پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

ضرب‌الاجل ۱۰ روزه دادگستری هرمزگان برای کاهش فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی

به گزارش خبرگزاری برنا، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به مشکلات واردکنندگان و تجار حوزه خودرو به دلیل چالش آزمون‌های تکراری محیط زیست و استاندارد گفت: از سوی دستگاه قضایی استان پیشنهاد شده است که پس از انجام و تأیید آزمون‌های دقیق استاندارد و محیط زیست برای یک مدل از خودرو، آزمون مجدد برای سایر خودروهای همان مدل انجام نشود تا بدین ترتیب از معطلی‌های غیر ضروری و رسوب کالا جلوگیری شود و هزینه‌های اضافی به مصرف‌کننده نهایی تحمیل نشود.

وی افزود: هم اکنون و بر اساس رویه‌های جاری چنانچه برای مثال تاجری ۵۰۰۰ دستگاه خودرو از یک برند مشخص وارد کند، تک تک این خودروها باید آزمون‌ها و تأییدیه‌های محیط زیست و استاندارد را دریافت کنند و اگر همان تاجر یک ماه بعد دوباره محموله‌ای از همین خودرو وارد کند، باز هم باید همان فرآیندها را طی کند.

قهرمانی با اشاره به اینکه این آزمون‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، تصریح کرد: تاکنون موردی از رد یا ایراد در این آزمون‌ها گزارش نشده است اما هزینه‌های آزمون، پارکینگ و معطلی‌های مکرر نگرانی‌های شدیدی را برای تجار ایجاد کرده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در ادامه پیشنهاد کرد: در صورتی که یک‌بار برای یک مدل خودرو آزمون‌های دقیق استاندارد و محیط زیست انجام و تأیید شد، دیگر نیازی به آزمون مجدد برای سایر خودروهای همان مدل نباشد.

وی تأکید کرد: این پیشنهاد با قوانین و مقررات جاری نیز سازگار است و نتیجه اجرای آن، جلوگیری از معطلی کالاها، کاهش رسوب و جلوگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی به مصرف‌کننده نهایی خواهد بود.

قهرمانی همچنین از گام‌های مثبت سازمان محیط زیست در حذف آزمون خودروهای برقی و ترغیب ورود این خودروها نیز خبر داد و گفت: این اقدامات باید با هماهنگی سازمان استاندارد و اجرای مقررات ادامه یابد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: یکی از مشکلات اساسی بندر شهید رجایی، انباشت ۱۳۰ هزار کانتینر است که موجب طولانی شدن فرایند ترخیص کالا شده است.

قهرمانی در ادامه گفت: در حالی که استاندارد ترخیص کالا از بنادر سه تا چهار روز است، متأسفانه در بنادر کشور ما به دلیل انباشت این حجم از کالا زمان ترخیص به سه تا چهار ماه افزایش یافته است.

وی افزود: بنابر گزارش کارشناسان یکی از مهم‌ترین دلایل این تأخیر، مقررات سخت‌گیرانه و تأییدیه‌های متعدد از جمله ترخیص ارز، استاندارد، محیط زیست، غذا و دارو، جهاد کشاورزی و قرنطینه است که روند ترخیص را با معطلی طولانی مواجه می‌کند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: بر این اساس، کارشناسان و فعالان حوزه تجارت پیشنهاد کرده‌اند برای کالاهایی با واردات پر تکرار مانند خودرو، یک بار تأییدیه‌های لازم دریافت و در پرتال‌های مربوطه ثبت شود تا فرآیند ترخیص بر اساس همان تأییدیه انجام و از آزمون‌های تکراری جلوگیری شود.

قهرمانی خاطر نشان کرد: بر اساس این پیشنهاد، آزمون‌هایی که توسط بخش خصوصی انجام و معمولاً بدون رد تأیید می‌شوند، می‌تواند معیار اصلی باشد تا تجار و کالاها دیگر ماه‌ها معطل نمانند و روند تجارت تسهیل شود.

انتهای پیام

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها