سه‌شنبه، 10 تیر، 1404

دقیقی: هنرستان دامداری آوین دشت آماده پذیرش دانشجو در ترم جدید است

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ محمدعلی دقیقی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت آوین دشت به عنوان چهره ماندگار بخش کشاورزی سالهاست زبانزد عام و خاص است و زندگینامه درخشان این مرد پرکار و خستگی ناپذیر عرصه تولید، همواره الگوی بسیاری از صنعتگران و تولیدکنندگان قرار گرفته است.

«دقیقی» مرد خوش فکر، توانمند، شجاع و صریح اللهجه ای است که در دهه های گذشته هرگاه با وزیر و مسئولان ارشد کشور روبرو می شد بی پرده از مشکلات و چالش های تولید سخن می گفت، راهکار می داد و به دلیل تخصص ویژه و تجربه بالا در تولید همواره حرف های تازه ای برای گفتن داشت که هر مسئولی را تحت تاثیر قرار می داد تا ایده اش را بپذیرند.

دامداری آوین دشت آماده پذیرش دانشجو در ترم جدید است" data-src="/files/fa/news/1404/4/10/13051910_252.jpg" src="https://borna.news/files/fa/news/1404/4/10/13051910_252.jpg" alt="دقیقی: هنرستان دامداری آوین دشت آماده پذیرش دانشجو در ترم جدید است" width="1200" height="800" />

دقیقی که حدود 70 سال سن دارد اولین کارش را در شهرستان ابهر از توابع استان زنجان در سال 58 با راه اندازی مرغداری آغاز کرد، بعدها با دعوت استاندار وقت سیستان و بلوچستان برای احداث مرغداری به این استان رفت و یک مرغداری در زاهدان و یک واحد تولیدخودکار(سی بل) در ایرانشهر راه اندازی کرد.

ذقیقی بعدها با همکاری مسئولان وقت استانداری توانست مرغداری خود را به زاهدان منتقل کند اما به دلیل مشکلاتی که برایش ایجاد شد کارخانه خودکار را مجانی واگذار کرد و به زاهدان آمد و با تلاش دوباره از سوی صنعتگران به عنوان رئیس اتاق بازرگانی زاهدان انتخاب شد و سپس دو کارخانه مرغداری و یک سردخانه در زاهدان تاسیس و برای صدها نفر شغل ایجاد کرد و بارها به عنوان کارآفرین نمونه استان معرفی شد.

در ادامه مسیر زندگی وقتی نوه دار شد به پیشنهاد یکی از دوستانش به خرمدشت تاکستان آمد و نذر کرد در این منطقه برای اشتغال جوانان و متخصصان یک گاوداری تاسیس کند و امروز این مجتمع یکی از بزرگترین و شاخص ترین دامداری های مدرن کشور محسوب می شود.

این فعال اقتصادی کارش را با یک دامداری 100 راسی آغاز کرد و امروز با دو مجموعه بزرگ به نامهای آوین دشت و دشت رادین که بنام نوه هایش نامگذاری کرده بیش از دهها هزار راس دام شیری دارد و سالانه 10 هزار راس زایش هم در این مجموعه صورت می گیرد که دامداری این چهره ماندگار، الگویی مثال زدنی از یک مجموعه موفق و پویا با اتکا به دانش، تخصص، تجربه و تجهیزات به روز و مدرن است.

«دقیقی» مرد دنیا دیه و خیری است که روح بلندی دارد و در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام آمادگی کرد تا مجموعه بزرگ دامداری خود را که در آن زمان بیش از یک هزار میلیارد تومان ارزش داشت را بفروشد و آن را برای محرومان سیستان و بلوچستان و سایر مناطق محروم کشور هزینه کند که گویا مشتری جسوری پیدا نشد که این مجموعه را خریداری کرده و درست مدیریت کند.

مدیرعامل شرکت آوین دشت و رادین دشت روح بزرگی دارد و در انتقال علم و دانش و تجربه خود به دیگران نیز مرد تمام عیاری است و با ایجاد اشتغال برای بیش از 800 نفر خانواده بزرگی را اداره می کند و با رفتار و اخلاق و منش پدرانه ای که دارد به یک چهره محبوب و مقبول در میان مردم استان تبدیل شده است.

