شنبه، 03 خرداد، 1404

خطر انتقال بیماری تب‌خونریزی دهنده را جدی بگیرید

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، دکتر محمدرضا بهروزیان افزود: نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه‌ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام در معابر و منازل، مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با عید سعید قربان (۱۶ خردادماه) به شمار می‌روند.

وی با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌های عامل بیماری تب خونریزی دهنده بیان کرد: انتقال این بیماری از دام به انسان در این فصل تشدید می‌شود، بی‌توجهی دامداران به این موضوع و عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی، از جمله سمپاشی دام و اماکن دامی به شیوع بیماری دامن می‌زند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علامتی ندارد، ادامه داد: از دامداران و شهروندان تقاضا می شود، در صورت مشاهده کنه بر روی بدن احشام از دست زدن به آن و یا له کردن کنه با دست خودداری کنند.

وی عمده‌ترین راه‌های انتقال بیماری به انسان را شامل تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد.

بهروزیان از دامداران خواست در نگهداری دام‌ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از هرگونه ذبح غیرمجاز دام خودداری کنند.

وی گفت: اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در راستای پیشگیری از این بیماری اقداماتی نظیر نظارت بر کشتارگاه‌ها، سمپاشی دام‌ها و اماکن نگهداری دام‌ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه‌ها در پیش‌سرد را انجام داده است.

این مسوول در دامپزشکی خراسان رضوی تاکید کرد: دام‌ها قبل از جابجایی، سمپاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و بازرسی قبل و بعد از کشتار دام‌ها در کشتارگاه‌ها باید انجام شود.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها