سکه بالا رفت اما سیگنال کاهشی دلار در نیمه دوم معاملات، قیمت ها را به مسیر نزولی هدایت کرد.
به گفته تحلیلگران، کاهش هیجانات سیاسی و نبود سیگنالهای پرقدرت از تحولات بینالمللی باعث شد تا بازار طلا و سکه در فاز تعادل ناپایدار قرار گیرد. معاملهگران که روز سهشنبه شاهد رفتوبرگشتهای شدید قیمت بودند، روز چهارشنبه ترجیح دادند با احتیاط بیشتری عمل کنند.
در شرایط کنونی، بازار به شدت به اخبار سیاسی، بهویژه درباره مذاکرات هستهای ایران و آمریکا چشم دوخته است و هر خبر یا اعلام موضع در این باره، نوسانات قیمت طلا و سکه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
با توجه به اینکه قیمت طلای جهانی اکنون به ۳۳۴۰ دلار رسیده است، این نشاندهنده افزایش بیشتر قیمتها در مقایسه با سطوح مقاومتی قبلی است که ۳۳۱۲ دلار بود. در این شرایط، ممکن است طلا بهسرعت به سطوح بالاتر پیشروی کند.
در حال حاضر، تحلیلگران فنی ممکن است سطوح مقاومتی جدیدی برای قیمت طلا تعیین کنند، که احتمالاً در نواحی بالاتر از ۳۳۴۰ دلار قرار خواهند گرفت. برخی از این سطوح مقاومتی جدید میتوانند در نزدیکی ۳۳۵۰ تا ۳۴۰۰ دلار باشند.
از طرف دیگر، برای تعیین حمایتها، سطح ۳۲۴۵ دلار همچنان بهعنوان حمایت مهم باقی میماند، و در صورتی که قیمت طلا کاهش یابد، احتمالاً به این سطح بازخواهد گشت.
در مجموع، بازار طلا و سکه در فضای انتظاری قرار گرفته است؛ معاملهگران در نبود سیگنالهای قطعی، با احتیاط رفتار میکنند و همین وضعیت، نوسانات رفتوبرگشتی و تثبیتنشده را رقم زده است. هر تحول تازهای در عرصه سیاسی میتواند این تعادل شکننده را بر هم بزند و مسیر تازهای را پیشروی بازار بگشاید.