یکشنبه، 25 خرداد، 1404

تورمی‌ترین خوراکی‌های سال 1403 مشخص شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، تورم سالانه خوراکی‌ها در اسفند ماه نسبت به بهمن افزایش یافته است. از میان گروه‌های اصلی اقلام خوراکی، بالاترین تورم سالانه مربوط به سبزیجات و پایین‌ترین تورم سالانه مربوط به روغن‌ها و چربی‌ها بوده است. شیرینی‌جات، نوشیدنی‌ها و میوه و خشکبار نیز تورمی بالاتر از 30 درصد را تجربه کرده‌اند.

سبزیجات و حبوبات، تورمی‌ترین خوراکی سال 1403

جدیدترین گزارش مرکز آمار وضعیت تورم خوراکی‌ها در انتهای سال 1403 را مشخص کرده است. بر اساس این گزارش، تورم سالانه این اقلام از حدود 26 درصد در بهمن ماه به 28 درصد در اسفند ماه افزایش یافته است. تورم سالانه خوراکی، از تقسیم میانگین تغییرات قیمت خوراکی‌ها در دوازده‌ماه منتهی به اسفند 1403 بر میانگین تغییرات قیمت این کالاها در دوازده ماه منتهی به اسفند 1402 حاصل می‌شود. به عبارت دیگر، این شاخص نشان می‌دهد که قیمت سبد خوراکی مورد استفاده خانوارهای کل کشور در طول یک سال چه تغییری کرده است.

از میان گروه‌های خوراکی اصلی، بالاترین تورم سالانه در اسفند ماه مربوط به سبزیجات و حبوبات بوده که به 52.1 درصد رسیده است. این افزایش شدید تورم سالانه در گروه سبزی و حبوبات، به دلیل افزایش قیمت زمستانه این اقلام بوده است. در رتبه دوم، شیرینی‌جات (شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی) با تورم 33.5 درصدی قرار گرفته است. میوه و خشکبار نیز تورم 32.7 درصدی را ثبت کرده‌اند.

در سوی دیگر این طیف، روغن‌ها و چربی‌ها قرار گرفته‌اند که تورم سالانه آن‌ها از سایر گروه‌ها کمتر و برابر با 6.8 درصد بوده است. شیر، پنیر و تخم‌مرغ نیز شاهد تورم 20.3 درصدی بوده‌اند.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها