این بانوی جهادگر که معتقد است همه کسانی که در سالن تطهیر حضور داشتند، مشمول لطف خداوند بودند؛ در ابتدای گفتوگو با خبرنگار برنا گفت: لطف خداوند تنها عامل ورود من به این عرصه بود. وقتی به گوشم رسید که اموات کرونایی بدون غسل و غریبانه دفن میشوند، بسیار عذاب کشیدم و هنگامی که فتوای تطهیر جنازهها آمد، تصمیم گرفتم به همراه یکی از دوستانم وارد این حوزه شوم.
وی افزود: همسرم از همان ابتدا از این تصمیم حمایت کرد و بهدلیل داشتن فرزند کوچک سعی میکردیم تمام مسائل بهداشتی و ایمنی را رعایت کنیم و میگفتیم بقیهاش دیگر دست خدا است. البته نیاز بود که ما هم رعایت کنیم.
سادات ادامه داد: ما هم احساس کردیم نیاز به کمک بسیار زیاد است و ورود کردیم. البته مدتها بعد که مادرم متوجه این قضیه شد، مخالفت کرد، اما نه بهخاطر ترس از کرونا، بهخاطر اینکه ذهنیتش این بود روی روحیهام اثر میگذارد؛ چون خودش قبلا در دوران جوانی یکی، دوبار حضور در غسالخانه را تجربه کرده بود، معتقد بود که در ذهن میماند و بعدها روی زندگیات اثر میگذارد.
او همچنین گفت: در آغاز وقتی که فتوای غسل جنازهها آمد، نگرانی بین پرسنل بهشت زهرا ایجاد شد. برخی هم اصلا راضی به این کار نبودند. به هر حال استرس و ترس بسیار بالا بود. همین شد که جنازهها در دو سالن شست و شو میشد؛ جنازههای معمولی و جنازههای کرونایی.
سادات در ادامه گفت: شاید کسی که از نزدیک این تجربه را لمس نکرده باشد، نتواند عمق تاثیر آن را درک کند. چیزهایی در سالن تطهیر دیدم که نشان میداد زندگی اگر ارزشی دارد وابسته به چیزهای دیگری است.
این فعال جهادی در پایان با اشاره به اهمیت بازنگری در رفتارهای انسانی اشاره کرد و گفت: خیلی از افرادی که در این امر فعالیت داشتند عوض شدند، خیلیها مادی بودند و بعد از این تجربه، دست کشیدند. درواقع در این تجربه آدم یک چیزهایی میبیند که با خودش میگوید وقتی پایانش این است، چهقدر تکبر، چهقدر خودخواهی، چهقدر غرور، چهقدر درگیر دنیا؟
سادات تاکید کرد: اصلا احساس میکنم برای هر آدمی واجب است که حداقل یکبار به اینجا برود تا به خودش بیاید. افرادی که دیگران را اذیت میکنند، فرقی نمیکند سران، مسئولین، یک مادر بداخلاق، یک معلم بداخلاق، کسی که به همسرش خیانت میکند، کسی که اختلاس میکند، دروغ میگوید، غیبت میکند و ... فقط یک روز از عمرش را وقت بگذارد، از صبح تا عصر فقط برود و ببیند، دست هم نزند. شاید آنوقت دنیای بهتری میساختیم. امیدوارم انسان باشیم سلامت باشیم و عاقبتبهخیر.
گفتنی است رویداد کرونا به همت سازمان بهشت زهرا (س) و همراهی خبرگزاری برنا، انجمن سینمای جوانان ایران، سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران، مجموعه پزشکی سانیک و موسسه رسانهای صبا، با هدف تقدیر از فداکاریهای پرسنل این سازمان و همچنین نیروهای جهادی و داوطلبی و ثبت و جمع آوری آثار تصویری، قلمی و فیلمهای تولید شده در آن برهه زمانی در نیمه دوم خردادماه برگزار میشود.