یکشنبه، 05 مرداد، 1404

دستور استاندار برای رفع یک مانع کوچک از بزرگترین مجتمع تولید ماهیان خاویاری غیرساحلی کشو/ وقتی ۹ ماه به اندازه ۱۱ سال کار می‌شود

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ یدالله رحمانی، استاندار این استان، ظهر امروز مهمان یک طرح مهم در بخش کشاورزی بود؛ طرحی که یکی از اضلاع زنجیره تولید ماهی با اشتغال بیش از یک هزار نفر است.

بزرگترین طرح ماهیان خاویاری غیرساحلی در ایران که اگرچه نامش آشناست و از سال ۱۳۸۵ شروع به کار کرد اما آنچه آوازه‌اش را ملی کرد، جدید است و در ۹ ماه اخیر اتفاق افتاد.

سید علی معتمدی‌پور در حاشیه بازدید امروز استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در نخستین روز کاری استاندار جدید استان، از یکی از طرح‌های بخش کشاورزی بازدید شد و در همان بازدید، آقای استاندار سیاست اصلی دولت را ایجاد زنجیره‌های تولید برشمرد و از آن روز، سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد این سیاست را با جدیت و انگیزه دوچندان آغاز کرد و امروز با افتخار، دستاوردهای قابل توجهی به دست آورده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: زنجیره تولید شیلات یکی از این زنجیره‌ها بود که یکی از حلقه‌های آن یعنی تولید ماهی وجود داشت اما خوراک ماهی، تکثیر بچه ماهی، صنایع تبدیلی و تکمیلی آن همانند کنسرو سازی و مواد اولیه تهیه خوراک آبزیان یعنی پودر ماهی وجود نداشت که همه این حلقه‌ها در دستور کار قرار گرفت و در زنجیره تولید شیلات مربوط به مجموعه آقای اسلامی، اقدامات ارزشمند و تمام کننده‌ای انجام شده و به زودی تکمیل خواهد شد.

معتمدی‌پور با بیان اینکه بازدید امروز آقای استاندار از حلقه ماهیان خاویاری در منطقه ده‌شیخ انجام شد، تصریح کرد: این طرح از سال ۸۶ تا ۱۴۰۳ در سه فاز احداث شد اما در فاصله ۹ ماه اخیر فازهای ۴، ۵، و ۶ آن به همراه اقدامات توسعه‌ای آن تکمیل و به بهره‌برداری رسید که به عبارتی می‌توان گفت عملکرد ۹ ماهه اخیر در این مجتمع تولیدی و در دولت چهاردهم، به اندازه ۱۱ سال گذشته بوده که جای قدردانی از سرمایه‌گذار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت کلی این طرح را یک هزار تن ماهی خاویاری اعلام کرد و گفت: این طرح در ابتدا در تولید ماهی قزل‌آلا فعالیت می‌کرد که به ماهیان خاویاری تبدیل شده و تاکنون ۳۷۰ تن از ظرفیت تولید ماهیان خاویاری این طرح فعال شده و در ادامه باید به هزار تن برسد.

معتمدی‌پور ادامه داد: این مرکز تنها مرکز تکثیر ماهیان خاویاری غیرخزری در کشور است که مجوز تکثیر ۵۰۰ هزار قطعه ماهی خاویاری را نیز دریافت کرده است و در حال فعالیت است.

وی این مرکز را بزرگترین مجتمع تولیدی ماهیان خاویاری غیرساحلی کشور اعلام کرد که تاکنون برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰ نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کرده و با تکمیل زنجیره تولید آن، اشتغال این مجتمع به هزار نفر می‌رسد.

وی یکی از مشکلات جدی سرمایه‌گذار این طرح را مربوط به ممانعت شرکت آب منطقه‌ای و صدور رأی ابطال سند مالکیت بخشی از اراضی در مجاورت رودخانه دانست و تاکید کرد: آقای استاندار در حمایت از سرمایه‌گذاری، سنگ تمام گذاشتند و در این بازدید هم از مدیرعامل آب منطقه‌ای خواستند که به هر شیوه ممکن برای رفع مشکل سرمایه‌گذار اقدام کند.

معتمدی‌پور ادامه داد: مجموعه آقای اسلامی نشان دادند اهلیت لازم برای سرمایه‌گذاری و تولید را دارند و جهاد کشاورزی تمام قد از فعالیت‌های تولیدی این مجموعه و زنجیره تولید در دست تکمیل، حمایت می‌کند.

در این بازدید، استاندار کهگیلویه و بویراحمد از حلقه‌های مختلف این مجتمع تولیدی ماهیان خاویاری از جمله بخش تکثیر بچه ماهی، سالن تکثیر، مزرعه پرورش ماهیان خاویاری و ... بازدید و بر حمایت از سرمایه‌گذار بزرگترین مجتمع تولیدی ماهیان خاویاری استانهای غیرساحلی ایران تاکید کرد.

رحمانی همچنین از دیدار قریب‌الوقوع خود با رییس دادگستری استان و دستگاه‌های عضو شورای نظارتی برای برگرداندن سند مالکیت بخشی از اراضی تحت پوشش این طرح خبر داد.

استاندار همچنین از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هم خواست که به هیچ عنوان رأی صادر شده اجرایی و تسریع نشود تا در دستگاه قضا که یکی از حامیان اصلی تولید و سرمایه‌گذاری است برای این مجتمع تولیدی فعال و دارای ارزش افزوده، راهکاری قانونی پیدا شود.

انتهای پیام

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

4 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها