یکشنبه، 04 خرداد، 1404

اوپک‌پلاس در آستانه تصمیم‌گیری درباره تعدیل کاهش عرضه نفت در ژوئیه

هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) در نشست یکم ژوئن (۱۱ خرداد) درباره تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه برای ماه ژوئیه گفت‌وگو خواهند کرد.

بر اساس گزارش‌ها، تعدیل روزانه ۴۱۱ هزار بشکه‌ای کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس برای ماه ژوئیه یکی از گزینه‌های مورد بررسی است، اما هنوز توافق نهایی حاصل نشده است

هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس در حال بررسی تعدیل دوباره کاهش عرضه روزانه در مجموع روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت برای ماه ژوئیه است.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس که طی ماه‌های مه و ژوئن برنامه کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را هر بار ۴۱۱ هزار بشکه تعدیل کرده‌اند، طبق گزارش‌های پیشین رویترز احتمال دارد مجموع کاهش خود را تا ماه نوامبر امسال به‌طور کامل تعدیل کنند.

هشت عضو اوپک‌پلاس، ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ پس از برگزاری یک نشست مجازی تصمیم گرفتند برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نفت (افزایش تولید مرحله‌ای) را از ماه آوریل اجرا کنند، در حالی که اجرای این برنامه تاکنون چند بار به‌دلیل اوضاع بازارهای جهانی نفت با تأخیر روبه‌رو شده بود.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را از ماه مه با روزانه ۴۱۱ هزار بشکه آغاز و این رقم را برای ماه ژوئن هم اعمال کردند.

هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس به‌منظور بررسی اوضاع بازار نفت، پایبندی به تعهدها و جبران مازاد عرضه، نشست‌های ماهانه برگزار خواهند کرد، از این رو یکم ژوئن ۲۰۲۵ (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) برای تصمیم‌گیری درباره سطح تولید در ماه ژوئیه گردهم می‌آیند.

اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که نیمی از نفت جهان را تولید می‌کنند، از سال ۲۰۲۲ تاکنون به‌منظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش‌ عرضه داوطلبانه درمجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته‌اند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.

اوپک‌پلاس همزمان در تلاش است اهداف تولیدی را برای آن دسته از اعضا که در دستیابی به اهداف پیشین خود منظم بوده‌اند افزایش دهد، در حالی که دیگر تولیدکنندگانی را که تخطی داشته‌اند برای مهار تولید زیر فشار می‌گذارد.

انتهای پیام/

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها