سید مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان، در نشست شورای سیاستگذاری دومین جشنواره "نشان نیکوکاری" ضمن گرامیداشت یاد شهدای خدمت و تشکر از حضور نمایندگان دستگاهها، اظهار داشت: «افتخار میکنم در حوزه ورزش فعالیت دارم و مطمئنم با همراهی شما میتوانیم گامهای مؤثرتری در مسیر نیکوکاری برداریم. به دنبال الگوسازی هستیم و الگوها میتوانند نقش بزرگی در تحول اجتماعی ایفا کنند.»
وی با اشاره به پیشینه وزارت ورزش و جوانان در فعالیتهای خیریه افزود: «ما نه تنها در بخش ورزش فعالیت داریم، بلکه در حوزه جوانان نیز در موضوعات مسکن، اشتغال و... باید همانند ورزش کار کنیم و این حوزه را نادیده نگیریم.»
سید مناف هاشمی خطاب به اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره نشان نیکوکاری گفت: «شما در حوزه خیرین، قهرمانپروری میکنید و در همین راستا شفافسازی و اعتمادسازی باید در اولویت قرار گیرد. خوشنامی و اعتمادسازی باید استمرار داشته باشد.»
وی با تأکید بر لزوم بهرهگیری از فرهنگ ایثار در ورزش ادامه داد: «در ورزش شهدای زیادی داریم که باید الگوی ورزشکاران و جوانان قرار گیرند و با فرهنگسازی میتوان الگوهای خوبی را برای جوانان معرفی کرد. خیلی از خیرین علاقهای به دیده شدن ندارند و برگزاری چنین جلسات و جشنوارههایی و معرفی و تقدیر از خیرین موجب میشود تا مردم عام بیشتر به این مهم ترغیب شوند.»
هاشمی با اشاره به راهاندازی «ستاد خیرین ورزشیار» گفت: «این ستاد را در سال ۹۲ در وزارت ورزش و جوانان فعال کردیم و در ۲ سال اخیر خیرین بیش از گذشته توانستند در حوزه ورزش کمک کنند. باید از فرصتی که به ما داده شده است استفاده کنیم و قدمهای مثبتی را در زمان مسئولیت برداریم تا افسوس گذشته را نخوریم و تا جایی که در توان داریم در حوزه خیرین کار کنیم.»
وی خطاب به حاضران افزود: «همه شما عزیزان متولی جذب خیرین هستید. در مدت حضور چندماهه خود در وزارت ورزش و جوانان با خیرین ورزشیار جلسات جداگانهای داشتم و تمام موارد در این حوزه با حضور خودِ خیرین مورد بررسی قرار گرفت.»
معاون وزیر با اشاره به نقش متوازن همه حوزهها تصریح کرد: «در وزارت ورزش و جوانان باید هم در حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزش به یکسان کار کنیم. امروزه امیدآفرینی، فرهنگ و ورزش در دستور کار است و این وزارتخانه در حوزه سلامتمحور و قهرمانی تلاش دارد تا بهترین عملکرد را داشته باشد.»
معاون توسعه مدیریت و منابع افزود: «وقتی در بازیهای المپیک و پارالمپیک ورزشکاری روی سکو میرود و همه کشورها به احترام پرچم ایران و سرود ملی میایستند، هیچ چیز با ارزشتر از این نیست و این نشان میدهد ورزش چقدر میتواند تأثیرگذار باشد. خیلی از مدالآوران و قهرمانان از روستاها به این مرحله رسیدند و پلهپله با تلاش و کوشش توانستند پرچم ایران را به اهتزاز درآورند.»
هاشمی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت خیرین گفت: «در حوزه ورزش قهرمانی، خیرین میتوانند به ما کمک کنند. شاید ما نتوانیم افراد نیازمند در حوزه ورزش را در کل کشور شناسایی کنیم، پس آن زمان است که میتوان از خیرین کمک گرفت.»
وی ادامه داد: «شما کار بزرگی میکنید و ما در کنار شما هستیم. کارهای شما در تاریخ ماندگار خواهد شد. ستاد خیرین ورزشیار در ستاد مرکزی فعالیت خود را بهصورت جدی دارد و در استانها هم این ستاد تشکیل شده و در همین راستا همکاری همه ارگانها را نیاز داریم.»
هاشمی با اشاره به کمبود امکانات در برخی مناطق کشور تصریح کرد: «در حوزه ورزش هرچه هزینه کنیم، کم است. خیلی از روستاها امکانات ورزشی ندارند که با طرح تجهیز و راهاندازی خانههای روستایی در کشور توانستیم برخی از روستاها را به امکانات ورزشی تجهیز کنیم. در طرح آمایش سرزمین نیز با شناسایی استانهایی که میتوانند در رشتههای خاص فعالیت کنند و قهرمانپروری داشته باشند، قدم مثبتی در جهت رشد ورزش و قهرمانپروری در کل کشور برداشتیم.»
وی تأکید کرد: «خیرینی که در ساخت مسجد و مدرسه کمک میکنند، قطعاً به فعالیت در حوزه ورزش هم علاقهمند هستند، چون ارزش فعالیت در حوزه ورزش کمتر از ساخت مسجد و مدرسه نیست. ما آمادگی داریم با همه وزارتخانهها تفاهمنامه امضا کنیم و با همافزایی به یکدیگر کمک کنیم. همین ظرفیت را در حوزه ازدواج و اشتغال نیز داریم.»
هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد مردم یا ورزشکار هستند یا طرفدار ورزش و این یک فرصت و سرمایه اجتماعی برای ما محسوب میشود که باید این سرمایه اجتماعی را بهخوبی هدایت کنیم و در حوزه امیدآفرینی و فرهنگی کار کنیم. باید جوانان را حمایت کنیم تا از دست ندهیم و باید برای ورزشکاران بعد از دوران قهرمانی، شغل ایجاد کنیم.
انتهای پیام/