محمدعلی دقیقی دامدار نمونه کشور در واحد خود به نام آوین دشت واقع در شهرستان تاکستان با داشتن بیش از ۱۴ هزار راس گاو شیری در تولید بیش از هشت درصد شیر کشور فعالیت دارد اخیرا در یک حرکت خلاقانه تصمیم می گیرد با راه اندازی یک هنرستان در جوار مجموعه بزرگ خود زمینه تحصیل توام با کار عملی را برای جوانان علاقمند به عرصه کشاورزی و دامداری مهیا کند

هنرستان کشاورزی آوین دشت قرار است با هزینه های این تولیدکننده شاخص کشور ساخته شده و تجهیز شود تا کانون مهارت آموزی و علم و دانش برای جوانان شود و با این کار آینده شغلی آنها را تضمین کند.

در اولین جلسه هیئت اندیشه ورز بخش کشاورزی ، آب و محیط زیست که به ابتکار دکتر نوذری استاندار قزوین شکل گرفته چهره های شاخص و برجسته بخش خصوصی و متخصصان این عرصه امکان حضور پیدا کرده اند تا با ایده های خود به افزایش بهره وری در این بخش کمک کنند.

یکی از این چهره ها محمدعلی دقیقی بود که فرصتی مهیا شد تا از ایشان درخواست کنیم در گفتگوی کوتاهی از این حرکت ارزشمند علمی خود توضیحات بیشتری به مخاطبان ما ارائه کنند.

هنرستان دامداری شرکت آوین دشت گامی در مسیر مهارت افزایی عملی جوانان

دقیقی با روی گشاده ما را پذیرفت و در خصوص ابتکار تاسیس هنرستان دامداری خود به خبرنگار برنا گفت: چند سالی است به این فکر افتاده ام تا در زمان حیاتم یک هنرستانی را تاسیس کنم تا دانش و تجربه و آموخته های خود را به جوانان علاقمند منتقل کنم و پیگیر مجوز و فرآیند قانونی آن بودم و کار به سرانجام رسیده است.

وی بیان کرد: این هنرستان با همکاری آموزش و پرورش و دانشگاه شهید رجایی تاسیس خواهد شد و در مقطع کاردانی مدرک معتبر هم اعطا می شود و امیدوارم آینده شغلی هنرآموزان را تضمین کند.

چهره ماندگار عرصه دامداری کشور یادآورشد: امسال با حضور دکتر نوذری استاندار محترم وقتی با دیدگاه و رویکردهای ارزشمند ایشان آشنا شدم دعوت کردم از مجموعه دامداری ما بازدید کنند و استاندار قزوین در بازدیدی که از مجموعه آوین دشت داشتند این طرح را پسندیدند و به من انگیزه دادند و مصمم تر شدم تا این ایده را عملیاتی کنم.

دقیقی یاداورشد: خوشحالم که امسال زمینه پذیرش دانشجو در این هنرستان مهیا شده و قرار است در سال اول و دوره آغازین هنرستان 30 دانشجوی کاردانی پسر بپذیریم و خود را آماده کرده ام این کار مهم را اجرایی کنم.

این فعال اقتصادی در خصوص مشخصات فنی هنرستان نیز اظهارداشت: این هنرستان در داخل مجموعه و در فضایی به مساحت 5 هزار مترمربع در ساختمانی دو طبقه با زیربنای 1500 مترمربع احداث می شود تا محل تحصیل هنرآموزان رشته دامداری باشد.

وی بیان کرد: تمام دوره های عملی و امور آزمایشگاهی، در دامداری انجام می شود و هنرجویان با کار عملی و علمی از نزدیک آشنا می شوند و در رشته های تخصصی آموزش می بینند و آموزش و پرورش هم بقیه کارها را انجام می دهد.

دقیقی افزود: رشته دامداری با گرایش های مختلف مانند شیردوشی و پرورش دام، زایمان و سایر امور به صورت تخصصی در هنرستان تدریس می شود و تلاش می کنیم افراد را کارشناس و متخصص تربیت کرده و یک جوان تحصیل کرده پای کار تحویل بازار کار دهیم.

وی از انگیزه خود از این کار نیز گفت و اظهارداشت: بسیار علاقمندم تا جوانان ما از محیط های صرفا کلاس درس خارج شده و در محیط واقعی کار قرار بگیرند و مهارت های واقعی را بیاموزند.

دقیقی افزود: با این کار شاهد ورود دانش و علم به درون مجموعه های دامداری می شویم و جوانان را با مشکلات و چالش ها و امور واقعی کار تولید اشنا می کنیم و چون خودم رنج خراب شدن امور توسط افراد نابلد را دیده ام تلاش می کنم افراد توانمند وارد عرصه تولید شده و فعالیت کنند تا کارها تخصصی صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت آوین دشت اظهارداشت: ما رسالت داریم افراد کاربلد و کاردان و متخصص تربیت کنیم و از آنها در واحدهای صنعتی و دامداری و مرغداری ها و بخش کشاورزی استفاده شود تا بهره وری بالا برود.

دقیقی افزود: فکر می کنم با این کار افتخار بزرگی برای کشور و استان است و من هم از برکت این کار ارزشمند حتما برخوردار خواهم شد و برای من آموزش جوانان یک رضایت مندی روحی و درونی ایجاد می کند که پاداشم را گرفته ام.

وی گفت: هنرستان را شخص خودم احداث می کنم و همه هزینه هایش را تامین خواهم کرد و برای کمک به هنرآموزان به همه دانشجویان اگر 5 ساعت تا 7 ساعت در دامداری کار کنند برای همین حضور هم هزینه و حقوق پرداخت خواهم کرد تا انگیزه کارشان بالا برود.

ساخت هنرستان آوین دشت با 7 میلیارد تومان

چهره ماندگار بخش کشاورزی و دامداری کشور در ادامه این گفتگو در خصوص هزینه های ساخت هنرستان نیز گفت: بالغ بر 7 میلیارد تومان هزینه برای ساخت هنرستان لازم است که تامین می کنم و اگر این طرح در ادامه مسیر موفق بود و من هم در قید حیات بودم حتما آن را گسترش خواهم داد.

وی افزود: دامداری من بزرگ است و سالانه 10 هزار زایش دام در این واحد صورت می گیرد و هر یک هزار راس دام مانند یک دامداری بزرگ است و وروزانه 300 تن شیر تولید می کنیم که در ردیف برترین های کشوریم و هنرجویان می توانند فعالیت در یک دامداری مدرن صنعتی را تجربه کنند که کار ارزشمندی است.

توصیه به جوانان هنرآموز:جوانان پشت میز نشینی را رها کنند

دقیقی در خصوص استفاده از نیروهای جوان در این مجتمع اظهارداشت: یکی از سیاست های مدیریتی این مجتمع استفاده از نیروهای تحصیل کرده جوان دانشگاهی است که نمی خواهند پشت میز بنشینند بلکه مردکار هستند لذاهمه شاغلان این واحدانگیزه فراونی برای کار و تلاش دارند و زحمتکش هستند.

وی افزود: متاسفانه بسیاری از جوانان دوست دارند پس از تحصیل یک شغل راحت و پشت میزی داشته باشند و بدون جسارت و ریسک و زحمت می خواهند به موفقیت برسند در حالی که اگر نگاه جویندگان کار به پشت میز نشینی عوض شود کار در کشور زیاد است و کسی بیکار نمی ماند.

دقیقی به والدین فرزندانی که به رشته کشاورزی علاقه دارند توصیه کرد از مجموعه دامداری نمونه آوین دشت دیدن کنند و با تکنولوژی مدرن این دامداری آشنا شوند که با این کار حتما عظمت و جایگاه ارزشمند یک دامداری مدرن را مشاهده کرده و بیشتر راغب خواهند شد تا فرزندشان در این هنرستان تحصیل کند و چشم انداز روشنی برای آنها متصور خواهند شد.

وی گفت: امروز جوانان خلاق و با پشتکار ما باید از پشت میز نشینی و کارهای دولتی خارج شوند و بتوانند با تلاش خود در مسیر کارآفرینی گام بردارند و وارد شدن در کارهای دامداری و کشاورزی اگر با اتکا به دانش و مهارت باشد حتما سودآور و اقتصادی خواهد بود.

دقیقی خبر خوبی هم داد و افزود: هر یک از دانشجویان که مستعد باشند و مهارتهای لازم را فرا بگیرند در صورت تمایل می توانند در مجموعه دامداری ما جذب و استخدام شوند و کسانی که اهل استانهای دیگر باشند نیز می توانند افراد مفیدی برای واحدهای تولیدی شهر خود شوند.

این فعال اقتصادی اظهارداشت: نگاه من این است در صورت تحقق اهداف ترسیم شده در آینده بتوانیم این هنرستان را توسعه داده و هنرجوی خارجی از کشورهای همسایه هم بپذیریم و آمادگی دارم رشته های جدیدی را نیز اضافه کرده و امکان برخورداری علاقمندان بیشتری را در این مجموعه فراهم کنم تا تحصیل کرده و مهارت بیاموزند.

وی خطاب به هنرآموزان نیز گفت: به دانشجویان عزیز توصیه می کنم با عشق و علاقه وارد این هنرستان شوند و با انگیزه مهارت مهم دامداری را یاد بگیرند و من هم بعنوان یک فرد پیش کسوت و با تجربه در عرصه فعالیت اقتصادی متعهد می شوم که این کار سود اقتصادی بسیار خوبی برای آنها خواهد داشت و اینده شغلی آنها را تضمین می کند به شرط آن که خوب درس بخوانند و خوب آموزش های عملی را فرا بگیرند و با انگیزه و علاقه تحصیل کنند.

دقیقی در پایان گفت: عشق به وطن و علاقه به اشتغال آفرینی برای خانواده ها موجب شده همچنان با انگیزه در مسیر تولید فعالیت کنم و سختی های آن را به جان بخرم و با افتخار اعلام می کنم کشورم را دوست دارم و ساخت هنرستان و فعالیتهای تولیدی را باقیات صالحات برای خود می دانم و اعتقاد دارم تا روزی که توان کار دارم برای ساخت ایران و تربیت فرزندان کشورم تلاش خواهم کرد.

نکته پایانی:

دقیقی از معدود انسانهای خستگی ناپذیر، با انگیزه، اخلاق مدار و بزرگ منشی است که از خدمت به مردم و کشورش لذت می برد و سختی های متعدد مسیر تولید نه تنها این مرد اصیل را خسته نکرده که هر روز موفق تر و چابک تر و پویاتر در عرصه کار و تلاش گام برمی دارد و با ایده و ثروت خود منشا خدمات ارزشمندی در استان و کشور بوده و موجب افتخار استان شده است.

باید دقیقی را از نو شناخت و در زندگیش تامل و تعمق کرد، مردی که کارش را با 100 راس دام شروع کرد امروز بیش از 14 هزار راس دام در مجموعه های بزرگش در تامین غذای مردم نقش آفرین هستند.

مردی که گاهی ماهانه دهها میلیارد تومان در کار خیر و بیماران سرطانی و خرید تجهیزات بیمارستانی، کودکان یتیم و بی سرپرست هزینه می کند چون به آنچه آرزو داشته در یک مسیر زندگی سالم، حلال و قانونمند با کار و تلاش رسیده و امروز یک الگوی عملی برای زندگی همه ما و کارآرفرینان است.

مطالعه زندگی این مرد خیر را به همه جوانان، مدیران، کارآفرینان توصیه می کنیم تا شاید آموزنده باشد و انگیزه ها را برای کار و تلاش و یک زندگی سلامت دوچندان کند.

برای این چهره ماندگار آرزوی سلامتی و بهروزی داریم و امیدواریم همچنان شاهد هنرنمایی این فعال اقتصادی و تولیدکننده شاخص کشور در عرصه کشاورزی و دامداری باشیم.

گفتگو: محمدرضا جباری

انتهای پیام

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها