جمعه، 02 خرداد، 1404

لزوم حفظ آرامش در ایام امتحانات نهایی/ ۳ مرحله کلیدی برای مطالعه امتحانات نهایی

میثم نجات‌خواه مشاور تحصیلی درباره نحوه مطالعه دانش‌آموزان برای امتحانات نهایی به خبرنگار برنا گفت: دانش‌آموزان پایه‌های یازدهم و دوازدهم در ایام امتحانات درگیر امتحانات نهایی هستند؛ امتحاناتی که جنبه سراسری دارد و با تأثیر ۶۰ درصدی مثبت و مستقیم بر سوابق تحصیلی و کنکور، موجب افزایش اضطراب در میان دانش‌آموزان شده است.

وی ادامه داد: در این ایام دانش‌آموزان بسیاری از فعالیت‌های جانبی خود را کاهش می‌دهند و خانواده‌ها نیز درگیر وضعیت درسی فرزندانشان می‌شوند. در این راستا چند نکته کلیدی وجود دارد که مهم‌ترین آن حفظ آرامش است. باید بپذیریم که امتحان در هر حال برگزار می‌شود و دانش‌آموزان ناچارند در جلسه حاضر شوند. صدها هزار دانش‌آموز دیگر نیز در همین شرایط امتحان می‌دهند، بنابراین اضطراب نباید مانع عملکرد آن‌ها شود.

نجات‌خواه با بیان اینکه سؤالات امتحانات نهایی استاندارد و در حد انتظار بوده، گفت: امسال سؤالات دو آزمون برگزار شده نشان داد که سطح آن‌ها متوسط و مطابق با مباحث درسی است؛ بسیاری از دانش‌آموزان اظهار کرده‌اند که می‌توانند نمره کامل بگیرند. بنابراین اگر دانش‌آموزان بر استرس خود غلبه کنند، عبور از این مرحله به راحتی ممکن خواهد بود.

سه مرحله اصلی مطالعه

این مشاور تحصیلی درباره نحوه صحیح مطالعه گفت: برای آمادگی در امتحانات نهایی باید سه مرحله را طی کرد. مرحله اول، مطالعه منبع اصلی است. بهترین منبع، کتاب درسی است؛ اما اگر مطالب آن برای دانش‌آموز کافی نباشد، می‌تواند از جزوه معلم، کتاب‌های کمک‌درسی یا منابع جمع‌بندی معرفی‌شده توسط معلم یا مشاور استفاده کند.

وی ادامه داد: مرحله دوم، تمرین و تکرار است. بهترین روش تمرین، حل سؤالات امتحانات نهایی سال‌های گذشته است. این سؤالات را می‌توان از اینترنت یا کتاب‌های کمک‌درسی حاوی آزمون‌های شبیه‌سازی‌شده تهیه کرد.

نجات‌خواه افزود: مرحله سوم مرور مطالب است؛ موضوع مهمی که بسیاری از دانش‌آموزان آن را نادیده می‌گیرند. لازم است شب قبل از خواب، مطالب مطالعه‌شده و تمرین‌شده در طول روز، مرور و بازخوانی شوند. این مرور شبانه کمک می‌کند آنچه خوانده‌اند با آنچه در ذهن دارند، تطبیق دهند و فراموشی کاهش یابد. حتی اگر یک‌پنجم تا یک‌سوم زمان مطالعه صرف مرور شود، تثبیت یادگیری تا ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی به اهمیت تغذیه اشاره کرد و گفت: در هنگام مطالعه تغذیه مناسب نقش مهمی در حفظ تمرکز و عملکرد مغز دارد. مصرف آب کافی، میوه، سبزیجات و غذاهای گرم‌مزاج می‌تواند کارایی مغز را افزایش دهد. دانش‌آموزانی که افت فشار یا کم خونی دارند یا احساس ضعف جسمی می‌کنند، با تجویز وزارت بهداشت ویتامین مصرف کنند و با تغذیه می تواند باید بیشتر مراقب تغذیه خود باشند تا مغزشان عملکرد مطلوبی داشته باشد و برای امتحان نهایی آماده کنند.

انتهای پیام/

16 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها