شنبه، 14 تیر، 1404

طرز تهیه دلمه با شیره انگور، یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه دلمه برگ مو با شیره انگور خوشمزه به روش سنتی

اگر علاقه مند به رسپی های جدید و ساده هستید در این قسمت با طرز تهیه دلمه شیره انگور همراه ما باشید. این دلمه دستور تهیه ساده ای دارد.

مواد لازم برای دلمه برگ مو :

  • برگ مو: 500 گرم
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • برنج: 1 پیمانه
  • لپه: 1/2 پیمانه
  • سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، نعناع، مرزه): 1 پیمانه خرد شده
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • شیره انگور: 1/2 پیمانه
  • سرکه یا آبلیمو: 1/4 پیمانه
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو:

آماده‌سازی مواد میانی:

لپه را از قبل خیس کنید و نیم‌پز کنید.

برنج را نیز خیس کنید.

پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

نمک، فلفل و >>زردچوبه را اضافه کنید و مخلوط کنید.

لپه نیم‌پز، برنج خیس خورده و سبزی دلمه را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

آماده‌سازی برگ مو:

برگ موها را بشویید و در آب جوش کمی نرم کنید.

پیچیدن دلمه‌ها:

مقدار کمی از مواد میانی را روی هر برگ مو قرار دهید و آن را بپیچید.

پخت دلمه‌ها:

کف قابلمه را با چند برگ مو بپوشانید.

دلمه‌ها را به صورت منظم در قابلمه بچینید.

شیره انگور، سرکه یا آبلیمو و شکر (در صورت استفاده) را با مقداری آب مخلوط کنید و روی دلمه‌ها بریزید.

یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید تا در حین پخت باز نشود.

درب قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزید تا دلمه‌ها نرم شوند و سس آن غلیظ شود.

سرو:

دلمه‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید و با سس باقیمانده در قابلمه سرو کنید.

نکات مهم جهت تهیه دلمه برگ مو:

می‌توانید مقدار شیره انگور و سرکه را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از سبزیجات معطر دیگری مانند >>ترخون و پونه نیز در مواد میانی استفاده کنید.

برای جلوگیری از ته گرفتن دلمه ها میتوانید از شعله پخش کن استفاده کنید.

امیدوارم از این دلمه خوشمزه لذت ببرید!

3 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها