دوشنبه، 05 خرداد، 1404

طراحی بیش از ۲۰ پروژه توسعه‌ی فضای سبز در سال ۱۴۰۴ برای تهران

بسته «نفس تهران» به‌عنوان برنامه‌ جامع توسعه فضای سبز معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در سال ۱۴۰۴ با تمرکز بر افتتاح اکوپارک‌ها، ایجاد بوستان‌های جدید، تملک باغات، ایجاد فضاهای سبز در کمربندهای شهری و ساماندهی محیط‌های طبیعی پایتخت طراحی شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا، رضا ناصری‌سرای، مدیرکل برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی معاونت خدمات شهری گفت: در تدوین بسته پروژه‌های نفس تهران، تلاش کردیم اولویت را به مناطقی بدهیم که از کمترین سرانه فضای سبز برخوردارند؛ تهران نیاز به نفس تازه دارد، و این بسته نیز در ادامه راه آغاز شده در طول سال‌های اخیر، تلاشی همه‌جانبه برای بازآفرینی فضاهای سبز و احیای زیست‌بوم شهری است.

پروژه‌های احیای بوستان‌ها و باغات متروکه

یکی از محورهای کلیدی این برنامه، تملک باغات و احداث بوستان در محلات فاقد بوستان است.

به گفته ناصری‌سرای، هدف از این اقدام، ایجاد عدالت فضایی و کاهش شکاف دسترسی به فضای سبز در محله‌های کم‌برخوردار است.

وی افزود: در مناطقی که تاکنون هیچ بوستان محلی وجود نداشته، سازمان بوستان‌ها با همکاری مناطق شهری و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و تأمین منابع، باغات متروکه را تملک و به فضاهای عمومی تبدیل می‌کند؛ این اقدام مستقیماً بر کیفیت زندگی شهروندان و سلامت روان جامعه اثرگذار خواهد بود.

اجرای طرح جامع فضای سبز و بازپیرایی کمربند سبز

ناصری سرای افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده، در کنار این اقدامات، نهایی‌سازی و اجرای طرح جامع فضای سبز تهران، به‌عنوان سند راهبردی هدایت‌گر پروژه‌های آتی، در سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. همچنین بازپیرایی کمربند سبز پیرامون شهر تهران نیز به‌عنوان سپر حفاظتی در برابر توسعه بی‌رویه و آلودگی‌های محیطی، یکی از محورهای کلیدی پروژه است.

سبزسازی پیرامون بزرگراه‌ها و کریدورهای پر تردد

به گفته مدیرکل برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی معاونت خدمات شهری پروژه توسعه فضای سبز در اطراف اتوبان‌های جدید، مانند شهید شوشتری، با هدف کاهش آلودگی هوا و تلطیف بصری مناطق پرتردد نیز در دستور کار قرار دارد.
ناصری‌سرای در این‌باره تأکید کرد:ما نمی‌توانیم مسیر توسعه حمل‌ونقل را جدا از محیط زیست ببینیم. هر اتوبان جدید، یک تعهد جدید در قبال طبیعت برای ما ایجاد می‌کند. فضاهای سبز حاشیه‌ای باید تبدیل به فیلترهای زنده‌ شهری شوند.

وی با بیان اینکه در کنار طرح‌های زیرساختی، «نفس تهران» پروژه‌هایی با هویت فرهنگی، زیست‌بومی و آموزشی نیز طراحی و اجرا می‌شود، بیان کرد:پروژه موزه گل محمدی، با رویکرد ترویج گیاهان بومی؛ پروژه‌های احداث بوستان‌های باغ گل‌ها، باغ ایرانی و چهارباغ، با هدف بازآفرینی الگوهای سنتی در فضای سبز و پروژه احداث مجموعه گردشگری بام‌ری، به‌عنوان مقصد جدید تفرجگاهی در شهر تهران از جمله این پروژه‌ها خواهد بود.

مدیرکل برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی معاونت خدمات شهری در ادامه افزود: همچنین پروژه‌های بازآفرینی دره‌ها همچون فاز دوم اکوپارک روددره فرحزاد برای بازتوانی زیست‌بوم‌ها و ایجاد زیرساخت سبز-آبی و نیز بوستان‌های ویژه همچون بوستان ولایت، ساصد، دره ذغالی و بوستان ۰۶ با کارکردهای ترکیبی اجتماعی، تفریحی، نوآور و توان‌خواه‌محور از دیگر پروژه‌هایی خواهد بود که در راستای «نفس تهران» اجرا می‌شود

کاشت و بازپیرایی فضای سبز در اراضی بلااستفاده

ناصری سرای همچنین اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، طرحی ویژه نیز برای کاشت فضای سبز در اراضی بایر، لبه معابر، رفیوژها و باغچه‌های بدون استفاده با استفاده از گونه‌های کم‌آب‌بر و مقاوم و کاملا مؤثر برای ارتقای سیما و منظر شهر اجرا خواهد شد.

به گفته ناصری‌سرای، مجموعه پروژه‌های بسته «نفس تهران» در سال ۱۴۰۴، صرفاً پروژه‌های عمرانی نیستند، بلکه تلاشی برای تقویت روح شهر و ارتقای کیفیت محیط زیست شهری محسوب می‌شوند و در این پروژه ها یک هویت‌سازی جدی برای بوستان‌های جدید دنبال خواهد شد که این پروژه‌ها نه‌فقط برای امروز، بلکه برای آیندگان تهران طراحی شده‌اند. ما باید تلاش کنیم تهران را به سمت شهری پاک‌تر، سبزتر و امیدبخش‌تر هدایت کنیم.

انتهای پیام/

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها