به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ مدیران عامل صنعت آب و برق استان روز سه شنبه در نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقدامات انجام شده در خصوص چالش ها و مشکلات نیز پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند.
در این نشست خبری داراب بیرنوندی رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان و مدیرعامل آبفا، منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین، یوسف اینانلو مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان، ابوالفضل موتابها مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی، معصومی معاون طرح و توسعه و سرپرست معاونت برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای زنجان، حضور داشتند و برنامه های آتی خود را ارائه کردند.
منصور ستوده در این نشست اظهارداشت: بیش از ۲ میلیارد مترمکعب مصرف اب استان است که ۸۸ درصد در کشاورزی، ۵ درصد در صنعت و ۸ درصد در بخش شرب استفاده می شود.
وی بیان کرد: ۸۴ درصد منابع آبی استان زیرزمینی است و بدلیل مصرف بیش از حد آن در بخش کشاورزی لذا مدیریت مصرف آب در این بخش از مهمترین اولویتهاست و باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، الگوی مصرف اصلاح شود و شاهد توسعه آبیاری مدرن باشیم.
ستوده یادآورشد: در سال گذشته اعتبارات شرکت حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بود که امسال با پیگیری استاندار و نمایندگان توانستیم آن را به ۱۱۲۰ میلیارد تومان افزایش دهیم که چهل درصد بیشتر شد.
اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان به سد بالاخانلو
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین با اشاره به طرح های مهم آبی استان گفت: از جمله پروژههای مهم استان میتوان به سد بالاخانلو اشاره کرد که امسال ۲۶۰ میلیارد تومان برای آن تخصیص یافته و در آستانه آبگیری قرار دارد که تلاش می کنیم در تابستان این کار صورت گیرد.
وی اضافه کرد: بلافلصله بعد از تکمیل سد بالاخانلو احداث خط انتقال هم آغاز شده و برای آن ردیف بودجه گرفتیم که این پروژه در سه فاز تعریف شده که فاز اول آن به طول ۲۵ کیلومتر در حال اجراست و تاکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که برای تکمیل آن به اعتباری بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم.
ستوده اظهارداشت: ساخت سد نهب در تاکستان به اتمام رسیده و در حال بهره برداری است و در پاییندست این سد، اجرای ۹۰ کیلومتر از کانالهای آبیاری درجه یک و دو در حال انجام است که تاکنون ۷ کیلومتر از این کانالها ساخته شده و به بهرهبرداری رسیده و امسال ۲۲ میلیون مترمکعب آب برای بخش کشاورزی از این سد تأمین شده است.
وی افزود: مطالعات سد بورمانک نیز با اخذ مجوز و انجام مطالعات تکمیلی به مراحل نهایی رسیده و برای دریافت مجوز تخصیص در دست پیگیری است.
ستوده افزود: با پیگیری های انجام شده موفق شدیم ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب از حقابه رودخانه شاهرود را برای کشاورزی و زیتونکاری بازپس بگیریم و در ادامه ۶۰۰ هزار مترمکعب آب نیز برای صنایع کوچک در منطقه الموت دریافت کردیم که می تواند از صنایع محلی حمایت شود.
این مدیر گفت: در گذشته از آب شاهرود ۲۵ میلیون مترمکعب به ما اختصاص داده بودند ۲.۵ میلیون مترمکعب مغفول مانده بود و با پیگیری ۲.۶ میلیون مترمکعب دیگر از شاهرود تخصیص مجدد گرفتیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین در ادامه در خصوص حقابه استان از سد طالقان نیز اظهارداشت: طرح بزرگ آبرسانی از سد طالقان به استان شامل ۳۲۰ کیلومتر خط انتقال، تصفیهخانه، مخازن و ایستگاههای پمپاژ است که آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا را تأمین می کند که فاز اول این طرح به طول ۱۷ کیلومتر اجرا شده و برای تکمیل آن به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
ستوده تأکید کرد: با حمایت استاندار محترم، سازمان مدیریت و برنامهریزی، و مشارکت بخش خصوصی، پیگیر اجرای این پروژه هستیم که در سال گذشته ۲۱۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت و امسال این رقم به ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و تاکنون ۵ کیلومتر لولهگذاری مسیر انجام شده و حفاری کانال نیز آغاز شده است.
وی در خصوص خط دوم و جدید انتقال آب از سد طالقان به استان تهران نیز گفت: این خط در راستای مدیریت منابع به دلیل شرایط سدهای کشور و چالش تامین آب شرب تهران با عنوان خط پدافندی اجرایی شده و با این حال ما هم نگرانی و دغدغه مردم استان را در سطوح ملی پیگیری می کنیم.
ستوده یادآورشد: خط دوم انتقال آب سد طالقان به تهران یک خط جایگزین است و به لحاظ مسایل پدافندی باید به صورت جایگزین پیش بینی شود اما باید دانست که سد طالقان به عنوان تامین کننده آب سه شهر تهران، البرز و قزوین پیش بینی شده و سهم استان نیز محفوظ است.
وی اضافه کرد: حقابه دشت قزوین ۱۵۰ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی، ۶۰ میلیون متر مکعب در بخش شرب و ۲۰ میلیون متر مکعب برای تغذیه مصنوعی است و امسال هم مانند سال های گذشته ۶۰ میلیون مترمکعب حقابه را در بهار دریافت و به دشت قزوین منتقل کردیم و تلاش می کنیم حقابه باغات نیز تامین شود.
ستوده تاکید کرد: موضوع انتقال جدید آب از سد طالقان به تهران یک موضوع ملی است و ما هم تلاش می کنیم حقابه استان قزوین مانند گذشته تامین شده و اختصاص یابد تا مردم و کشاورزان نگران نشوند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که فاز اول پروژه انتقال آب از سد طالقان که شامل انتقال آب به طول ۳۵ کیلومتر تا مهرگان است با تأمین اعتبار مورد نیاز، تا پایان امسال تکمیل شود.
انتهای پیام