به گزارش خبرگزاری برنا تهران، پس از سال ها جولان مافیای زباله در جنوب پایتخت و ایجاد معضلات متعدد زیست محیطی، بهداشتی، اجتماعی و امنیتی برای ساکنین روستاهای تابعه بخش کهریزک، صبح روز دوشنبه ۵ خردادماه طرح جامع جمع آوری واحدهای غیرمجاز دپو پسماند و تفکیک زباله در محدوده روستاهای قمصر و مجیدآباد باحضور میدانی و هماهنگ عوامل اجرایی، قضائی، انتظامی و امنیتی آغاز شد.
در همین ارتباط بیژن سلیمان پور معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به آغاز اجرای این طرح، عنوان کرد: باتوجه به آثار و عوارض متعدد معضلات و چالش های زیست محیطی ناشی از فعاليت اين واحدها و براى پاسخگویی به مطالبات و اعتراضات مردمى، افکار عمومی و اصحاب رسانه و همچنين در راستای احقاق حقوق عامه، رفع مخاطرات بهداشتی و آسیب به سلامت عمومی جامعه، اجرای طرح در دستور کار قرار گرفته و با قوت ادامه خواهد يافت.
فرماندار ویژه شهرستان ری ادامه داد: با هدف پاكسازی منطقه و آزادسازی بخش بزرگی از اراضی کشاورزی در محدوده روستاهای قمصر و مجیدآباد در بخش کهریزک، از ساعات اولیه بامداد روز جاری باحضور اکیپ های اجرایی، خدماتی و نظارتی کار جمع آوری ضايعات و ساماندهی بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعى آغاز شده است.
وی افزود: وضعيت نامطلوب و اسفبار حاكم بر اين منطقه در اثر غفلت، بی تفاوتی و ترک فعل متولیان امر در سال های گذشته شکل گرفته و شدیداً مورد اعتراض اهالی منطقه بوده است. به رغم چندین مرحله تصمیم گیری و برنامه ریزی، اجرای آن هربار به بهانه ای از دستور کار خارج شده است. اما این بار با عزم و اراده مسئولین اجرایی، قضائی، نظارتی و امنیتی شهرستان ری به این مطالبه مردمی پاسخ داده شد.
سلیمان پور اضافه کرد: طی سال های اخير در محدوده مورد نظر، بیش از ۴۰۰ کلونی غیرمجاز جمع آوری و دپوى پسماند و ضایعات پلاستیکی ایجاد شده و در حدود ۲۰۰۰ نفر از اتباع بيگانه غیرمجاز در این مراکز مشغول به کار شده و سود های قابل ملاحظه اى كسب كرده اند که این امر در تعارض آشکار با منافع مردم منطقه و سیاست های فعلی طرد اتباع غیرمجاز قرار دارد. فعالیت این مراکز غیرقانونی موجب آلودگی شدید آب، خاک و هوا شده و آثار زیانبار آن سلامت و امنيت روانی شهروندان را به مخاطره انداخته است.
معاون استاندار تهران افزود: اکثریت غریب به اتفاق این مراکز بصورت غیرقانونی از انشعابات آب، برق و گاز استفاده می نمایند که در شرایط ناترازی های موجود در حوزه انرژی، محدوديت و كسری قابل توجهى را متوجه تأمین برق مورد نیاز شهروندان منطقه و بخش کهریزک نموده است.
فرماندار ویژه شهرستان ری در ادامه به شرایط فعالیت در این حوزه اشاره کرد و گفت: برای اشخاصی که تمایل به ادامه فعالیت در حوزه تفکیک و بازیافت ضایعات پلاستیکی را دارند هماهنگی های لازم با مرکز پردازش و دفن پسماند آرادکوه جهت تخصیص فضای لازم صورت پذیرفته و افراد می توانند در این محل بر اساس ضوابط قانونی به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه در این محدوده هیچگونه واحد تولیدی وجود نداشته است، گفت: اجرای این طرح موجب رضایت و خوشحالی اهالی منطقه شده است. البته مانند همه موارد، اجرای این طرح نیز موجب ایجاد نگرانی برای تعداد محدودى شده است که جهت رفع دغدغه های این عده نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
سلیمان پور در پایان به برخی از آثار مثبت اجرای این طرح اشاره کرد و عنوان کرد: رفع آثار زیانبار آلاینده های زیست محیطی، پيشگيری از تغيير كاربری اراضی موجود، حفظ بهداشت و سلامت عمومی، رفع مزاحمت تردد بالای خودروهای سنگین در محورهای مواصلاتی منطقه و تخريب تاسيسات شهری و روستايی، بسترسازی جهت طرد اتباع غیرمجاز، افزایش امنیت در محدوده اجرای طرح، کاهش معضلات فرهنگی و اجتماعی و کمک به کاهش آثار ناترازی انرژی بویژه برق و گاز از جمله آثار مثبت و فواید اجرای این طرح می باشد.
انتهای پیام/