جمعه، 02 خرداد، 1404

اصلاح قانون باید حکیمانه و مبتنی بر نظرات کارشناسی باشد

class="s1">>فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برنا در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و برخی احکام مهریه، گفت: الان دو هزار و ۸۰نفر زندانی مهریه داریم که برای حل مشکل آنها بیش از ۴۵میلیون نفر زوج و زوجه را در مخاطره عدد مهریه قرار می‌دهیم و همین اصلاح قانون باعث می شود که به شکل واکنشی آمار دادخواست مهریه از محاکم قضایی بالا برود و اتفاقاً نتیجه عکس بدهد. یعنی شرایط بهتر که نمی‌شود بدتر هم می شود.

class="s1">>وی با بیان اینکه هدف این طرح حبس زدایی است، اظهار کرد: برای حل مشکل تعدادی اندک نمی شود ۴۵ میلیون نفر زوج و زوجه را درگیر کرد. اصلاح قانون باید حکیمانه و مبتنی بر نظرات کارشناسی باشد. در اصلاح قانون نظرات کارشناسی خوبی اخذ نشده است. عدم تناسب بین مشکل و راه حل پیشنهادی وجود دارد.

class="s1">>محمدبیگی تصریح کرد: در این طرح اصول بنیادین حقوقی مثل اصل لزوم وفای به عهد در نظر گرفته نشده است. بحث مربوط به مطالعات تطبیقی و پژوهش‌های میدانی و ارزیابی تاثیرات جنسیتی است که متاسفانه انجام نشده است. یعنی این مطالعه انجام نشده است که آن ۲۰۰۰ نفر زندانی به چه دلیل در زندان هستند و به چه دلیل آن خانم مهریه‌اش رو به اجرا گذاشته است.

وی ادامه داد: ابعاد واقعی‌تر به ما نشان می دهد عمدتاً این‌ها کسانی هستند که قسمتی از اموالشان رو یا به نام دیگران کردند یا به نوعی بعضی از این‌ها فرار از دین داشتند. بعضی از این‌ها پنهانکاری داشتند بعضی مبتلا به اعتیاد بودند و دلایل متنوعی دارند باید برای این دلایل هر کدام، راه حل‌های خودشان را پیشنهاد دهند، نه اینکه عدد کیفری مهریه را به ۱۴ کاهش دهیم.

class="s1">>وی با بیان اینکه با این طرح تعداد زیادی از خانم‌ها را بدون پشتوانه در دادگاه ها رها می کنیم، گفت: اگر عدد مهریه پایین آمده است آیا ضابطه قانونی جایگزین هم در نظر گرفتیم؟ بر فرض مثال آیا جهیزیه یا سیسمونی را هم از خانم سلب کردیم، یا حقوق زنان در بحث نگهداری از فرزندان نیز در نظر گرفته‌ می شود.

class="s1">>محمدبیگی، گفت: در این طرح به نشوز(تمکین) مرد اشاره نشده است و فقط به نشوز زن اشاره شده است. اگر به نشوز زن اشاره شده باید به نشوز مرد هم بپردازیم. یا اتخاذ سیاست پیشگیری از وقوع جرم اصلا در این طرح دیده نشده است و فقط درمان محور است و قطعا وقتی که درمان محور است ما به مشکل می خوریم. به بعد پیشگیری اشاره نشده است و مشاوره زوجین قبل از عقد در آن دیده نشده است یعنی این مسئله دیده نشده است که قبل از عقد زوجه را الزام به مشاوره در مورد مهریه کنند. در تعیین مهریه یک عدد منطقی و قابل پرداخت را به تنظیم برسانندامضا کنند که بعدش به دردسر دادگاه‌ها و در واقع مسائل حقوقی قضایی گیر نکنند.

class="s1">>وی ادامه داد: در ماده ۷ تمامی حقوق مالی زن به مدت حداقل دو سال بلاتکلیف است. زن در این مدت باید چکار کند؟.

class="s1">>نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فراکسیون زنان و خانواده به طور کلی با کلیت این طرح مخالف است، گفت: ۶۰ درصد این طرح اشکال دارد و قابل اصلاح در جزئیات نیست باید برگردد و class="Apple-converted-space">> مورد بازنگری اساسی قرار گیرد. ما معتقدیم مباحث مربوط به خانواده باید پیوست خانواده داشته باشد در صورتی که این طرح پیوست خانواده ندارد و فقط پیوست حقوقی و قضایی در آن دیده شده است. طرح پیوست فرهنگی و اجتماعی نیز ندارد وعوارض اجتماعی و امنیتی آن دیده نشده است.

class="s1">>وی گفت: وابستگی مهریه به سکه خودش یک آسیب است.این بازی class="Apple-converted-space">> عددی با مهریه زیبنده مجلس نیست و مجلس باید حکیمانه قانون گذاری کند. نباید اکثریت سالم را class="Apple-converted-space">> قربانی اقلیت آسیب پذیر کنیم.

class="s1">>انتهای پیام

16 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها