پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

پرداخت هزینه درمان ۲ هزار و ۴۱۳ زوج نابارور توسط دولت

به گزارش خبرگزاری برنا از مازندران ، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» شامل ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم(۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید. "

براساس بسته حمایت از زوجین نابارور، سازمان بیمه سلامت مکلف است براساس تکالیف قانونی از زوج‌های نابارور با هدف اجرای سیاست‌های جمعیتی حمایت کند. البته پوشش بیمه‌ای هزینه‌های درمان ناباروری و زایمان در بند سوم سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ مورد تاکید قرارگرفته است؛ ضمن اینکه در قانون برنامه ششم توسعه نیز تمهیدات لازم درقالب بودجه تکلیف شده است.

توجه به این قوانین و به دنبال آن تاکید بر اجرای سیاست‌های جمعیتی سبب شد که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بیمه درمان ناباروری تصویب و دولت مکلف به پوشش ۹۰ درصدی هزینه‌های سه دوره کامل یکی از روش‌های درمان ناباروری برای زوجین نابارور شود.

تا سالها تنها مرکز درمان ناباروری مازندران در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) در بابل فعال بود، زوجین نابارور برای دریافت خدمات لازم در این خصوص می بایست با طی کردن مسافت های طولانی شهرستان های مختلف به این شهرستان مراجعه کنند و خدمات دریافت کنند.

اما پس از آن و با عملی شدن بسته حمایت از زوجین نابارور مراکز متعدد درمانی در نقاط مختلف مازندران از شرق تا غرب راه اندازی شد و بدین نحو دسترسی راحت ها زوجین به خدمات فراهم شده است.

در همین راستا راه اندازی مرکز درمان ناباروری بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) بهشهر در شرق مازندران و پس از آن راه اندازی همین مرکز در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر در غرب استان انجام شد که با فعالیت آنها دسترسی افراد برای دریافت خدمات از این نوع مراکز نیز تسهیل شد و اکنون تعداد آن به ۹ مرکز افزایش یافته است.

آمارهای ثبت احوال در ارتباط با جمعیت سه‌میلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۸۲ نفری مازندران براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۴۰۰ تعداد موالید در این استان با ۳۵ درصد کاهش از ۴۶ هزار و ۴۶۶ نفر به ۳۰ هزار و ۲۰۳ نفر رسید و میزان باروری کلی هم در استان در این دوره زمانی از ۱.۵ به ۱.۲ کاهش یافت.

مدیر کل بیمه سلامت مازندران افزود : در راستای کمک به درمان زوجین نابارور و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی در یکسال اخیر ۱۶۱ میلیارد ریال هزینه درمان ۲ هزار و ۴۱۳ زوج در استان مازندران در بخش سرپایی و بستری پرداخت شد.

ذوالفقار تقوی افزود: سازمان بیمه سلامت ایران متولی حمایت از زوجین نابارور و پرداخت هزینه های درمان ناباروری به تمامی بیمه شدگان تحت پوشش و ایجاد پوشش بیمه ای برای افراد فاقد بیمه است.

وی با اشاره به اینکه افزایش دفعات درمان، موفقیت در باروری را بیشتر می‌کند، افزود: بیمه سلامت محدودیتی برای دفعات درمان در سال قائل نیست و زوجین نابارور می‌توانند چندین بار از خدمات تشخیصی و درمانی همچون " IVF" استفاده کنند.

مدیر کل بیمه سلامت مازندران ادامه داد : دربخش خصوصی ۳۰ درصد فرانشیز توسط بیمار و ۷۰ درصد تعرفه خصوصی توسط بیمه سلامت و در مراکز دولتی ۹۰درصد هزینه ها توسط بیمه سلامت پرداخت می شود.

وی گفت: خدمات فوق تخصصی ناباروری، خدمات تصویر برداری، خدمات آزمایشگاهی، داروهای تخصصی و تجهیزات پزشکی و نیز خدمت جراحی در این قالب تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

تقوی ادامه داد : بیمه سلامت در سطح استان با ۹ مرکز ناباروری قرارداد همکاری منعقد کرده است و به زوجین دارای مشکل بارداری خدمات دهی می کند.

وی افزود: متاسفانه استان مازندران جزو استان‌های با رشد پایین نرخ جمعیتی در کشور است در حال حاضر مازندران به دلیل کاهش روزافزون فرزندآوری در تله جمعیتی قرار گرفته ست.

هفته ملی جمعیت از ۲۴ اردیبهشت آغاز شده است و در مازندران به واسطه پیری جمعیت و کاهش موالید مسوولان امر با برنامه ریزی هایی که انجام داده اند برنامه هایی برای آگاهی بخشی آحاد جامعه اجرا می کنند.

انتهای پیام

12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها