قطعی برق یکی از مسائل رایج در جوامع امروزی است که می تواند به دلایل مختلفی مانند مشکلات فنی در شبکه، حوادث طبیعی، یا مدیریت بار مصرفی رخ دهد. این مشکل نه تنها زندگی روزمره مردم را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه می تواند بر اقتصاد و فعالیت های تجاری نیز تأثیر منفی بگذارد. برای کاهش تأثیرات قطعی برق، می توان به بهبود زیرساخت های انرژی، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و مدیریت بهینه مصرف انرژی پرداخته شود.
هنگام قطعی برق، کارهایی وجود دارد که باید از انجام آن ها خودداری کنید. در زیر به برخی از این نکات اشاره می شود:
- استفاده از وسایل برقی: از روشن کردن وسایل برقی یا الکترونیکی خودداری کنید، زیرا ممکن است در زمان برقراری مجدد برق، نوساناتی اتفاق بیفتد که به این وسایل آسیب بزند.
- بسته نگه داشتن درب یخچال و فریزر: به جهت حفظ دمای داخل یخچال و فریزر، درب آن ها را تا حد امکان بسته نگه دارید تا مواد غذایی داخل آن ها خراب نشود.
- استفاده از شمع یا آتش: در صورت نیاز به نور، بهتر است از چراغ قوه یا لامپ های اضطراری استفاده کنید تا خطر آتش سوزی ناشی از شمع کاهش یابد.
- انجام کارهای دقتی: کارهایی مانند خواندن کتاب یا نوشتن که نیاز به نور مناسب دارند، در نبود نور مناسب می تواند باعث فشار به چشم ها شود.
-
حرکت سریع و بی احتیاط: در تاریکی احتمال اصابت به اشیاء یا افتادن وجود دارد، بنابراین باید با احتیاط حرکت کنید.
خاموش کردن کل لامپ ها: یادتان باشد که همه لامپ ها را خاموش نکنید. حتما باید یک لامپ در قسمتی از خانه روشن باشد تا هر وقت برق آمد، متوجه شوید.
-
استفاده از چراغ قوه ای که سال ها به آن دست نزده اید: وقتی باتری چراغ قوه و رادیو شما زمانی که به آن نیاز دارید کار نکند، شاید فکر می کنید باتری تمام کرده ولی مشکل عمیق تر است؛ به مرور زمان، باتری، اسیدی از خود تولید و آن را وارد دستگاه می کند که موجب خرابی دستگاه می شود. بهتر است از لوازم شارژی مثل چراغ قوه LED دار استفاده کنید؛ باتری وسایل را زمانی که لازم ندارید از دستگاه خارج کنید.
- ذخیره آب : از آنجایی که ممکن است قطع برق و آب با یکدیگر مرتبط باشد، بنابراین نباید فراموش کنید که حتماً آب ذخیره داشته باشید زیرا شما نمی دانید که قرار است چند وقت برق نداشته باشید. به همین دلیل بهتر است که برای هر فرد حداقل یه گالن آب کنار گذاشته باشید.