محمدجواد آرینمنش، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، با اشاره به درباره حق برخورداری ایران از انرژی صلحآمیز هستهای اظهار کرد:طبق معاهدات بینالمللی از جمله انپیتی، بهرهمندی از انرژی صلحآمیز هستهای، حقی برای همه کشورهایی است که این معاهده و ضوابط آن را پذیرفتهاند. جمهوری اسلامی ایران نیز از جمله این کشورهاست و همواره در چارچوب مقررات و نظارتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت کرده است.
وی با اشاره به گزارشهای مکرر بازرسان آژانس ادامه داد: در تمامی سالهای گذشته، کارشناسان آژانس بارها تأکید کردهاند که فعالیتهای هستهای ایران صلحآمیز بوده و هیچ نشانهای از انحراف بهسوی سلاح هستهای مشاهده نشده است.
این نماینده پیشین مجلس همچنین به فتوای مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب اسلامی بارها اعلام کردهاند که ساخت سلاحهای کشتار جمعی از نظر اعتقادی و دینی در جمهوری اسلامی مردود است؛ هرچند توانایی علمی ساخت چنین سلاحهایی وجود دارد، اما به دلیل مبانی دینی، ایران از این مسیر پرهیز کرده است.
آرینمنش با تأکید بر اینکه ایران برای شفافسازی و نظارت بینالمللی آمادگی دارد، تصریح کرد: در همان جلسات ابتدایی مذاکرات نیز اعلام کردیم که بهدنبال ساخت سلاح هستهای نیستیم و بازرسان میتوانند برای راستیآزمایی حضور یابند. اما آنچه اکنون آمریکاییها مطرح میکنند، مانند خواسته عدم غنیسازی حتی در حد یک درصد، فراتر از تعهدات NPT است و مصداق زیادهخواهی محسوب میشود.
وی افزود: طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران حاضر نیست برای رفع تحریمها، عزت و کرامت ملی خود را فدا کند. اگرچه تحریمهای ظالمانه، فشار اقتصادی جدیای به مردم وارد کرده، اما این به معنای عدول از حقوق مسلم و قانونی ملت ایران نیست.
آرینمنش با انتقاد از رویکرد یکجانبهگرایانه در مذاکرات گفت: مذاکره یک فرایند دوطرفه است؛ نه ابزاری برای اعمال سلطه. اگر قرار است طرف مقابل موضع آمرانه داشته باشد، اساساً نام این روند را نمیتوان مذاکره گذاشت. مذاکره واقعی یعنی گفتوگو برای رسیدن به نتیجهای برد-برد.
در ادامه وی به رفتارهای متناقض دونالد ترامپ، اشاره کرد و اظهار داشت: برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر اینکه رئیسجمهور صلح است، رفتارهای او عمدتاً دوگانه و ناکارآمد بوده است. از یکسو شعار صلح میدهد و از سوی دیگر ایران را تهدید به جنگ میکند، ترامپ نه توانسته در اوکراین صلح برقرار کند، نه در غزه جلوی تجاوزات رژیم صهیونیستی را بگیرد و در مجموع در اکثر پروندههای بینالمللی شکست خورده است.
آرینمنش در پایان تأکید کرد: در شرایط کنونی، با توجه به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گفتوگو و حل مسائل، بهترین مسیر آن است که طرف آمریکایی نیز به جای فشار و تهدید، در چارچوب معیارهای بینالمللی به مذاکرات واقعی بازگردد.
انتهای پیام/