طرز تهیه کره کباب مرغ: رازهای طعم لذیذ یک غذای محبوب
کره کباب یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به دلیل طعم و عطر خاص خود، مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان قرار گرفته است. این غذا معمولاً در مناسبت ها و جشن ها سرو می شود و می تواند به عنوان یک وعده اصلی یا پیش غذا مورد استفاده قرار گیرد.
کره کباب مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت، به روش های مختلف با مواد متنوعی درست می شود و از آن می توانید برای مواقعی که فرصت کافی برای درست کردن غذاهای وقت گیر را ندارید استفاده کنید، کره کباب مرغ طرفداران زیادی دارد.
کره کباب به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی، دارای تاریخچه ای غنی و فرهنگی بسیار مهم است. این غذا از ترکیب گوشت و ادویه جات مختلف تهیه می شود و معمولاً با برنج و سالاد شیرازی سرو می شود. در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه می توانید یک کره کباب خوشمزه و عطرآگین در خانه تهیه کنید و همچنین نکاتی را برای بهتر شدن طعم آن ارائه خواهیم داد.
مواد لازم برای کباب
- سینه مرغ ۱ عدد
- ران مرغ ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- جعفری به مقدار لازم
- فلفل دلمه نصف ۱ عدد
- آرد سوخاری ۲ قاشق غذا خوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه و فلفل قرمز ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
- پاپریکا و پودر سیر ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
مواد لازم برای سس کباب
- گوجه فرنگی پوره شده ۳ عدد
- کره به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- پیاز برای ترکیب پیاز سماقی ۱ عدد
- جعفری برای ترکیب با پیاز سماقی به مقدار لازم
- سماق ۱ قاشق مربا خوری
- آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
- نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین به مقدار لازم
- لیمو ترش برش داده شده برای تزئین ۱ عدد
- فلفل سبز شیرین برای دورچین ۴ تا ۵ عدد
طرز تهیه کره کباب مرغ
برای طرز تهیه کره کباب مرغ ابتدا مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود. بعد ران و سینه مرغ را تمیز بشورید، خشک کنید و استخوان های آن را جدا کنید، سپس ترکیب ران و سینه مرغ را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید تا کاملاً پوره و له شوند، سپس پیاز را پوست بگیرید و به مرغ ها اضافه کنید.
سپس پوره مرغ و پیازها را دوباره با هم میکس کنید تا عطر و طعم پیاز کاملاً به خورد مرغ برود و خوب با هم مخلوط شوند بعد از آن فلفل دلمه را تمیز بشورید و داخل میکسر بریزید و با بقیه مواد میکس کنید.
وقتی که فلفل دلمه کاملاً خرد شد، سیر را پوست بگیرید در میکسر بریزید. بعد از آن مقداری جعفری را که از قبل تمیز شسته اید را داخل میکسر روی پوره مرغ ها بریزید با هم میکس کنید، تا عطر و طعم جعفری ها به خورد بقیه مواد برود و آن ها را مزه دار کند.
مقداری آرد سوخاری و ادویه ها را که شامل نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، >>پاپریکا و پودر سیر است به مقدار مناسب به مواد اضافه کنید و با هم میکس کنید. حالا مقداری روغن زیتون به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
بعد از آن زعفران را که خوب دم کشیده و غلیظ شده است به مخلوط مواد اضافه کنید. وقتی که عطر و طعم زعفران کاملاً به خورد مواد رفت و مخلوط به غلظت مناسب رسید، سپس مخلوط تشکیل شده را از داخل میکسر بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید.
بعد از آن می توانید روی ظرف را بپوشانید، ظرف را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد، عطر و طعم همه مواد کاملا به خورد هم برود و مایه کباب کاملاً جا بیفتد.
بعد از این زمان ظرف مخلوط را از یخچال بیرون بیاورید، همه مواد را با هم دوباره کمی با دست ورز دهید سپس مقداری از مخلوط مواد را بردارید، با دست به آن فرم دهید، مخلوط گوشت مرغ را به شکل یک استوانه در اندازه دلخواه و به شکل مناسب درآورید. همه مواد را به همین شکل آماده کنید و در ظرف بچینید، داخل یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
بعد از آن کباب ها را در تابه با روغن داغ سرخ کنید وقتی یک طرف کباب سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر کباب ها هم کاملاً سرخ و طلایی رنگ شود. وقتی همه کباب ها خوب سرخ و پخته شدند، آن ها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بچینید، سپس برای درست کردن سس غذا مقداری کره را داخل یک تابه بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود.
بعد گوجه ها را با رنده ریز رنده کنید یا آن ها را کاملا پوره کنید، بعد از این که کره کامل ذوب شد، پوره گوجه ها را داخل تابه بریزید، با کره تفت دهید تا آب آن ها کشیده شود و پوره گوجه ها سرخ شود. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به پوره گوجه ها اضافه کنید، هم بزنید، به دلخواه و با سلیقه خودتان می توانید از ادویه های دیگر هم استفاده کنید و به پوره گوجه ها اضافه کنید.
بعد از آن مقداری زعفران دم کرده را روی مواد بریزید، بعد از این که همه مواد خوب با هم مخلوط و تفت داده شدند کباب ها را داخل تابه روی سس بچینید.
سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید کباب ها با سس به مدت تقریبا نیم ساعت بپزند، بعد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، کباب ها را از داخل تابه بیرون بیاورید. روی یک نان لواش ابتدا کباب ها را بچینید بعد مقداری از مخلوط سس مواد در کنار آن بریزید، سپس پیاز را پوست بگیرید، به شکل خلالی و باریک برش بزنید، داخل یک ظرف بریزید، بهتر است که از>> پیاز قرمز که رنگ و عطر بهتری دارد استفاده کنید.
سپس مقداری جعفری را که از قبل تمیز شسته اید و خشک کرده اید را در اندازه های کوچک خرد کنید، به پیازها اضافه کنید و با آن ها مخلوط کنید، بعد مقداری سماق به ترکیب پیاز و جعفری اضافه کنید.
بعد از آن یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید، از وسط برش بزنید، آب آن را بگیرید و به ترکیب پیاز و جعفری اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، عطر و طعم لیمو ترش به خورد مواد برود، مقدار استفاده از لیمو ترش بستگی به سلیقه خودتان دارد.
سپس ترکیب پیاز و جعفری را روی نان در کنار مواد سس بریزید، بعد نان را رول کنید، سپس رول کره کباب مرغ را در اندازه کوچک تر برش بزنید و از وسط نصف کنید، بعد برش ها را داخل یک ظرف مناسب بچینید، چند برش حلقه ای لیمو ترش در کنار آن ها قرار دهید.
ظرف سرو را با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید. برای تزئین کباب و دورچین آن طبق سلیقه و به دلخواه خودتان عمل کنید. در آخر کره کباب مرغ را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
منبع : نکته چی