چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

عدالت آموزشی زیر سایه ضعف سواد پایه/اجرای طرح «حامی» برای جبران ضعف‌های یادگیری در مدارس ابتدایی

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی در خصوص کیفیت مدارس در گفتو گو با خبرنگار اجتماعی برنا اظهار کرد:کیفیت آموزش در مدارس یکی از موضوعات مورد بحث و پیچیده آموزش و پرورش است که در صورت حصول به رشد و تعالی جامعه می انجامد. کیفیت را می توان معادل مطلوبیت دانست و برهمین اساس ارتقاء کیفیت را می توان معادل گذر از وضع موجود و دستیابی به وضع مطلوب قلمداد کرد وبرای رسیدن به چنین هدفی ابتدا باید وضعیت کنونی آموزش درمدارس بررسی شود و سپس با استفاده از ابزار مناسب آن را به سطح بالاتری ارتقاء داد.

وی ادامه داد: دانش آموزان با وجود حضور در مدرسه ، مهارت‌های پایه مانند خواندن، نوشتن، حساب کردن و سخن گفتن را به طور کامل فرا نمی گیرند. این مشکل به ویژه درمناطق محروم و دوزبانه مشهود است و با اهداف عدالت آموزشی در تضاد است.

معاون اموزش ابتدایی بیان کرد: برای مقابله با این مشکل ، معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش طرحی با عنوان «حامی» را اجرا کرده است. هدف این طرح، تقویت مهارتهای سواد پایه در دوره ابتدایی است. در این طرح دانش آموزانی که در ارزشیابی نوبت اول در سطح«نیازبه تلاش» و «قابل قبول» قرار گرفته اند، شناسایی شده اند.

حکیم زاده با بیان اینکه مسئولیت اجرای طرح «حامی» با مدیران مدارس است، عنوان کرد: آنها باید باهمکاری شورای مدرسه و معلمان ، برنامه های جبرانی متناسب با شرایط مدرسه و دانش آموزان طراحی و اجرا کنند.همچنین از ظرفیت داوطلبان، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و نیروهای بسیج دانشجویی نیز برای جبران ضعف های یادگیری استفاده می شود. سه سال اول دبستان از اهمیت زیادی برخوردار است و اگر یادگیری در این سالها به درستی انجام نشود، مشکلات آموزشی در مقاطع بالاترادامه خواهد داشت. ناتوانی دردرک مفاهیم اولیه نه تنها باعث افت تحصیلی می شود، بلکه موجب کاهش عملکرد دانش آموزان در دوره های بالاترنیز خواهد شد.

انتهای پیام/

12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها