علیرضا پسندیده در حاشیه مراسم اولین سالگرد شهدای خدمت در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برنا، گفت: اولین سالگرد شهادت خادمین ملت و دولت را تسلیت عرض میکنم. من در زمان حیات شهید جمهور در حوزه دیگری فعالیت میکردم که نزدیک به برنامههای دولت در حوزه ورزش بود. در چندین برنامه مهم از جمله تجلیل از قهرمانان و همایشهایی که در حوزه برنامههای وزارت ورزش با تیم کاری مرحوم رئیسی برگزار میشد، با این مرحوم دیدار داشتم، با اطمینان خاطر میگویم که شهید جمهور، خادم به تمام معنا و بزرگمردی بود که برای ملت و دولت و انقلاب تلاش میکرد. خستگیناپذیر بود و چیزی که خود مردم میخواستند در وجودش دیده میشد.
وی در مورد آخرین وضعیت فدراسیون ورزشهای روستایی و عشایری گفت: وضعیت فدراسیون تا حدودی متعادل است و میخواهیم بر اساس تقویم ورزشی، برنامههای مدنظرمان را اجرا کنیم. در یک ماه اخیر برنامههای ملی ویژهای را برگزار کردیم، دو برنامه دختران آفتاب و جامعه ایراندخت ویژه استعدادیابی دختران روستایی در پنج رشته بود که استان تهران از ۵۰۰ ورزشکار میزبانی کرد.
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و عشایری ادامه داد: جشنوارههایی را در استانهای مختلف از جمله جشنواره یل تیر تند را در استان فارس برگزار کردیم و استقبال خوبی هم از آن شد. از جشنواره کلیبر در استان آذربایجان شرقی هم حدود ۵۰ هزار نفر بازدید کردند. مسابقات قهرمانی کشور در رشتههای مختلفی از جمله هفت سنگ را در جزیره قشم با حضور ۱۰ استان و در ردههای سنی مختلف میزبانی کردیم. همچنین قرار است برای اولین بار با برگزاری رویدادهای مختلف، نفرات برتر کشور را با اجازه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای اعزام رشته شترسواری به بازیهای کشورهای اسلامی انتخاب کنیم.
پسندیده در خصوص اینکه برای ثبت ورزشهای سنتی اقدامی صورت گرفته یا خیر، گفت: یکی از برنامههای جدی فدراسیون، ثبت رسمی و بینالمللی ورزشهای سنتی است. یک جلسه تخصصی با وزارت میراث فرهنگی داشتیم که قرار است یک رویداد و پنج رشته ورزشی سنتی را برای ثبت ملی و بین المللی معرفی کرده و برای ثبت آنها اقدام کنیم. در جلسه اولی که داشتیم، وزارت میراث فرهنگی استقبال خوبی از این موضوع نشان داد و در جلسات بعدی مقررات و آییننامهها را ارائه خواهیم کرد.
وی در مورد جزئیات رشتهها و رویدادهایی که به دنبال ثبت آنها هستند، توضیح داد: با توجه به اینکه ظرفیت خوبی در برگزاری جشنوارهها داریم به دنبال آن هستیم تا جشنواره کوچ عشایر قشلاق را ثبت بینالمللی کنیم و در سالهای آینده بتوانیم میزبان کشورهای دیگر در برگزاری این جشنواره باشیم. رشتههای هفت سنگ، دال پلان، لی لی و گانیه هم قرار است با حمایت وزارت میراث فرهنگی به صورت ملی و بینالمللی ثبت کنیم.
انتهای پیام/