جمعه، 13 تیر، 1404

افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت مراکز درمانی استان اصفهان در جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی

فریبرز خوروش معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با توجه به آمادگی قبلی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان وجود داشت و نیز شرح وظایفی که برای واحدهای مختلف داشتیم، به طور کلی هماهنگی قابل قبول در بخشهای بهداشت درمان و بخش غذا دارو وجود داشت.

به گزارش وبدا، وی افزود: هنگام اعلام حمله رژیم صهیونیستی مطابق فراخوان ریاست دانشگاه هماهنگی های لازم با مسئولان استانی انجام گرفت و اولین نشست ستاد بحران دانشگاه با حضور مسئولان استانی به خصوص معاون سیاسی امنیتی استاندار، همان روز صبح در ستاد دانشگاه برگزار شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این که در این نشست هماهنگی های بین بخشی و درون بخشی لازم به صورت فوری برقرار شد، بیان کرد: نکته‌ای که وجود دارد مربوط به وسعت استان اصفهان و تعدد مراکز درمانی و مراکز خاصی است که در این استان وجود دارند.

خوروش با بیان این که ناچارا با توجه به وجود این مراکز، استان اصفهان را به پنج قطب هماهنگ تقسیم کردیم، گفت: برای هر کدام از قطب ها یکی از معاونان دانشگاه را مسئول قرار دادیم تا هماهنگی و نظارت آنلاین و لحظه‌ای انجام شود.

وی ادامه داد: در واقع یکی از تجربیات موفق ما در این بحران همین بود که هر نقطه که مورد هدف قرار می گرفت به خاطر اینکه یک مسئول مستقیم داشت آن فرد مسئول با اختیاراتی که داشت هماهنگی های لازم را برای مدیریت بحران انجام می داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: همچنین سریعاً جلسات جداگانه با روسای بیمارستان‌های دولتی استان و به خصوص مراکز آموزشی، درمانی و بیمارستان های خصوصی و خیریه برگزار شد.

خوروش با بیان این که برای هریک از این مراکز نیز شرح وظایف و ماموریت های مختلفی تعریف شد، اذعان داشت: شرایط جنگ با توجه به سناریوهای مختلفی که پیش رو داشتیم برای مدیران این مراکز تشریح شد که خوشبختانه با حس همکاری و همدلی ای که وجود داشت، خوشبختانه کاری روی زمین نماند.

وی با اشاره به این که بخش های تخصصی مراکز کاملا اعلام آمادگی کردند که در هر شرایطی پای کار هستند، گفت: با شروع جنگ و تشدید حملات در فاز اول اعمال الکتیو را کاهش دادیم و اعمالی مانند جراحی های زیبایی را نیز حذف کردیم و با افزایش حملات این محدودیت‌ها مرحله به مرحله بیشتر شدند.

وی با اشاره به اینکه جلسات ستاد بحران دانشگاه روزانه تشکیل می شد، اضافه کرد: در این جلسات به صورت روزانه بر اساس شرایطی که داشتیم اعم از میزان مجروحان و شدت حملات تصمیم گیری های مختلف اتخاذ می شد که این هم خودش یک تجربه خوبی بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: دو بیمارستان از مراکز اصلی ترومای استان اصفهان، یعنی بیمارستان الزهرا و کاشانی را به عنوان بیمارستان های اصلی پذیرش بیماران جنگ در نظر گرفتیم. این دو بیمارستان موظف شدند که سانتر اصلی باشند و سایر بیمارستان‌ها نیز موظف شدند که پذیرش سایر بیماران را انجام دهند.

خوروش با بیان این که کاری کردیم که خدمت رسانی سایر بیماران، حال چه تروما چه بیماران داخلی که در شرایط غیر جنگی بوده و نیازمند خدمات دهی بودند مختل نشود، گفت: تمام بیمارستان ها موظف شدند که یک ظرفیت ۲۵ درصد مازاد ایجاد کنند و آماده باشند که اگر لازم شد پذیرش مجروح بیشتری را انجام دهند.

وی اضافه کرد: همچنین تهمیداتی شد که سایر ارگان‌ها مانند هلال احمر و نیروهای نظامی که انتقال مصدوم انجام می دادند در زمان حملات، کاملاً تحت فرماندهی واحدهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار داشته باشند که این مساله نیز یک تجربه موفق دیگر برای ما بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: همچنین همان ابتدای جنگ یک تخصیص از اعتباری که موجود بود سریعا بین واحدهای مختلف تقسیم شد و معاونت غذا و دارو نیز برای تامین تجهیزات و داروهای مورد نیاز وارد عمل شد.

خوروش افزود: در زمینه تجارب این جنگ نکته دیگر حضور فعال مدیران و جانشینان آنها به صورت مرتب و مکرر و فعال در مراکز و شیفت ها طی این 12 روز بود. این مساله فرماندهی و هماهنگی را هم راحت تر می کرد و در ایجاد هماهنگی بین بخشی بسیار موثر بود.

وی پیش بینی نیروهای واکنش سریع را به عنوان اهرم مدیریت بحران دانست و گفت: این تیم ها در موارد پیش بینی نشده می توانستند به سرعت وارد عمل شده و بحران را مدیریت کنند. برای همین چند تیم واکنش سریع از متخصصان رشته های مختلف پزشکی، پرستاران و کادر پیراپزشکی تشکیل دادیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تمام اتفاقات جنگ، خوشبختانه توسط افراد و تیم های مختلفی که پیش بینی شده بود رصد می شد که جا دارد از فداکاری ها و همکاری های بی شائبه کادر سلامت استان در بخش های مختلف سپاسگزاری کنیم.

انتهای پیام/

مسائل اجتماعی و دغدغه‌های جامعه را در خوشه خبر پیگیری کنید

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها